Problémy so synom - deviatakom
Ahojte žienky,
zrejme potrebujem trosku iny uhol pohladu na nepríjemnost ktorá sa dnes stala. Mám syna deviata, skola mu ide priemerne, zatial nejaké výrazne problemy v škole s ním neboli..Obcas nejaka poznamka ohladom otacania dozadu, vyrusovania..No dnes co sa stalo v skole poznamka na pol strany s odporucenim navstíviť odbornika...(zrejme psycholog, psychiater). Jednoducho v skole hrali hru kde vytlieskavali slovicka..MOj syn sa pomylil tak si dal facku po líci. Zrejme nie silnu. Na to pani ucitelka ze si ma dat silnejsiu..Tak si dal....Ucitelka znova ze silnejsiu tak si dal dalsiu...toto sa este zopakovalo asi 3x..( podla slov syna) Bol vyluceny z hry a musel sediet na opacnej strasne lavice. Ked sa pytal ze preco tak bez vysvetlenia pani ucitelky.."ze lebo som povedalal". Do konca hodiny bol ticho...Po zvoneni sa to uz neriesilo dalej. Mala som so synom dlhy rozhovor kde vacsiu cast preplakal, odmietol sa zajtra pani ucitelke ospravedlnit lebo vraj nebol ani drzy, ani vulgarny ani neodvraval..Urgovala som triednu nech mu dohodne stretko s ucitelkou, co ma zarazilo ze bud. tyzden je rodicko ze to tam budeme riesit no napokon na moje naliehanie ze skusi vybavit skorsi termin u dotycnej ucitelky. Mam zmiesane pocity neviem co mam ocakavat od toho stretnutia... V ziackej knizke bolo uvedene ze naschval sa tvari ze nepozna farby po slovensky a ine veci ohladom vyucby co syn uplne poprel. Priznal len ze si daval facky ked ho o to ziadala ine veci ze vedel co sa ucenia tyka. V poznamke je uvedene ze sa to deje kazdu hodinu a ze jeho spravanie bude zohladnene v znamkovani predmetu. Ja som dnes v takom strese ze ani neviem ci zaspim. Neviem ci som nieco zanedbala vo vychove alebo co mal tento dnesny vystup znamenat. Este syn priznal ze pred prazdninami kvoli tomu ze nevedel jedno slovicko dala pisomku celej triede so slovami podakujte sa XY. Poznamky od ucitelov ze je schopny len chodniky zametat si vraj uz ani nevsima....Ze mu to vraveli najma minuly rok: A to som sa tesila ze ako si pekne opravil znamky a celkom sa mu dari tento rok. Neviem co to malo znamenat. Dakujem
A čo tak
Ty si poznáš najlepšie svojho syna. Ak si presvedčená o tom,že Ti vraví pravdu, musíš to riešiť. Veď kto pomôže mládencovi,keď nie ty? Choď za učiteľkou,držím palce.
A co tak si ucitelku odchytit rano pred vyucovanim? Ja som to tak vzdy riesila.
Ospravedlňujem sa za rukopis...blbne mi mobil :(
nemala som až take problemy s najmladšim synom v škole, ale boli a vždy sa triedna sťažovala ,že musi mať posledne slovo. Vždy som vypočula syna, tak šla za triednou, vypočula si a podla toho som zvažila, ked je pravda. Viacmenj sme sa vždy s triednou zhodli, že je v puberte a jednoducho si hlada cestu. Pokial neutočil na spolužiakov slovne, alebo niekoho neuražal, prosila som ju nech to jednoducho pretrpi. No ,ale kedže ona to nejak stale nemohla prekusnuť, že syn je taky, tak to došlo až pred riaditela, t.j pokarhanie mojho syna riaditeľom. Bola som predvolana, prekne sme sa porozpravali, vysvetlila som im, že ako sa veci maju, že je jednoducho odmalička taky, že si stoji za svojim, to ma po mne,. Nehadala som sa, synovi som doma dohovorila, aby sa vioac kontroloval, a radšej ostal ticho, ako keby niečo povedal. Ale popritom ho bola triedna schopna poslať na každu suťaž, či reprezentaciu školy, lebo bol šikovny. Čo on stale tvrdil, že ho zneuživa, čo som mu uznala, že má pravdu. Skončil zakladku, bol rád, že končne. Dnes je druhak na strednej, prave kvoli tomu, že si vie povedať svoj názor, hoci už nie tak nastojčivo, už sa zmiernil, tu ho beru važne, je zastupca školskej rady za žiakov, má dobry prospech, vyberaju hoa na suťaže, dokonca bol teraz na zajazd vo Francuzku ako 1 zo 4 žiakov, za odmenu. Vždy tvrdím, pokial vieme, ako svoje deti vychovavame, čo do nich vštepujeme, treba im veriť ,ael aj kontrolovať. Ja radim vypočuť, aj triednu a danu učitelku, aleb najprv bez syna, potom zvažiť a konfrontovať ich obocha. Ak bude potrebne, kondrontovať to pred celou tiredou, nech sa vyjadria aj žiaci. Samzrrejme za prítomnosti učitelova možno aj riaditela. Taketo veci dosť vela zanechavaju v deťoch, syn sa može citiť nepochopeny, ukriovdeny a nebude rodičom doverovať, ak sa to nedoriešči. Ak robil on zle, nech nesie nasledky, lebo aj to je škola do života a v dopelosti tie nasledky musi vedieťznašať.Držím palce, nech sa to vxrieši čo najlepšie.
Aj ja som myslela , ze mobil..ale od vcera to niejako blbne viacerym....
@tanecnica82 Ako ste to nakoniec vyriešili?
Asi to nebolo všetko tak ako rozprával syn, keď zakladateľka sa odmlčala.
@evita2222 ja si myslím, že to vôbec nebolo tak, ako písala zakladateľka, myslím si, že je to vymyslený príbeh / ale na MK nič neobvyklé...cha/

Mnesyn 2hak zo skoly v aute povedal ze mu spoluzuacka spoluzuackaspoluzuacka berie pastelky a sama ma pritom v peracniku robi !uuuu mu zle a podobnr veci tak rano som uz sla za pani ucitelkou a. Aj ich rozsadila.sorry za preklepy ale blbne mi tablet pri pisanipisani.