Pustili by ste 17-ročnú dcéru prespať u priateľa?
Teraz mam 26,môj muž 27,a sme spolu od 14,prespavala som u neho uz ako 15 rocna, tam sme sex nemali ;) a od 18 bývame spolu, myslim si ze tvoja dcéra s nim ma sex uz dávno, a ak jej to budeš zakazovat, bude to robiť potajomky
@amelia89 dovolili sme jej u neho spať a boli sme dohodnutý na ktorý deň. Lenže ona u neho chce proste spať aj teraz. Ja sa jej vyhrážam stále tým že ju k nemu nepustim a podobne . Nemám s ňou veľmi dobrý vzťah mame odlišné názory mám pocit že nás nerešpektuje ale nechodí s kamaratmi von sa opíjať ani na diskotéky . Niekedy mám pocit že nás vôbec nepočúva ale pravda je taká že v tomto som radikálna proste a neviem čo mám robiť
@hipuska a načo podrobnosti veď vám musí stačiť že sú spolu 3 roky a majú sa veľmi radi. Ja sa jej do toho nemontujem a ako hovorím ja som tu nešla rozoberať vnútro ich vztahu ale či ju môžem pustiť respektíve ako by ste to urobili vy
No, už z tvojho posledného príspevku vidím, že to nie je dobre. Vyhrazas sa jej a aj tak nakoniec povoliť? No, cele zle. Ta ti utečie len čo bude moct
Pokiaľ jej stále rozkazujete a kážete čo má robiť, tak sa tie vzťahy ani nezlepšia. Je takmer dospelá, má svoju hlavu, nechaj ju rozhodovať o svojom živote pre boha!
@lienka.7 nechápem prečo takto agresívne . Vám by sa páčilo keby vám poviem na vášho muža/partnera ten váš objav ? S ktorým ste možno dlhšie ako 10 rokov? Treba sa niekedy ľudskejšie vyjadrovať a nie takto agresívne
Tak jej to dovoľ až v 18 noa?
Buď rada, že má prvého frajera, vysvetli jej, že si za ňu zodpovedná a z toho dôvodu to nie je vhodné.
Iný dôvod nevidím.
Aj keby deti chceli striedať partnerov tak tomu nikto nezabráni.Neviem o čom tu niektoré píšu.
Pomaly dospelému človeku žiadna matka nezmení jeho zmýšľanie.
Tak vies co mozno sa zamysli nad tym ze: prečo ti to vlasne vadí? Prečo si v tomto radikalna a co by sa vlasne stalo keby ste si dohodli nejake pravidla napr max 2x v mesiaci moze cez vikend spat a podobne. Kazdy to ma inak,presne ako pises aj tie vztahy su ine ale ja by som popremyslala ze uprimne,co mi na to vlasne vadi,coho sa bojim a podobne.
😀 som sa fakt zasmiala. To ze sú spolu 3 roky a majú sa radi, je to posledné kritérium ktoré by som brala do úvahy. Sú podstatnejšie oveľa iné veci. Ale, vidím, že máme úplne iné názory a prístup k životu. Takže už viacej nereagujem
@amelia89 mne na tom vadí asi to že sa o ňu staráme všetko má . Len proste spať u neho by mala až keď bude plnoletá . Manžel má na to iný nazor ale on sa so mnou hádať nechce .
@lienka.7 Prečo? Prečo je vek podstatná informácia? Veď asi nemá 40tnika nie?
Väčšina z nás je názoru, aby si ju pustila. Nekomplikuj si život zbytočnosťami a pusti ju. Ustúp jej aj manželovi. Inak sa tvoj vzťah s ňou nikdy nezlepší
Myslím, že by si mala napísať aj vek toho chalana...ak je dospelý s vlastným bývaním...tak spáva s maloletou...a to je dosť podstatná informácia...ale veď si už písala, že si jej raz dovolila u neho spať...takže sex mali tak či tak...aspoň ja si to myslím...neverím, že za 3 roky nič neskúšali...kúp jej kondómy a nech si ide...vyhrážanie sa a zakazovanie nič nevyrieši...alebo si stoj za svojím a nedovoľ jej to...alebo ho pozvi k vám a sleduj ich celú noc 😀
Ved ju pusti chudinku 🥹
@medda_beda ako tiež nechápem tieto ´inteligentné´ otazky . Tak snáď nebude mať 50 ročného deda. To by som jej už hneď zatrhla
ze sa o nu starate vsetko ma - tak to je proste nieco co vsetci rodicia robime, v ramci nasich moznosti. Ona ti nemusi byt za vsetko “vdacna” neviem ci rozumies ako to myslim.
Nieco proste v tebe evokuje ze od 18tky to uz bude v poriadku a teraz nie- to je tiez nieco proste co mas nejakym sposobom zakodovane v sebe.
Ale hlavne, urob ako to ty citis.. Vela z nas ti radi ju pustit lebo na tom nevidime problem ani rozdiel uz ci 17 ci 18 lebo 18tkou neodbije ziadny zazracny zvon ale zase ak to ma tebe vnutorne vadit a potom to vyvolavat hadky asi tiez nie je dobre …
@tanyag Podstatná informácia by to bola keby mala 14.
V 17 môže spať kľudne aj s 30tnikom keď bude chcieť.Neviem o tom žeby to zákon zakazoval.
Nerozumiem tvojej logike, tak spat spolu už asi spali, to ti neprekáža ale aby u neho prespala, to áno. 17 alebo 18, po 3 ročnom vzťahu už je to jedno. Snáď ide o to aby tam bola v bezpečí a v pohode. Zbytočne v tomto prípade riešiš voľáke predsudky a princípy. Ja by som pustila.
@amelia89 len ja tak premýšľam . Už s ňou mám dosť naštrbený vzťah . My keď mame rozlične názory ´´dosť často ´´ viem vazne vybuchnuť on nervov . Ale ja neviem ako to bude môže sa stať že vydrží ešte rok s nami bývať a potom nám zakýve a neukáže sa už vôbec . A ja to tak jasne že nechcem .
@tanyag veď spal s maloletou a 15 už mala takže nieje pod zákonom ak by to tak bolo. Čiže nevidím na tom nič trestné a dnes je aj iná doba dievčatá si málokedy vyberú rovesníka.
@medda_beda pretože pokiaľ to nie je študent byvajuci u rodičov, hneď ako bude mat 18, zabuchne dvere a pá pá. Teraz si už bežne hľadajú "nastky" starších, zarábajúcich chlapov, ku ktorým sa stahuju, lebo doma by museli "posluchat" rodičov a nemohli robiť čo chcú.
Tak na tom vztahu popracuj, ved vsetko sa da vyriesit. Fakt to tak je, niekedy je aj na nas sa zamysliet ci naozaj vsetko robime spravne (a nerobime lebo nie sme dokonali). Zalezi ti na nej, chces mat lepsi vztah. Skus fakt porozmyslat co ti vadi a ci sa to da zmenit. Ja by som si na tuto temu fakt s nou sadla v dobrom sa dohodla ze ak si plni povinnosti co ma/skolu atd (uz vy viete ako to mate) moze u neho spat napr kazdy druhy tyzden - podla mna jej ukazes ze ok aj ja viem ustupit ale nemoze to byt vzdy ked si zmyslis a musi naoplatku byt aj nejaka hranica. Podla mna to ocení ze nie je to len zakazovanie a kricanie a uvidi ze sa s tebou da aj dohodnut, porozpravat atd…
Pre niektoré je akceptovateľný len rovesník.Lenže ten je väčšinou menej skúsený a nezodpovedný.
Takže je to horšie ako starší partner.Aspoň podľa mňa.A ajtak snáď žena sama vie kto jej imponuje.
Mám známu ktorej tiež chceli zakazovať.Je dospelá a ajtak ju priťahujú tí 50tnici.
Takže ťažko povedať čo je v poriadku a čo nie.V dospelosti už matka partnera neschváli.Takže teraz zakázať ešte môžu, ale to neznamená, že sa to isté nezopakuje keď bude mať dieťa 20.
@autorka, ja ti neviem, mne by vadilo asi skor to, ze v 14 niekoho mala, neviem aky typ vztahu to bol teraz a co sa zmenilo oproti tomu ako je to dnes. Ma presne 17? alebo co chvila 18? viac by ma trapili skor vety, ze mate spolu nie dobry vztah, no je myslim daleko vacsi pruser ako to, ci oni dvaja spolu budu celu noc. Asi ti nik nemusi vysvetlovat, ze priamo na sex nepotrebuju celu noc, ze mozno chcu byt spolu - neviem pozriet si film, byt si nablizku, mozno aj otestovat ako to bude, ved nejako predstavy o vztahu vznikaju. Za mna je to lepsie ako ked maju byt spolu dvaja len cestou do kina a potom vsetko akoze zistia az po svadbe, ako ok, a ked zistia ze to nepasuje, neklape, nevonaju si, nepritahuju sa, celkom maju ine predstavy.
Skus skor sama sebe pomenovat, co ti na tom prekaza. Co ti na tom vadi, kedze sex v skorsom veku to zjavne nie je....
@lienka.7 Nástky si hľadajú starších partnerov možno tak študentov na VŠ a tí su radi keď majú 400€ na účte z brigády :D a nie to ešte bývanie.
@amelia89 manžel prišiel asi pred dvoma týždňami s návrhom ktorý som hneď zavrhla . Že ak bude mať stále dobrý priemer znamky tak môže u neho cez víkendy spávať. Rázne som to zatrhla že nie alw teraz ak sa nad tým zamýšľam je to aj super motivácia ale aj ústupok pre ňu

@amelia89 no jasne. Každý máme na to iný názor. Nikto nepíše, že musia sedieť doma.na zadku. Ani že musia byť zrovna zasnúbeni. Ma 17, ten vzťah ktovie aký je. Nie je tu viac podrobností.