icon

Problémy s mamou

liiinda
22. júl 2021

Ahojte.Mám takýto problém.S mamou mám veľmi tažký vzťah.Takto to je uz 2 roky.Absolutne si nerozumieme.A mama skor uprednostnuje seba a jej priatela predomnou.Citim sa navyse.Odstrcena.Neviem ako inak by som to pomenovala.Moji rodičia su rozvedeni.S otcom sa skoro vobec nestretavam + sa mu narodil syn.Mama skoro vobec nieje doma.Stale som sama.A zacinam mat depresie z tej samoty.ked mame slusne poviem ci by nemohla prist skor domov a nie o 1:00 v noci.Povie ze aj ona chce mat sukromny zivot😂☹️A ze sme stale spolu.Je mi luto ze ostatne deti(nie vsetky) chodia po vyletoch a ich rodicia sa im naplno venuju.Je to krasne.Ja chapem ze aj mama chce mat svoj zivot.ok.ale uz ma raz dieta tak tie 4,5 roka do 18 snad este zvladne.Ja jej doprajem ja ju lubim.No viac k tej podstate.Mamina ma stale dava dole psychicky.Že som vadná a tak...krava,p**a,ked som skusala hrat tenis(stale sa ucim;)Velmi sa za mna hambila ze akoze ako si ja mozem dovolit hrat tak zle.Ze zo mna v zivote tenista nikdy nebude.Ze ja som len pekna;(a to je vsetko.Stale ked som s nou sa ma snazi odlozit bud k babke,dedovi len aby sa mohla byt sama alebo s frajerom.Je jej totalne jedno co bude so mnou.🙁Totizto ona ked ma Frajera tak sa chova ako keby stale nieco hulila(sorry)ano jasne laska.sak ok.len nech sme si vsetci rovni a respektujeme sa a dodrzujeme sluby.Pre jej priatela je iba ona priorita.On chce mat z nej tenistku,vymakane brucho,aby vsetko vedela.Ale ja nic.Ja som na vedlajsej kolaji🥲Proste vkuse iba ONA,ONA a ONA.Ja som ako taka sluzka.hraju Basketball a vzdy ked niekam padne lopta idem pre nu ja.Oni si tak sedia ja im robim servis.Obidvaja zdravi schopni dospeli ludia.A takto to je so vsetkym.Som Sluha.a on sa tvari tak ochranarsky chrani ju aby jej nikto neublizil nedajboze jej vlastna dcera.oh.No co uz radsej skoncim lebo je tom moc dlhe a keby som mala pokracovat bude to nadlho.Dakujem za kazdu radu,ako to vyriesit popripade co robit.Dakujem za trpezlivost to vobec precitat.Pekny vecer

pribinak
22. júl 2021

A nebolo by tie lepšie u babky a dedka nastalo?

simuska132
22. júl 2021

Fuha tak to máš ťažké .. Ja som tiež mala s mojou mamou zlý vzťah počas mojej puberty a poviem ti prestalo to a vtedy pokým som sa neodstahovala ku manželovi. Do teraz akože nevychádzame ako najlepšie.. Allee uz je to iné ja už mám tiež dcéru a uz sa na to pozerám aj očami matky❤ A veľa vecí vnímam inak ktoré my pripadali tak zlee 😇 Skús sa mamou o tom otvorené porozprávať pokec jej všetko čo si myslíš a co by si chcela zmeniť ❤😊 Držím palce hlavne komunikujte 😇

bikarbona
22. júl 2021

@liiinda ahoj, ja som nezažila nič také ako ty, ale chcem ti aspoň vyjadriť podporu, aby si bola silné dievča. 🙂

jania023
22. júl 2021

@liiinda ahoj no u nas je to zase naopak. Mam dceru v tvojom veku a ta zase nechce byt s nami. Radsej bude sama v izbe na telefone ako by ista s nami niekam. Ked ju prinutim ist tak sa tvary strasne otravene a tym ma akurat tak nahneva

deti95060810
22. júl 2021

mam chce byť tenistka? 😀
čo jej nastala druhá puberta?
skús čas tráviť u starých rodičov aby si nebola toľko sama...

pohodickasrandicka
22. júl 2021

@liiinda tvoja matka je chudera sprostá a ty si úžasné dieťa! Všetko čo hovorí tebe asi počúvala sama alebo si to zaslúži počúvať. Lásku a pozornosť si zaslúžis ale nevydobijes od nej. Je mi to ľúto. Hladaj oporu a pozornosť u inej dospelej osoby v rodine. Drž sa.

bajka16
22. júl 2021

Fuha.. Ako mala by mať aj svoj život sak už nemáš 5 rokov jasne.. Ale mala by sa venovať aj tebe aby si sa necítila takto 😟 vieš ono.. Tu je hlavná vec zlý výber toho frajera.. Podľa mňa slobodná matka si má predsa nájsť muža ktorý bude brat aj jej deti nie len ju predsa si stále súčasť jej a on by mal zas pochopiť ak to snou myslí vážne ze spolu snou si našiel aj teba.. Takže on nie je úplne na mieste. Ale nerob si z toho ťažkú hlavu tvoja mama ma práve druhu pubertu potrebuje sa asi vyburit čo je smutné keďže pritom až takto odsúva svoje dieťa.. Kašli nato nerieš to chod naozaj k tej babke alebo chod za kamoškami a za chvíľu to bude ona tá ktorá bude chcieť s tebou tráviť čas tomu ver 🙂

katkati
23. júl 2021

@liiinda Pôsobíš na mňa ako veľmi inteligentné dievča, s veľmi triezvým pohľadom na situáciu, obdivuhodné na tvoj vek. Určite sa v živote nestratíš. Ešte si aj pekná 🙂 Viac sa spoj s babkou a dedkom, lebo máš pravdu, že zaľúbený človek sa správa ako nadrogovaný, tak mamka teraz žije v eufórii z frajera, čo je, žiaľ veľmi smutné, Predovšetkým by si mala byť v jej srdci na prvom mieste ty. Veď koľko rodín sa kvôli tomu rozpadne, že človek neuvažuje triezvo a dá prednosť cudziemu človeku pred vlastnou rodinou. Mamka to pochopí až neskôr, keď zostarne a zistí, že s tebou, najbližším človekom nevytvorila láskyplný vzťah.

minnie131
23. júl 2021

@liiinda Ahoj, ja osobne zažívam presne opačnú situáciu. Bývam s maminou, ktorá už pár rokov nemá priateľa, som jedináčik, a teda je na mňa veľmi naviazaná a chce má mať stále doma, čo v 17. ja nechcem :D.
A tiež ja s ňou nemám osobný vzťah, aj keď ona si myslí, že áno, ale vlastne one nevie nič...

Každopádne ak som to správne pochopila máš 13,5 roka, to je vek, kedy väčšina teenagerov nechce byť so svojimi rodičmi az tak. Ty to máš zrejme naopak, kvôli tomu, že máš od nej malo pozornosti. Asi si to už skúsila, ale skús sa s ňou porozprávať o tom, že si jej dieťa a chcela by si občas ísť s nimi na výlet atd. Mohlo by byť napríklad riešenie, že by ste zobrali nejakú kamošku so sebou na kupko (aj keď viem, že asi chces byť skôr s maminou) a bavila by si sa ty s kamoškou a mama s frajerom a aspoň tak by ste boli "spolu".
Ďalej skús tráviť čas u starých rodičov, tí sa určite potešia, neviem koľko majú rokov a aký zdravotný stav, ale možno nejaký menší výlet v okolí by s tebou mohli zvládnuť, nejaká vyhliadka, prechádzky... Ak ťa baví varenie môžeš variť s babkou atď.
Fajn by bolo aj chodiť na výlety s kamoškami, ak správne chápem ideš do 8. triedy, to by ste mohli ísť aj samé niekde na vyhliadku, plaváreň, kúpalisko ak máte poblizku, prípadne aj niekde vlakom. Ak kamošky nebudú chcieť pustiť rodičia samé tak Vás môžu zobrať niekoho rodičia. Cez deň by si tiež mohla niekedy tráviť čas u nejakej kamošky, ak je nejaká jedináčik, určite budú rodičia radi, že bude mať spoločnosť, alebo pomôcť nejakej kamošky postrážiť súrodenca...
Nemáš dobrý vzťah s niekým dospelým s rodiny? Napríklad ti starý rodičia, krstná, teta? Bolo by dobré mať niekoho komu sa môžeš vyrozprávať a taká krstná by ťa tiež mohla zobrat niekde na výlet alebo na prázdniny.
A napokon, myslím že za chvíľku to mamku prejde a bude chcieť byť viac s tebou, ale skús to brať aj pozitívne, keď budeš staršia a budeš chcieť chodiť na akcie, diskotéky alebo len tak vonku, pravdepodobne budes môcť byť najdlhšie. A keď ťa nebude niekde chcieť pustiť mamina, môžeš jej pripomenúť, kedy ona chodila domov, keď si bola menšia.
Držím palce, dúfam, že budeš mať super prázdniny, či už s maminou alebo bez.

minnie131
23. júl 2021

@minnie131 A inak ešte ma napadlo, ak to bude takto aj naďalej, skús si nájsť školu na s intrakom, aj ak budeš chcieť ísť na gympel, ktorý je snáď v každom meste, môžeš ísť na "lepší" ďalej na internát, tak budeš mať o spoločnosť postarané...

Podľa Tvojej gramatiky a prejavu súdim, ze patriš k výborným ziackam a "vadna" určite nie si, skôr mamina je mimo, keď sa teraz chce stať tenistkou...
mimo prázdnin by som sa na Tvojom mieste venovala škole, ak máš veľa voľného času nájsť si nejaké krúžky a samozrejme kamaratkam...
A teraz cez prázdniny si môžeš nájsť nejaký koníček ak nemáš, jazda na koni, nejaký šport, cvičenie, beh... Naberies pri tom troška sebavedomia, možno aj ďalších kamarátov a ak Ti mama k tomu bude niečo hovoriť - ponižovať Ťa, nepočúvaj ju, pravdepodobne ti len bude závidiet, lebo ona tenistka už nemôže byť a pravdepodobne sa v Tom ani nedokáže v takom veku rapídne zlepšiť, zatiaľ čo ty v Tvojom konicku áno.

katkami123
24. júl 2021

Bohužiaľ, nie každá matka je ideálna, treba to brať tak. Viem o čom hovorím. Zameraj sa radšej na úplne iných ľudí, ktorí si tvoju prítomnosť budú vážiť a čas s matkou a jej priateľom by som na tvojom mieste ani nechcela tráviť a snažila sa vždy radšej vyhovoriť ako byt s nimi, keď sa takto k tebe chovajú. Vidíš, tvoja matka sa hanbi ako hráš tenis, ty sa zase hanbíš za jej nezrelé spravanie. Podľa mna ma tvoja matka zo seba strašne komplexy, preto to jej detinské spravanie pri frajerovi a tie blbe narážky na teba. Veď sú tiež zeny v rokoch, ktoré si nájdu partnera, ale chovajú sa primerane svojmu veku a nie ako pubertacky. Asi si tvoja mama myslela, ze si už nikoho nenájde, tak je teraz od samej radosti mimo, ale to je už o tím sebavedomí. Dalsia vec, nikde nie je napísane, ze im to teraz s priateľom vydrzi naveky, lenže dcera je naveky. Ja som mala podobne prepnutú matku, ale som o dosť staršia od teba a už som sama dávno matkou. S mojou matkou nemáme žiaden vzťah, chovala sa nejak podobne ako tvoja. Ono rokmi si človek veľa veci uvedomí, zvlášť, keď sa sám stane rodicom, ze chovanie vlastných rodičov normálne nebolo a nie je o čo stať. Keď ta začne kritizovať, povedz jej len toľko, ze ty ju tiež nekritizujes, spravas sa ku nej s úctou, tak isto by sa mala s úctou správať aj ona ku tebe, nemalo by to byt jednostranne iba z tvojej strany. Sú aj toxické matky a narcistické matky, ktoré nemajú materinský cit a seba a svoje názory a potreby stavaju na piedestál a deti beru iba ako poskokov. Tam nie je o čo stáť pri takých ľuďoch. A milujúca matka nebude zrážať sebavedomie vlastnému dieťaťu, to robia len psychicky nezrelí jedinci, že si svoju frustráciu zo seba samých vybíjajú na slabších jedincoch, ktorí sa nevedia brániť. Hľadaj oporu v iných ľuďoch a matku radšej z nich vypust. Keď budeš staršia, veľa veci ti samých dôjde, ze to nebolo normálne. Teraz len cítiš, ze niečo nie je v poriadku.