icon

Pustili by ste 17-ročnú dcéru prespať u priateľa?

22. dec 2023
ysseba
23. dec 2023

Usmerňovať ju a, ako píšeš, riešiť "čo je vhodné" si mala v 14tich, nie teraz keď je jednou nohou už dospelá. Ale tak aby som odpovedala na tvoju otázku - áno, pustila by som ju.

isis234
23. dec 2023

@luciana656 ale ona ešte nemá 18 rokov. Má len 17 rokov a je za ňu zodpovedná jej mama. To som písala.
Napísala som len svoj názor autorke. Nikomu inému.
Autorka nech si spraví úsudok sama a koná podľa vlastného rozumu.

simca06022011
23. dec 2023

Áno pustila. A na tvojom mieste zvážim ci tvoj prístup k nej je č poriadku. Lebo nemáš dôvod ju nepustit, len mi to príde ako dokazovanie si moci. Ja som mama a nepustím ta. A basta. Lebo... nevieš sa správať, lebo sa mi neklanias a neviem co. Cele zle. Manžel má.pravdu, pustiť. Kľudne ak sa jej nezhorsia známky nech chodí.
A podporiť ju treba nech aj trochu spoločenský žije. Dnes sa už neceni, že niekto nikam nechodí...

natall113
23. dec 2023

@isis234 takže má celé dni sedieť doma? Či aký je rozdiel keby ide spať ku kamarátke a keby ku frajerovy?

aylinn
23. dec 2023

Ja som v 17 už bývala s frajerom , ale dospelosť som mame dokázala aj inak aby to bolo fér , popri škole som veľa pracovala, platila som nájom a starala som sa o seba už sama.

medda_beda
23. dec 2023

@tanyag V 15 :D nie v 14.
Pokiaľ som sa dobre dočítala.

lujza123
23. dec 2023

Autorka, mám 14 ročnú dcéru a myslím si že ma v budúcnosti čaká rovnaká dilema

Ja by som si asi v prvom rade rozobrala čo to pre mňa ako matku znamená. A takby som sa to snažila aj dcére vysvetliť, narovinu

Myslím si že v tomto veku je dôležité brat mladú ženu už ako ženu, nie dieťa. Snažiť sa ju počúvať a trochu aj akceptovať jej názor aj keď je iný ako môj

Ja keby toto riešim s mojou povedala by somjej že si myslím že spoločne bývanie a prespavanie u seba je ďalšia fáza vzťahu na ktoré ma 17 ročná možno ešte čas. Zaroven chápem, že je to pre nich dôležité, tak isto oceňujem že mi neklame a neschovávať to za prespanie u kamošky ,preto by som jej to výnimočne občas povolila.
Určite nie každý víkend, aj z toho dôvodu že ubytovať a prestavovať ďalšiu osobu v dome stojí nejaké financie, tak isto nieje vhodne keď chod domácnosti stale narúša niekto cudzí.
Povedala by som jej aj že je to pre mňa ako mamu ťažké keď sa z môjho malého dievčatka stáva žena a že si tiež na to potrebujem zvyknúť

No a samozrejme by som sa jej spýtala na ich intímny život, ako majú poriešenu ochranu pred otehotnením, ak spolu intímne ešte nežijú tak či je na to pripravená, aby vedela povedať aj nie a necítila sa hlupo koli tomu. Pripadne že k sexu môže dôjsť aj keď to neplánujú a treba mať v zásobe aspoň tie kondomy. Sú ešte mladučký, neskúsený, môže sa stať nehoda, existujú síce tabletky po ale oni ako partnery musia mať vydiskutovanu aj situáciu nechceného otehotnenia keď spolu chcú intímne žiť.
V tomto to majú bohužiaľ ženy oveľa ťažšie ako muži, nejeden mladý chalan sa zľakne zodpovednosti a zduchne

medda_beda
23. dec 2023

@terezka1947 Striedať partnerov môže aj po 18stke ono totiž nikde nie je napísané kto je ten pisledný a kedy ho žena stretne, možno nikdy.

A keď to tak človek má v hlave nastavené, že nechce vážne vzťahy tak žiadna výchova sexuálne nastavenie nezmení.
A žiadna dnešná doba, dnešné deti.
Sexovalo sa vždy pred 18stkou či bol rok 1985 alebo 2002 je to jedno.
A aj pred 15stkou.A boli to aj deti zo slušných rodín, kresťanských, s prísnou výchovou.

biibiana
23. dec 2023

Pustila. Ja som bola ako 15rocna u frajera na viked 😀 Ale moja mama bola prilis benevolentna.. alebo ja rozumna a verila mi 🙂

sense
23. dec 2023

Napr mne mama nebránila ist na chatu kde mali byť aj chalani ešte som 18 nemala, ale verila mi a nič sa nikdy nestalo. Vedela ze pre mňa bola na prvom mieste škola a nechcela som dopadnúť ako dve kamarátky ktore porodili v 17.

didush27
23. dec 2023

Pustila aj keď nemá 18, v podstate v tomto prípade nie je vek dôležitý, ale dôvera. Isto nechceš, aby dcéra čakala len na 18tku a zdrhne hned. Veď ak bude mať 18, ani ti možno nepovie kam a s kým ide..

miriam11
Odpoveď bola odstránená
andigab
23. dec 2023

@sejbipi žiješ môj sen, nech máte krásny a šťastný život 🥰

autor
23. dec 2023

@terezka1947 šak ale nikto nepíše o striedaní partnerov. Keď sa idete vyjadrovať tak prosím k téme a nie k úplným iným témam ktoré som sem vôbec nespomenula

ivik4
23. dec 2023

Po precitani tvojich komentarov autorka by som sa necudovala keby Ta tvoja dcera od Teba ušla

timea301196
23. dec 2023

Tak mňa mama nepustila :D

ivik4
23. dec 2023

Doteraz si dcera s nim asi bibliu len citala

emka530
Odpoveď bola odstránená
isis234
23. dec 2023

@natall113 spánok a deň je kapánek rozdíl... nemyslíte?

nevenka
23. dec 2023

@medda_beda ale je kus rozdiel, ak ma 17 aj on, resp. aj 18, neukoncenu SS, byva u rodicov, alebo je samostatny, zaraba a ma svoj vlastny byt. Pre mna dost podstatny rozdiel.

medda_beda
23. dec 2023

@nevenka Niekto nemá vlastné bývanie ani v 30tke takže nie je podstatný vek, ale skôr jeho život akým on žije.

natall113
23. dec 2023

@isis234 a hovorím o tom že spí u kamarátky a spí v frajera to je rozdiel?

eniaq
Odpoveď bola odstránená
januska12323
23. dec 2023

Zatiaľ si nenapísala ani jeden dôvod prečo ju nechceš pustiť. 3 roky sa poznajú, sex už mali, stále spolu trávia čas. Čo je na prespaní u neho iné? Prečo si raz dovolila a potom zakázala? Lebo som povedala?

derdia
23. dec 2023

Nemusite sa tu obhajovat, tu ked maju matky chut, tak si najdu hocico aby cloveka pourazali.
Ked chcete dohodnite sa, ze po osemnastke. Ale aby tam rovno aj neostala byvat. Ak chcete mat dobry vztah, kludne ju respektujte. A je pekne, ze ma stale toho isteho chlapca.
Takze podla mna ok. Ak viete, ze spolu intimne ziju, tak nie je asi preco, to nedovolit.

t1nusa
23. dec 2023

@ivangeline ešte povedz, že svojmu dieťaťu vopred vyberáš manžela/manželku a to už mi asi úplne pretočí oči… vďakabohu, že moji rodičia neboli takto staromódni 🙏🏻

ivangeline
23. dec 2023

@t1nusa ...a skoda,ze moji ani neboli,aby to povedali.

juliacenc
23. dec 2023

Ja som spala u frajera ked som mala 17 kazdy vikend. Prve dieta som porodila v 30tke 😄

marca12
23. dec 2023

Mna mama v tomto veku nepustila a nepustila ma ani v 18tich. Kamosky bezne prespavali u frajerov,ja som nemohla. Velmi som sa na nu vtedy hnevala,nechapala som to. Dnes to uz chapem. Ak su spolu 3 roky,prespat si myslim,ze uz by mohli u seba.

lienka.7
23. dec 2023

@nevenka ja som sa na toto tiež pytala, autorka zamerne neodpovedala. Teda jeho vek ani status nepoznáme. Co je teda dosť podststne.