icon

Pustili by ste 15 ročnú dcéru vlakom z Bratislavy do Tatier s kamarátkou?

3. aug 2021
Strana
z2
anavianavi
3. aug 2021

Urcite, ak si naplanuju pekny vylet, nevidim dovod preco nie. Ja som tiez chodila sama s kamaratkami, rodicia mi vsetko vysvetlili, poradili, takze ked som sla vedela som co, kde, ako. Aj kde sa spytat, ked nieco treba a mali sme plan. Navyse v dnesnej dobe su telefony.

barb0renka
Autor odpoveď zmazal
luccija
3. aug 2021

Nie

astika
3. aug 2021

Nie

simca06022011
3. aug 2021

Jasne

kiwi3
3. aug 2021

dost malo indicii. ide iba o tu cestu alebo cely vylet? okrem toho, urcite poznas svoju dceru najlepsie sama a vies, co tam asi tak budu robit... ja by som svoju nepustila, ak by bola ako ja v 15-tich

kkovacovak
3. aug 2021

Seba by som v 15tich nepustila. Ale dnešné deti sú iné. Ty ju musíš poznať aká je a či je dostatočne samostatná. Záleží aj na tom kam idú a čo tam plánujú robiť.

marca12
3. aug 2021

Asi nie

deti95060810
3. aug 2021

ani náhodou...
ale môj brat s manželkou pustili k nám domov svoju 12 ročnú dcéru na prázdniny. Je to ich jediné dieťa, nie že ich majú plný dom. Nič nám nepovedali, iba neter zazvonila u nás doma - u mojich rodičov. Skoro sme všetci skolabovali. Dieťa s cestovnou taškou. vysmiata. A to prišla rýchlikom a potom ešte osobákom. cca 220 km.
moji rodičia dohovárali rodičom že je ešte malá načo im oni dali odpoveď, že dieťa treba učiť samostatnosti.... Mobily ešte neboli. Keď mala 18 r, bola sama 2 mesiace v Amerike. Mesiac robila, mesiac behala po Amerike....🙂

laila22
3. aug 2021

@anavianavi na vylet bez dospelákov nie. Ak by sa jednalo o cestu ,,iba o cestu,, tak by som ju pustila. Moja cestuje do mesta do školy a teraz cez prázdniny som ju pustila s kamoškami do krajského mesta na nákupy.. Ma 13.

zuzanka.zuzu
3. aug 2021

KAŽDY DEŇ som v tom veku cestovala 100km do BA kvôli lepšej škole s 1-2 prestupmi (podľa toho ako som chytila spoj)... ja normálne neviem čo mám k tomuto napísať aby mi nezmazali komentár 😀

zuzanka.zuzu
3. aug 2021

ja si myslím, že niekedy sú tí rodičia viac nesamostatní ako tie deti 🙂 škoda len, že strach rodičov tie deti brzdí... a nakoniec tie deti ak sa neodtrhnú včas (čo asi nie lebo majú brzdu) tak preberú návyky a správanie svojich rodičov

marsmykkok
3. aug 2021

Upresni situácia, pustila by som ju vlakom cez deň hocikde, ale na výlet ak ani ona ani kamarátka nepozná Poprad nie, iba že by kamoška bola z Popradu alebo by ich tam čakal niekto dospelý.

fiona203
3. aug 2021

Od 15 rokov som chodila do školy vzdialenej 100 km a bývala na internáte, neskôr na priváte. Takto fungovala väčšina detí.

simonah73
3. aug 2021

mam doma 15r a urcite by som ju nepustila samu cez pol slovenska vlakom bez pritomnosti dospeleho cloveka. ved sa moze hocico stat. mam v podstate obavy uz aj z toho ze ma o necely mesiac zacat cestovat na strednu skolu do BA.

bennn
Odpoveď bola odstránená
thoughtfulweirdo
3. aug 2021

15 roční už často dochádzajú na internáty cez celé Slovensko 😅 určite dve dievčatá spolu tú cestu vlakom zvládnu. Mala som na strednej viacero spolužiačok dochádzajúcich každý týždeň z veľkej diaľky a neviem si predstaviť, že by ich zakaždým doprevádzali rodičia.

zafir01
3. aug 2021

Asi áno. Ty musíš poznať svoje dieťa najlepšie.
Pred 18 rokmi som mala 15. Vtedy nás opustila mama, a pomáhala som otcovi s 10 r a 12 r surodencami. Úlohy, varenie, nákupy, upratovanie domu. Bola som úplne samostatná, no k tomu prisluchala aj dôvera zo strany otca a sloboda (napr z prvej diskotéky v 15,5 roku som prišla domov až ráno) v normálnom stave, vytancovana, v spoločnosti kamosiek, s ktorými sme sa navzájom odprevadili domov ( na dedine)
Dnešné deti si až moc rozmaznavame a hyckame.
Aj pri výchove svojich synov sa riadim heslom : "ak kúpiš dieťaťu vypitvanu rybu, nakrmis ho na jeden deň. Ak ho naučíš loviť v rybníku, bude sýte celý život. "

zara1357
Autor odpoveď zmazal
zara1357
Autor odpoveď zmazal
janeninka
3. aug 2021

@simonah73 ved moze sa stat ale 15r by uz cca mala vediet ako by tie situacie mala roesit.. V dnesnej dobe mobilov, wifi a dat sa uz neda ani stratit, plus mozno majú aj kartu, vie si kupit akykolvek listok.. Kedy sa maju potom tie veci naucit riešiť? V 18?

cickamon
3. aug 2021

normalne len cestu vlakom by som nevahala, ja som tak cestovala z krajneho vychodu do Brna za sestrou aj s prestupom a prijazdom v noci ...ale tam uz by som chcela aby mali doprovod dospeleho ...tatry niesu podla mna pre dve 15-rocne dievcata z mesta bez dozoru...naviac pohybovat sa v lese podla mapy je zlozitejsie a tiez nenajdes na kazdom kroku cloveka...

anita1978
Odpoveď bola odstránená
koniarova
3. aug 2021

Nie.

aylinn
3. aug 2021

Ešte pred mesiacom by som napisala že urcite pustila , ale keď som videla to video ako si chlap vo vlaku robil dobre pred ľudmi bez hanby nad mladou kočkou, tak by som ju asi zamkla do veže

bluka2
3. aug 2021

Jasné. Sama som v 16tich a to rovno na narodky, takže skoro 15 letela sama do Dánska.... A teraz čítam, že (aspoň tú, neviem ako na Slovensku) od 6 tich rokov môžu samé cestovať vlakom a už uvažujem, kedy moju pošlem...

bluka2
3. aug 2021

...a kam... 😀
Som teraz v šoku, že niekto a dokonca viac ľudí by 15 ročných nepustil vlakom.

ddd333
3. aug 2021
autor
Autor odpoveď zmazal
laila22
4. aug 2021

Za mňa nie.

Strana
z2