Prosím o kontrolu úlohu z angličtiny
Caute, prosím o kontrolu ulohy z Aj. Ďakujeme

1. Joe has been living
2. Jummy has been in class
3.lily has been having
4.billy has played
5. Mr.M has Kept
6.Mr. B has been working
Za mňa takto
Molly/She has gotten a cat for her birthday. (Toto mi znie trosku divne)
Molly/She has lived with her granny for a month.
Molly/She has played a piano since she was four years old.
Molly/She has not watched TV for three days.
Molly/she has not worked on her project since two oclock.
Opravte ma ak vidite chybu
@refly angličtina nie je naše favourite 😖😖
@refly používa sa to keď sa to práve udialo v krátkom časovom odstupe. Ja tiež angličtinu používam na základnej úrovni a s takýmito kombináciami si v bežnom živote nelamem hlavu .😃
Krasne pismo inak.Bodaj by som ja tak pekne pisala
@doriiis odkážem
Ak má dcérka dyslexiu, tak píše krásne 👍
@jankalukasova strašne s chybami, vynecháva písmenka
To sa všetko spraví... Viem o Tom svoje 😊
1.molly has been have ( taktiež som si nie istá a znie mi to zvláštne )
2. Molly has lived
3.Molly has been playing the piano since..
4.Molly hasn’t watched
5.Molly hasn’t been working
Snáď som pomohla 🙂
Chyby uz boli popisane, ja by som ale asi na tvojom mieste investovala do doucovania z anglictiny...zda sa mi, akoby jej unikali zakladne principy (v anglictine neexistuje zamlcany podmet a pod.).
Myslim to v dobrom, chyby v ulohe si teraz poopravuje, ale ona potrebuje rozumiet, preco to je zle a ako ma vytvorit spravne vety. Anglictina je v dnesnej dobe zaklad.
Aaaaw ake zlate pisane pismo 🙂
@silvinka_c Oof, to prve urco nie. Ja som tu vetu blbo pochopila a zmiatlo ma to for. Molly has had a cat SINCE her birthday. Duh...
Also, tie ostatne by boli solidne vety, ale pyta to present perfect, nie present perfect continuous, nie? Ing by tam nemali byt.
@refly áno máte pravdu ja už som nečítala zadanie len písala v since a for forme ako by to gramaticky malo byt podľa mňa správne . Ale áno tým pádom sa len sloveso vyčasuje do druhého pádu namiesto -ingovej pripony.
@queen_mary áno.. nemozes napísať aj the aj an… aj určitý aj neurčitý člen..

Tiez pozeram na tie opravy.... je tam nejaka povinnost pouzit vo vsetkych have/has?
Lebo "Plane just landed" a "Boy just ate" funguju perfektne aj bez toho? Mylim sa?