Problémy s prihláškou na strednú s duálnym vzdelávaním
Má niekto skúsenosť s podanim prihlášky na strednú školu na odbor s duálnym vzdelavanim? Mam problem, že som taku prihlasku poslala synovi na druhu skolu a zatial sme nedostali z tej skoly vyjadrenie ani pozvanku na prijimacky. Az vcera som zistila,ze ten odbor ma duálne vzdelavanie, preto nemame uzavretu zmluvu so zamestnavatelom o dualnom vzdelavani. Znamena to,ze našu prihlasku ani neeviduju, keď nám to chýba? Budem volat do skoly v pondelok,len som dost v strese z toho teraz.
@dorota57 to by nemalo mať žiadny súvis.. tiež sme podávali na druhú školu odbor s duálnym vzdelávaním, žiadnu zmluvu so zamestnávateľom nebolo treba. Dokonca som si pred podaním zisťovala, ako to je, a nikto ťa nemôže nútiť a už vôbec nie neplnoleté dieťa aby sa upísalo dopredu nejakej firme. Mne to bolo vysvetlené tak, že ak by dieťa na tento odbor nastúpilo, tak je možnosť sa rozhodnúť, či do duálu dieťa vstúpi alebo nie počas prvého ročníka, nie je to povinnosť - deti, ktoré nenastúpia, budú praxovať iba v škole, v dielňach, ktoré má škola.
Takže treba v pondelok určite zavolať, možno iba nejaká administratívna chyba sa vyskytla, my už pozvánku na prijímačky na 12.5 máme...
@tairyx dakujem. Určite budem volat,lebo synov spoluziak dostal pozvanku na rovnaky odbor tento tyzden a my zatial nic. A zistovali ste aj ak by ho prijali na tu druhu skolu,dokedy zmluvu treba dorucit skole? Ak by teda chcel duálne vzdelávanie. Na stranke nasej konkrétnej skole pisu,ze je mozne dualne vzdelavanie. Chapem to tak,ze moze aj nemusi.
@tairyx dakujem. Určite budem volat,lebo synov spoluziak dostal pozvanku na rovnaky odbor tento tyzden a my zatial nic. A zistovali ste aj ak by ho prijali na tu druhu skolu,dokedy zmluvu treba dorucit skole? Ak by teda chcel duálne vzdelávanie. Na stranke nasej konkrétnej skole pisu,ze je mozne dualne vzdelavanie. Chapem to tak,ze moze aj nemusi.
@dorota57 nemusíte nič doručovať škole, škola to vybaví a potom podpíšete
@dorota57 skola ti dava zmluvu, ak ho prijme.
DV sa rieši až v prvom ročníku.Mna by skôr trápilo,že ešte nemá pozvánku na prijímačky.
Nie,nemusí ísť na DV.Ale DV má isté výhody.Niektore firmy ponúkajú naozaj pekné benefity.
@dorota57 a nedostal pozvanku na druhy termin? teda toho 12.5.?...lebo na to má škola čas poslať.....mnohe posielaju na druhy termin neskor.....maju na to 7 dni vopred.....takže v pondelok mu môže prísť....
@sorciera24 zatial dostal pozvanku len na prvu skolu. Len som zostala v strese,ked mi povedal,ze spoluziak,co ide na ten isty odbor pozvanku dostal cez týždeň
@sorciera24 zatial dostal pozvanku len na prvu skolu. Len som zostala v strese,ked mi povedal,ze spoluziak,co ide na ten isty odbor pozvanku dostal cez týždeň
@dorota57 možno spolužiak ide na rovnaky odbor, ale na 1.termín....ale zo zakona maju na to čas este....
@dorota57 tak ak ste dávali prihlášku až na druhý termín majú čas. Syn si dával tiež na duálne a zamestnávateľa nemáme,,keďže brali len dve firmy v jednej len 3 žiakov druhej len 5 a keď som volala už to bolo obsadené..problém je však to ,,,že dualista keď ma už sľúbené miesto vo firme dostane 50 bodov takže syn je stratový a zoberu všetkých žiakov co maju už zamestnávateľa...treba si avšak prečítať dané podmienky na danej škole, každá škola to má inak.

@dorota57 to by nemalo mať žiadny súvis.. tiež sme podávali na druhú školu odbor s duálnym vzdelávaním, žiadnu zmluvu so zamestnávateľom nebolo treba. Dokonca som si pred podaním zisťovala, ako to je, a nikto ťa nemôže nútiť a už vôbec nie neplnoleté dieťa aby sa upísalo dopredu nejakej firme. Mne to bolo vysvetlené tak, že ak by dieťa na tento odbor nastúpilo, tak je možnosť sa rozhodnúť, či do duálu dieťa vstúpi alebo nie počas prvého ročníka, nie je to povinnosť - deti, ktoré nenastúpia, budú praxovať iba v škole, v dielňach, ktoré má škola.
Takže treba v pondelok určite zavolať, možno iba nejaká administratívna chyba sa vyskytla, my už pozvánku na prijímačky na 12.5 máme...