icon

Puberťáci a čas s rodičmi

15. máj 2022

Máme 15 r syna je jedináčik.Vcera som bola terčom výsmechu, lebo sme sa rozprávali so známymi, že aký máme plán na nedeľu.Ideme na turistiku máme 2 psov, po ceste sa chceme niekde najest a večer chodíme plávať.Oni sú väčšinou doma deti si robia čo chcú, veľa sú vonku majú 10,13 r Syn s nami chodí rád zatiaľ neprotestuje.
Kamarátov má iba zo školy väčšinou je doma ešte nechodí s partiou, baby ho nezaujímajú aj do kina ide s mužom, keď sa pýtame či nechce niekoho zavolať a ísť s kamarátom nechce...mám sa cítiť trápne, že dieťa ešte chodí s nami?
Už plánuje kam pôjdeme v lete na dovolenku..
Mne je zvláštne, že v nedeľu ho necháme doma my budeme vyletovat a on sedieť za PC.
Ako to je u Vás?

Strana
z2
zmrzlinka2021
15. máj 2022

Vôbec to nie je trapne. Je vam spolu dobre, ste rodina, vymyslate si program a radi synovi doprajete si vyjst aj s kamaratom napr. zasportovat. A on chce byt s vami. Je to uplne OK

bajka16
15. máj 2022

To normálne dospelí ľudia ťa vysmiali za toto? 🤔 Veď môžte byť iba radi, že sa neflaka, nerobí voloviny a hanbu. Ja dúfam, že tiež budem mať takýto pekný vzťah so svojimi synmi v puberte, že budú chcieť ísť niekam s rodičmi. Pretože to je málo vídane. Vážte si to.

lindous
15. máj 2022

Ja som v 15tich mala aj veľa vlastného programu s kamarátmi, ale aj som išla s mamou na výlet alebo dovolenku alebo sme mali nejaký spoločný program (a vlastne je to tak stále, mám 25) ... Pokiaľ on chce s vami tráviť ten čas, tak si myslím, že viac riešiť netreba a hlavne nie to, čo si myslia ostatní 😊

melanta
15. máj 2022

S nami tiež voľakedy 15 ročná chodila na výlety či na dovolenky. Jasné, išli sme aj sami, mala aj svoje aktivity. Ale na výlet išla s nami občas aj keď mala 18. Niekedy sama, niekedy sme zobrali aj 2 jej kamošky.

marcellka32
15. máj 2022

Moji majú 14 a 12 a stále chodíme spolu na výlety, dovolenky, ale stretávajú sa aj s kamošmi väčšinou v týždni sú s kamošmi (nie denne a do večera) a víkendy spolu

melanta
15. máj 2022

Inak, ja mám 44, niekedy keď je muž na pár dní mimo Európy, tak zoberiem na výlet rodičov. Takže to je asi mega hanba v mojom veku.

marcellka32
15. máj 2022

@melanta prečo hanba? Ja chodím s mamkou pravidelne do divadla, na večeru a do mesta si sadnúť na kávu

alenah31
15. máj 2022

Nie je to jedno ako je to u inych? Je to o tom ako to vy chcete. Syn s nami od 16 r. chodil len na letne dovolenky, vylety obcas - ked nemal dohodnuty program s priatelmi, frajerkou alebo nemal brigadu. To, ze mi ostane decko doma neznamena, ze sedi za PC ci TV. Buduje si svoj vlastny socialny mikrosvet, vztahy, uci sa riesit vztahove radosti aj problemy. A my tiez zaciname riesit postupne nas vztah - to, ze raz deti odidu a budeme musiet fungovat sami - tuez to mnohe pary dlho "spracuvaju". Dcera ma 12 - uz tiez povie kam s nami chce a kam nie - ak uznam, ze jej program je ok - nenutim ju. Ak je to len jej lenivost ci vymysel - ide s nami, sice najskor zduta, ale do pol hodiny v aute je uz v norme, casto berieme aj jej kamosky. Je mi jasne, ze len v spolocnosti rodicov to moze byt nuda. Casto si robime babske jazdy len my dve, alebo ide s bratom. Vy ste rodina - a stacite si. My sme rodina - stacime si tiez, ale milujume aj spolocnost - malokedy ideme niekam sami.

melanta
15. máj 2022

@marcellka32 myslela som to ironicky. 😉 Samozrejme, že je to normálne. Ja s mamou chodím pravidelne shoppingovať. Nechápem, že toto niekto rieši. Že decko, lebo 15 ročný je ešte stále decko, ide na výlet s rodičmi.

dadis
15. máj 2022

No ja ti napriklad zavidim. Moje deti uz do kina, kupat sa, do mesta chodia s kamaratmi. Na turistiku, iba ked je organizovana aj s inymi rovesnikmi. Moje maju 13 a 15 rokov. Doma sedia malo, chodia obaja do jedneho sportoveho klubu, 6x do tyzna trening, aj v sobotu, uz je sezona pretekov, tak skoro ziadny vikend volny + cez vikendy travia cas aj s otcom..no citim, ze toho casu uz mame spolu malicko, uz pocitujem to prazdne hniezdo, len som nemyslela,,ze tak skoro. Ale dovolenku tiez planuju s rodicmi, to je v 15r este normal. Ale asi aj vy ako rodina ste viac introvertna, tak mozno aj vas syn dobre citi vo vasej spolocnosti. Ale pravda je, ze mu spolocnost rovesnikov mimo skoly prospeje 🙂

kacena4
15. máj 2022

je to super ze travite cas s pubertakom aj ze matepekny vztah, mnohy rodicia by vam to zavideli. my to mame podobne chodia s nami na vylety, kino... maju 19-20r.

mandzula
15. máj 2022

My to mame podelene tak, ze dcera (15) je jeden vikend s priatelom, druhy ide niekam s nami a napriklad, ked ma vela ucenia, ostane doma a my s muzom si niekam vybehneme. Tento rok s nami prvykrat nechce ist na letnu dovolenku, akceptujem, a ak by ist chcela, jasne, ze ju berieme. Ked ideme spolu po meste, ona sama sa smeje, ze by jej asi malo byt trapne, ze v takom veku ma taky dobry vztah s rodicmi.

janka_266
15. máj 2022

My chodíme ešte aj teraz niekedy s našimi, aj tento rok ideme 😃 a to nemáme 15, je to úplne v pohode, vôbec si z toho nič nerobte a užívajte si spoločne chvíle

sojorez
15. máj 2022

Ja mam tiez 15 rocnu dceru, druha ma 13 + este najmladsi syn. Obe kocky s nami travia cas - turistika, vylety, muzea, kino, kupko... Pridaju sa aj vtedy, ak ideme niekam, kde ony uz boli a syn este nie. Spolu chodime vacsinou cez vikend, s kamoskami chodia von cez tyzden alebo ak sa vratime skor z nasho vyletu, tak sa este pripoja ku kamosom.

deti95060810
15. máj 2022

neznášala som chodiť s rodičmi... od tých 16 . mi to išlo na nervy...
naše slečny niekedy idú s nami, niekedy nie. vek 16, 13 a 12...
syn chodí najradšej len so mnou - ale on je dospelý muž ktorý už aj zarába....do kina chodia baby so synom, lebo musia ísť do mesta - takže syn ich odvezie aj dovezie... Všimla som si, že naše deti neradi chodia keď ideme niekde všetci - ale ak ideme skupinka 2-3 tak v pohode....

elizabet173
15. máj 2022

prečo by si sa mala cítiť trápne, to čo sú za hlúpe názory, v 15 bol syn s nami na dovolenke, dobrovoľne, nemusel, kľudne mohol zostať u babky a flákať sa kade tade. Mal aj vlastné aktivity, šport a podobne, ale tiež sme chodili aj spolu ako rodina. Ja som bola v 16 aj v 19 s rodičmi na dovolenke, bola aj poznávacia, časť aj leňošenie pri mori, nevidím v tom najmenší problém, tiež ma nikto nenútil. Do kina som v pohode išla s otcom ešte ako tehotná, keď muž bol v práci a ja som chcela ten film vidieť, mali sme kamarátske vzťahy a taký mám aj so synom. Robte si tak, aby ste boli spokojní vy traja, čo si o tom myslí okolie, vám môže byť ukradnuté.

solange7
15. máj 2022

Ved to je uzasne. Mate super vztah so synom.

zuzana9393
15. máj 2022

Mozes byt rada, podla mna ostatni zavidia lebo maju doma deti, ktore ta puberta chytila viac.

dadis
15. máj 2022

Inak moj byvaly sef sa s manzelkou pred 20rokmi zoznamil, ked ako 17r bol s rodicmi na dovolenke v Taliansku. Ona cestovala s rodicmi v tom istom autobuse 😊

ajka0207
15. máj 2022

Môj bývalý chodil s mamou na výlety aj 25 ročný a teda vôbec mi to nepripadalo divne ani trápne. Keď syn chce, tak nechápem čo je na tom k výsmechu.

nevenka
15. máj 2022

@bajka16 veru, ja si pamatam prvu dovcu s nasimi pri mori, v HR v 97, mala som 15r. sestra 12r., strasne super to bolo, o rok neskor v Taliansku a potom na cas pauza, az v 2007 sme zasa isli, a to s maminou kolegynou a jej muzom, ja som uz brala aj priatela, boli sme vtedy spolu 4r. a stale v pohode s rodicmi 😊.
Moj ocino na to siel opacne ako krstny. Ten sekol so vsetkymi vyletmi s dcerami, ked prisli do puberty a odcudzili sa potom, ale to bolo z jeho strany, zacal vela casu travit so svojimi "kamaratmi z krcmy" a tak to potom zle skoncilo. Nasi sa snazia s nami aj teraz mat dobre vztahy, uz aj s vnucatami. Mame 3 deti a dufam, ze to budeme mat podobne, ze budu s nami radi travit cas. Samozrejme, nemusia stale, ale takto ako to mate, sa mi to velmi paci.

komplikovana
15. máj 2022

ja nechapem tie tendencie robit veci podla toho ako to robia ostatni. Robte tak ako to vyhovuje vam. Trapni su ti, co sa vam za to vysmievaju.

kitycat
15. máj 2022

Toto snad nemoze pisat dospela zena o inych dospelych ludoch...

Skor vi si ich zle nepochopila, ze sa udivili, ze s vami chce ist na vylety ze ti ich by radsej sami alebo s Play Station travili cas. Skratka puberta ako sa patri

0silvia0
15. máj 2022

Kazdy je iny, ine povahy, ine deti, ine skutocnosti. Niektorym rodicom sa deti rychlo odstrihnu a od 15tich randia, ine deti chodia s rodicmi velmi radi aj do 30ky. Je to velmi individualne.

emm_i
15. máj 2022

Keď som bola dieťa, nonstop sme s rodičmi chodili na výlety, turistika, na chalupu. Potom som mala obdobie asi od 16-22, najmä keď som bola zadaná, že som s našimi a sestrou nechcela chodiť na žiadne výlety ani na chatu. Študovala som v inom meste, travila čas s frajerom . Teraz mám 25, síce som sama, ale vlastný program mám stále, ale čoraz viac sa mi žiada s nimi chodiť, opekáme, smejeme sa, ideme na výlet a raz, keď sa vydám a budem mať deti, by som veľmi chcela, aby sme tam chodili aj s deťmi, so známymi, s rodičmi 🙂 Ten vzťah je už iný, vieme sa porozprávať ako dospelí, áno stále budem ich dieťa, ale vnímam to, že je to iné. 🙂 A veľmi som sa takto zblížila s otcom a vidím, že je rád, že rada na chalupu opäť chodím. 🙂

emm_i
15. máj 2022

A nikdy mi to neprišlo trápne, podľa mňa je to super, že človek má blízky vzťah s rodičmi a potom, keď bude mať vlastnú rodinu, tak aj tie deti budú radi chodiť k starým rodičom 🙂

aceris
15. máj 2022

myslim si, ze treba pocuvat dieta. Ked chce byt s vami, nech je. Ked nie, dajte mu volnost. Ja som chodila s rodicmi na dovolenky a navstevy do 18tich. Moja sestra do 16. Potom uz nechcela. Ak sme nesli daleko na dovolenku isla s nami na 2noci a potom sme ju odprevadili na vlak a ona sla domov sama.

7lenka11
15. máj 2022

ja som bola s mojimi rodičmi na dovolenke ešte aj vo svojej 18tke, brat mal 19.. nevidím na tom absolútne nič zlé... ste rodina a voľný čas máte tráviť spolu.. nehovorím, že 100% času, ale spoločné chvíle sú podľa mňa automatika.. čudujem sa rodičom, ktorí o deti nezakopnú a nechajú ich robiť si, čo chcú.. mám takého bratranca.. od 13 rokov mal voľnosť, jeho rodičia nevedeli, čo robí, prišiel domov na chvíľu a už aj zdrhal von za kamarátmi.. rodičia sa ho ani neopýtali, kde chodí, s kým sa stretáva.. rodinné dovolenky žiadne.. chalan dnes lieta v problémoch a neplánovane splodil potomka s dievčaťom, ktoré práve ledva zmaturovalo.. takže asi toľko k prílišnej voľnosti

777januska777
15. máj 2022

Asi budem trosku iná, ale mňa skôr zaujalo to, ze väčšinu času trávi len s vami a ze kamarátov ma len v škole a ani žiadna partia vonku a tak. Neviem podľa mňa je to trosku čudné. Myslím si, ze chalan v jeho veku, by mal mať aj iné záujmy a aj iných ludi vo svojom živote.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2