icon

Prestup zo strednej na strednú školu

deana100
5. apr 2023

Dobrý deň chcem sa spýtať koľko razy môže syn prechádzať z Škôly na školu. Ďakujem Raz dva krát alebo. viac krát alebo je to dajak od stupňovane.

januska12323
5. apr 2023

Čím menej tým lepšie. Ale prikázané to nijak nie je, skôr závisí od riaditeľa či ho prijme.

pribinak
5. apr 2023

Ak niekto neštandardne často meni školu, znamená to, že má nejaký problem a to môže byt pre vedenie školy signál že bude problemy žiak a nemusia ho prijať

Ideálne je školu nemeniť, max 1x. Ak je to častejšie, tak je to podozrivé

vulka
5. apr 2023

@deana100 Teoreticky koľkokoľvekkrát. Ak je ale už stredoškolák tak riaditeľ ho zrejme neprijme, pretože je to podozrivé, keď neustále prestupuje(zrejme s ním budú problémy).Mám skúsenosť - ten žiak mal tendenciu fyzicky napádať. Navyše pochybujem, že porobí rozdielové skúšky, ak by šlo o strednú školu.

deana100
autor
5. apr 2023

@vulka Chodí na strednú školu a nejde mu ta škola vôbec a chce ísť za kuchára a teraz neviem či ho príjmu alebo bude problém ale chcem vedieť koľko krát môže prestupovat z strednej na strednú zle sa totizto učí.

cairka
5. apr 2023

@deana100 , najlepšie je zavolať tam, kde by chcel ísť. Ja som volala dvom riaditeľkám z dvoch škôl....a každá mi povedala iný postup , ako to u nich funguje. Takže najviac zistíš od nich priamo. U nás teda len prvý prestup a dúfam, že viac ich nebude 😅

vulka
5. apr 2023

@deana100 A myslíš, že teraz na 3/4 roka je to dobrý nápad? Na akej škole je teraz? Aj na toho kuchára musí robiť rozdielové skúšky(dobrať si všetko učivo). Nebude lepšie prestúpiť k 1.septembru? A teda do prvého ročníka.

deana100
autor
5. apr 2023

@vulka Tak ja si myslím že 1 ročník od znova

nenne27
6. apr 2023

@deana100 tak zrejme prvy krat by prestupoval, nie?zavolaj na skolu kam chce ist, tam ti presne povedia, z coho musi robit tie skusky, daju mu material co sa ma doucit, pripadne mu mozno pomoze ucitel( u nas je takyto postup)u ktory ho bude skusat.drzim palce