Problémy na kaderníckej škole
Ahojte píšem sem aby ste mi poradili alebo respektíve počula názor druhého , som 2 na kaderníckej škole 3 ročnej chcela by som si spraviť plus aj nadstavbu chcem mať určite maturitu problém je taký že ma táto škola vôbec nebaví ani po 2r chodím tam lebo musím učím sa tiež lebo musím nemám tam ani kamarátky, že by mi ušiel čas rýchlejšie a tak isto ma vôbec nebaví ani prax s tou je to ešte horšie a niesol nejaký typ že rada chodím do školy a ešte 5 r s nadstavbou … sama sa pýtam prečo som išla na túto školu keď ma to nebaví :( a bolo to kvôli mojej kamarátke na základnej škole pozerala som sa na to inak očami ľutujem to ,chcela som byt proste s kamarátkou na škole aj som na to sama doplatila priali ma aj na zdravotnú ale vykašľala som sa na ňu a neviem čo mám robiť či zažil niekto podobnú situáciu alebo by bolo možné prestúpiť na inú školu len nechce sa mi zbytočne opakovať r som zúfalá :(
@syk1122 Určite by som sa snažila dokončiť 3rocnu školu,aby som sa dostala na +2 a zmaturovala.Mnohi pracujú v inom odbore,aký vyštudovali.Aj keď Vás to nebaví a nechcete sa tým živiť, snažte sa naučiť remeslo, lebo ak to využijete len v rodine,aj to je benefit.Zaroven,nikdy neviete, či v budúcnosti Vám napr.pocas rodičovskej dovolenky nepomôžu kadernícke zručnosti zarobiť nejaké to euro
@syk1122 Určite by som sa snažila dokončiť 3rocnu školu,aby som sa dostala na +2 a zmaturovala.Mnohi pracujú v inom odbore,aký vyštudovali.Aj keď Vás to nebaví a nechcete sa tým živiť, snažte sa naučiť remeslo, lebo ak to využijete len v rodine,aj to je benefit.Zaroven,nikdy neviete, či v budúcnosti Vám napr.pocas rodičovskej dovolenky nepomôžu kadernícke zručnosti zarobiť nejaké to euro
@syk1122 si len v druhom ročníku, z dlhodobejšieho hľadiska ten rok, dva nehrá nejakú rolu pre mňa. Za mňa kľudne skús na zdravotku od prvého. Ak sú s tým rodičia OK, vôbec sa s tým nestresuj. Máš do budúcna kadernícky základ, vlasové kurzy sú stále, takže keby si sa chcela niekedy naspäť venovať vlasom, spravíš si k tomu, čo teraz máš, dáke kurzy. A ako tu niekto napísal, určite, ak máte v škole školského psychológa alebo karieroveho poradcu, úplne úprimne sa s ním porozprávaj, ako to máš a čo by ti odporučili.
@anonym_5c3662 Veľmi múdre rady.
Áno, ak niečo začnem, snažím sa to dokoncit, neutekat z boja. Zmaturovala a otvoria sa nové cesty.
@syk1122 sak ked chces zacat odzniva prestup na inú skolu, nechápem isla si tam s kamaratju a pises ze nemas kamaratky
@syk1122 sak ked chces zacat odzniva prestup na inú skolu, nechápem isla si tam s kamaratju a pises ze nemas kamaratky
@klotildabazarik asi tá kamarátka si našla inú partiu, iný okruh ľudí
@syk1122 ja by som prestúpila, resp.išla odznova od prveho ročníka na zdravotnú ak s tym budú rodičia súhlasiť a ak je to to, čo chceš naozaj robiť. Mne trvalo veľmi dlho kým som sa našla a robím to, čo ma baví. Človek má vždy na výber, nemusíš nutne zostávať tam kde sa necítiš dobre. Držím palce aby si sa našla a našla odvahu robiť to, čo naozaj chceš a bude ťa napĺňať.
@syk1122 nadstavba nie je len rok?čo hovoria na to rodičia?Na školu chodíš kvôli sebe nie kvôli kolektívu, kamarátke.Aby sa nestalo, že prejdes na zdravotnú a tam bude to isté a ešte zarobis raz menej ako kaderníčka.Ja by som to dokončila.
@syk1122 dokončil by som školu, potom by som riešil zdravotnú Kamoš to tak spravil, bol na strojarine, skončil a potom si robil zdravotnú a robí záchranára.
No ... byť Tebou, informovala by som sa na zdravotnej, či sa dá prestúpiť - respektíve začať aspoň prvý ročník, v podstate by si skončila rovnako ako s tou nadstavbou. Ale ja napríklad som išla tiež na SŠ, ktorej odbor som nikdy nerobila (kozmetička) a keďže som sa vždy dobre učila, spravila som si VŠ v odbore, v ktorom nakoniec aj pracujem a mám ho rada (pedagogika). Ak však u Teba ide len o nechuť, lebo nemáš kamarátov, počítaj s tým, že ani na novej škole ich mať nemusíš, skús sa trochu poobzerať okolo seba, či si s niekým nebudeš rozumieť.

smer školsky psycholog
nejak doklepat tuto školu a potom si urobit zdravotnu nadstavbu
alebo potom sa informovat ohladne školy, možno by si nemusela opakovat ročnik len z niektorych predmetov urobit skušky
život nie je len o tom že ta niečo bavi, neskutočne vela veci žial v živote budeš ešte robit lebo ta to nebude bavit, treba si najst cestu ako sa na to inak pozriet, dat si najs si vlastnu motivaciu a potom to ide lahšie