icon

Pubertálny svet😏

potvora1
15. okt 2018

Žienky, hlavne tých väčších detí, ja som ostala zhrozená... Včera som si otvorila messanger a bol tam omylom prihlásený môj syn, má 11 rokov, na svoj vek je viac vyspelý... Našla som tam, ako balamúti dievčatám hlavy,ako mal frajerku a ako jej písal, že ďalšie dve dievčatá ho chcú.. Aký je on čávinko a podobne... Furt ma potrebu zbaliť najkrajšie baby zo školy, hoci som si všimla, že ho dosť odpísali... Asi som precitlivená, ale mam chuť mu zobraz mobil... Alebo je to v tomto veku normálne? Nechcem aby ubližovať dievčatám a ani nechcem aby z neho vyrástol nejaký klamár, alebo zlomyselnik... Kde robím chybu? Co mu mám povedať, nechcem aby vedel, že som si to čítala, ale som naňho nahnevaná.

Strana
z2
junova
15. okt 2018

@0silvia0 U mňa začali hormóny rasit až v 18 tke🙂 Dcéra mi príde stále detská, je z nej pekná slečna, dokonca robila modelku na jednej prehliadke. Ale ju chalani nezajimaju. Má iné záujmy. Sníva že bude lekárka, číta encyklopédie a knihy v angličtine. Má veľa kamarátok.

junova
15. okt 2018

@alaguema Mne je len smiešne že 12 ročne deti už majú partnerov. A musím sa priznať, že poznám veľa dievčat ktoré mali známosti od 13 a každý týždeň iného a v 30 majú tri deti a každé od iného🙂🙂🙂 Povahu nezmenili

alaguema
15. okt 2018

@junova tak partnerov určite nemajú. Majú "frajera/frajerku", samozrejme nie v sexuálnom zmysle. Snáď ti je jasné, že to si len tak hovoria...Moja dcéra má naj kamoša. Teraz majú 10. Pred tromi rokmi sa titulovali frajer/frajerka. Dnes hovoria, že sú najlepší kamoši. Trvá to od prvej triedy. Nie každé dieťa je tak oduševnelé a sväté, ako tvoja dcéra 😉 Ja poznám decká, ktoré už v škôlke majú frajerku 😂 Ale celkom určite nesexujú 😂

alaguema
15. okt 2018

@potvora1 bol to len pokus o čierny humor... Žiaľ, veľa mužov na tom podobne je. Netvrdím, že ten tvoj.

eva8
15. okt 2018

@potvora1 nečítala som diskusiu. Nedaj mu ešte vedieť. že si ho čítala, môj stratil vtedy vo mne dôvetu, zmenil si heslo. Tiež som náhodou natrafila na jeho diskusiu s kamarátmi a bola som zhrozená zo slovníka, ktorý používajú, tak som mu hneď všetko vytmavila. A problém bol, že mu kontrolujem mobil.... Aj keď som mu vysvelila, že kvôli bezpečnosti musím vedieť jeho heslo, že ho nekontrolujem, len náhodou som natrafila, bolo zle. Môj má 13 a už mi nehovorí o čom diskutujú s chlapcami, vraj "chlapské záležitosi"
Riešila by som to rozhovormi, nadhodením témy, akí sú spolužiaci v triede, či už sa tvoria páriky, aké sú dievčatá, či klebetia, či sa mu nejaká páči, nedabojže či nejaká je "doňho" a podobne. U nás syn už nemá čas sa rozprávať s mamou, ale vždy sa nejaká chvíľka najde, alebo sa preriekne 🙂 Neboj sa, keďže j vyspelejší, tak s cíti "čávo" no rozumovo je ešte chlapček. Môj syn je výzorovo tak na svoj vek, v triede majú aj vyspelejších ako on. Ale tiež bol šok ten mobil. Dokonca aj dievčatá tak rozprávali.
Stále mu prízvukujem: úctivý k učiteľom, galqntný k dievčatám a férový k spolužiakom.

junova
Autor odpoveď zmazal
junova
15. okt 2018

@alaguema a ešte je rozdiel mať v škôlke frajera a frajerku a rozdiel v 13, to si už asi samolepky šmolkov nevymienaju 🙂Takže ma nemusíš poučovať. Ja som sa len pozastavila nad tým, že 11 roční chlapci balamutia hlavy dievčatám, nič viac. Tak ma nekomentuj, staraj sa o svoju úžasnú, modernú dcérku

sticker
potvora1
autor
15. okt 2018

@eva8 ďakujem Ti krásne za Tvoj komentár... Tu poslednú vetu si zapamätám 🤗

junova
15. okt 2018

@alaguema A moja dcéra nie je svätá ale rozumná a ctižiadostivá 😉

eva8
15. okt 2018

@potvora1 snáď ešte k tomu, že tvojho syna tie dievčatá odpísali. Nech nestratí sebavedomie, alebo nech nezačnú o ňom klebetiť medzi dievčatami nejaké reči. U nás sa syn minulý rok na lyžiarskom zoznámil aj s o rok staršími dievčatami (vyhral súťaž o najobľúbenejšieho chlapca) a doteraz po škole alebo pred školou vraj stojí s deviatalkmi (rozumej -tačkami 🙂 ) Trošku som nadhodila, že či im tam nevadí, však je mladší, každý má iné záujmy. Vraj nie. Bojím sa, aby nebol "vlezlý" 🙂 Som mama, otec a starí rodičia v jednej osobe, ale v tých "chlapských záležitostiach" akosi strácam prehľad 🙂 Hlavná je dôvera. Znova viem heslo, všade sa mu dostať môžem, ale rešpektujem súkromie. Poznám jeho spolužiakov, spolužiačky, každý má svoju povahu, už od nižších tried sa dievčatá páčia chlpcom, aj chcú páčiť chlapcom 🙂 Myslím, že syn má obrovskú výhodu v tom, že má staršiu sestru, tak vie pochopiť aj naše zmeny nálad a podobne.... Uvidím čo a ako bude, puberty sa bojím, to je pravda. Ale zatiaľ to ide,. Aj u vás to bude dobre, veľmi kvitujem, že si si všimla jeho komumikáciu o babách. Aj syn riešil, no to bolo, dievčatá aj chlapci si preposielali celé rozhovory, niekto chcel utiecť pred nápadníčkou, iný zas chcel vzbudiť záujem u dievčaťa... Také milé to bolo. Teraz neviem čo rišia, už je to skoôr na tej hanblivej úrovnni, teda pravdepodobne vážnejšie 🙂

potvora1
autor
15. okt 2018

@eva8 ahoj, no ani s tým že ho odpísali, ved on je piatak a on podľa mňa skúša, v triede ho spolužiačky poznajú, sama veľmi dobre viem, že 4 dievčatá ho majú za naj kamoša, tak skúša inde, u siedmačiek😂a tie samozrejme že ho odpišu, ale on skúša, či s ním

potvora1
autor
15. okt 2018

@eva8 a vieš čo?? Mne je niekdy tak divne, ako toto všetko prežívam, ale nechcem nič zanedbať, preto ma veľmi zaujíma, ako je to v iných rodinách, ako to iné maminy z nás prežívali. A pritom ja v jeho veku som už tiež začínala byť riadne číslo, naši si so mnou užili až až... A prežila som to bez ujmy, tak dúfam, že aj s našimi chlapcami to bude tak isto 😉😉

alaguema
16. okt 2018

@junova si trápna. Je tu reč o 11 ročnom chalanovi, ktorý sa začal zaujímať o dievčatá a ty tu ospevuješ svoju úžasne uvedomelú dcérenku, ktorá chce byť lekárkou a aké ma ideály a ako ty nechápeš a ako ti je z toho smiešno...Prosím ťa, koho to zaujíma. Neprispela sa nićím konštruktívnym, len si sa potrebovala blysnúť. Moju dcéru som spomenula len preto, aby som poukázala, ako deti v rôznom veku rôzne narábajú so slovami. Má najlepšieho kamoša, ktorému kedysi hovorila frajer. Majú spoločné záujmy, kamarátia sa od prvej triedy. Šmolkov si nevymieňajú, ale chodia do rovnakého športového klubu a obaja sa zaujímajú o rovnaké veci. Ľudia a hlavne tí zarytí moralisti za všetkým vidia niečo podozrivé a nevhodné. Ale čistému je všetko čisté...a naopak. A reagovať na teba môže úplne každý, toto je verejné.

junova
16. okt 2018

@alaguema ako sama píšeš, je to verejné fórum a ja môžem písať kde chcem a čo chcem. A jasné, pre hlupáka každý hlupak, alebo trápny, však? Keď A ja sa nemusím blyskat na anonymnom koniku s mojou dcérou. Ale diky za pochvalu. Určite by som ju za tvoju nemenila.

Strana
z2