Rady k prespatiu 12-ročných chalanov
Ľudia 😁 pekne vás poprosím,radte 😂 syn bude mať meniny a keďže počasie je aké je, rozmýšľala som,že aby si to užil,môže si zavolať kamoša na prespacku.problem je,že su partia 5chalanov,čiže môj+4kamosi. Išiel na to síce štýlom ententiky,ale teda reku skúsim to nejak logisticky a psychicky zvládnuť aj s plným domom pubertiakov. Rozmýšľala som,že by prišli okolo piatej/šiestej, dali by si jedlo (pizza,chlebíčky,jednohubky, palacinky) a ptm by si teda spravili program...otázka...máte nejaké nápady aby mi nezburali pol domu? 😂 Nejaké aktivity alebo niečo,pri ktorých by sa dali udržať kvázi v normálnom, tichom móde ale zároveň aby ich to bavilo? Akože plán je určite taký že si budú fúkať nafukovacie postele,aj keď teda počítam s bitkou o pumpu 😁ale nechcem ich úplne brzdiť v rozlete,nech si to zase užijú... A ráno ,keďže neviem čo zvyknú raňajkovať, myslíte že keď im urobím puding,krupicu,parky,či nejaký koláč bude to ok? Kks normálne rozmýšľam že tým chalanom dám vypísať dotazník 😂
@vanilkovazmrzka 12...a netvrdím že musím,ale nepošlem ich predsa hladných domov 😂 jasné že by som nerobila všetko, to sú len nápady a čakám konštruktívnu kritiku 😁
ja som myslela, že muž s kamošmi 🤣 som sa zľakla, že ďalšia premotivovane manželka, čo ide chystať neboracikom raňajky 🤣 tak deťom by som ráno urobila chlebík s niečím, alebo praženicu, to máš rýchlo a vieš urobiť aj viac, zase nemusíš vymýšľať švédske stoly ako v Hiltone
@zobaka teraz si ma pobavila 😂🤣že muž s kamošmi 🤣😂 ale zas s tým by bolo asi menej roboty, by zaspali o ôsmej,spali do rána 🤣dali kávu a vybavenko 😂🤣
Ma meniny alebo narodeniny? Píšeš aj tak aj tak. Myslím, ze 12 roční chalani uz nepotrebujú vymýšľať aktivity. Nájdu si ich alebo naj kup im lístky do kina a mas ty pokoj a vybavenvo, ziaden stres, aj ušetríš ešte aj chceš robiť aj parky aj praženicu aj palacinky aj pizzu aj krupicu aj puding aj chlebíčky aj jednohubky aj. Fakt nepreháňaj
@natalia912 na večeru pizza, kino je dobrý nápad. Program nech si robia samy, určite sa budú baviť a pôjdu spat neskoro. Na raňajky praženica, chlebíčky alebo chleba z nejakou nátierkou a vybavené.
5 12 ročných chlapcov v dome? Veľa šťastia ti prajem, nezabudni si kúpiť víno 🤣
@natalia912 nemáte v blízkosti bowlingovu halu? Tam sa zabavia celý večer a doma budeš mať poriadok.
@natalia912 puding,krupica to asi nie. Nie vsetky deti oblubuju puding a krupicu. Sprav oblozene chlebiky,to ma rad kazdy
@natalia912 veľmi sa nudíš? Lebo to si už mohla vziať celú triedu. Radsej si to poriadne premysli, lebo tu nejde len o poriadne starosti, následný neporiadok (prinesú si spacaky ci máš navyše 4 periny??)... ale ide aj o zodpovednosť. Ja by som teda nemala odvahu. Načo zbytočne riskovať nejaké problémy?
A na raňajky sú parky určite dobrá voľbá. Pripadne ak by niekto protestoval, tak praženicu. Dotazníky? Ty si nezamestnaná však? Lebo inak si to neviem vysvetliť 😃 musíš sa strašne nudit
@natalia912 nechať 5 chalanov v mojom dome nech si to poriadne užijú....😨
@simona20201309 prečo by sa mala nudiť? Ja som zamestnaná a mala som na prespávacke dcerinu spolužiačku so sestrou, s mojimi dokopy 4 deti a si predstav, mám aj paplony, aj matrace na prespatie, ani problémy neboli. Treba sem tam vyjsť zo svojej komfortnej zóny ;)
U nas tiez spavaju kamosi, alebo bratranci atd. Ja mam karimatky a spacaky aj pre 6 ludi navyse.
Kino je dobry napad. Nam sa osvedcilo aj netflix a doma popcorn a cukriky a cola. Mam doma stroj na cukrovu vatu- vzdy hit 🙂 . Pizza, parky, prazenica.
Syn má 13 a každý rok prídu na oslavu 3+ 1.Su to kamoši, ktorí k nám po jednom chodia priebežne celý rok. Čo sa týka párty tak zraz je o 15.00 . Na občerstvenie majú na stole chipsy, pukance, tyčinky a nápoje..Program je taký, že zagratulujú, dám tortu a nechám ich samých, program si teda robia spolu. Chvíľu sa pobavia a idú von.Ked sa vrátia tak je tradícia, že robíme domácu. pizzu cca o 18.00. Každý si urobí svoju a sú na to pyšní a inak im chutí.Večer sa striedajú pri hrách, napr. twister, človek nezlopse, playko a neskôr si pustia nejaký film. Spia všetci v obývačke...dám veľkú deku na zem kopec vankúšov , paplóny a spia ako chcú , neriešim a tak isto čas kedy idú spať. Na raňajky cereálie , každý si naberie aké chce mám tak 2 druhy. Keďže k nám chodia priebežne tak viem ich chute.O 12:00 vývar a kuracie nugetky s opekanými zemiakmi. .Cca o 14.00 idú domov ale ešte predtým dáme tortu😁, Aj v nedeľu si robia program spolu, zabavia sa. Samozrejme chalani si po sebe upracú , to už vedia z prespávačiek. Ja mám kľud teda treba si ho usmernenie a pravidlami urobiť. A môžem povedať , že už ix rokov sa tešia na oslavu aj na domácu tortu a vedia čo ich čaká. Takto je to u nás....a som slobodná mamina teda bez pomoci.
@natalia912 dobrý nápad.. Len trochu v tom rozlet bran😁😁😁program si iste aj samy spravia.. Mohli by ísť napríklad aj do kuna spolu a potom ku vám.. A bydu mat o com kecať č el večer.. 12 roční chlapci by už rozum mali mat. Na raňajky urob chlebíčky a hotovo
moja ma prespavacky casto... ked ma sviatok a ma doma viac bab hodim im do izby kopu sladkosti slane sladke etc vody a dzusy pozapajam wifinu v obiloch a tabletoch a zavriem dvere- podmienka je -otravovat len ak tcie krv alebo sa nieco vazne stane inak nech si tam robia co chcu ... aj tak len hraju online hry a neake crafty... akje nahodou pekne vonku -co nebyva tak mozu do zahrady
@lizatko1009 možnosť kina u nás nie je...a to nebolo cele menu ale možnosti 😁
@alex49 veď toho programu čo si vymyslia sami sa bojím🤣
@volterra nemáme 🤷
@simona20201309 ďakujem za radu 🙈
@simona20201309 tak zas nebudem ich nútiť sedieť na sedačke ako 5 peňazí
@simik22 ďakujem za tieto slová,lebo už som si prišla ako trafená
@ovaaa ďakujem za inšpiráciu🙂
@syslik81 ďakujem za normálnu odpoveď a inšpiráciu🙂
Majú 12r, nie 8. Neviem prečo by sa mali bit o.nieco a búrať dom :D klud. Bežne mávam stádo báb doma, áno je to dosť, keďže som zvyknutá na ticho doma, ale nič extra sa nedialo. Dcéra keď skončili v posteli na počítači zapla netflix a ešte pozerali film. Predtým si robili čo chceli. Keďže u nás baby bývajú od obeda ide gulas, potom večera tak ako ty... A počas dňa majú na malom stole všetko možné ovocie, pitie, nejake sladké slané. Hry majú svoje aj zo školy.
Píšeš zr mate dom, nemáte nejaký prístrešok pre auto, alebo niečo? Ak nebude veľmi zima dá sa tam ich vyvenčiť aj keď prší:D my mame aj pingpong opýtať stôl, šípky. Čiže je čo robiť chvíľu aj von. Ale fakt to sú už veľké deti majú svoje záujmy :D spoločenské hry sa u na sza roky hrali tiež, väčšinou keď nevedia co, tak si vyberú.
@simca06022011 máme altánok🙂 ale bojím sa,že o pár týždňov už bude ani nie že zima,ale sychravé počasie...to len ja riešim veci radšej dopredu vždy 🤣
Náhodou mne sa to paci, ja chcem ísť tiež na prespavacku s takými raňajkami 👌😁
Celkom sa mi páči ten tvoj zoznam.Napíšem rôzne možnosti a nech si vyberú.Aj čo satýka programu aj jedál.Samozrejme,nech si napíšu aj oni svoje "myšlienky".
@natalia912 super nápad takáto prespávačka 🙂 podľa mňa môžu hrať spoločenské hry ako activity, monopoly, dostihy, twister.. Karaoke, pozrieť film. Ráno sa spýtaj čo budú jesť (daj vybrať 3 jedlá) a hotovo 🙂 príjemnú zábavu
@natalia912 12r aktivity uz tazko...hadam im nebudes robit program. Moj na 8r mal 3 kamosov na narodky, lebo rodina kvoli covidu nemohla, plus moji 3...tak dom dostal zabrat a teda obcas musel manzel zasiahnut ked uz to bolo cez ciaru, aby sa skludnili...skusala som spolocensku hru...vydrzalo im to 20min 😁 a zase len lietanie po dome, strielacky... ...12r ma najstarsi a oni by si nasli aktivity sami a 5 chalanov na noc by som teda nezobrala, max.dvoch na noc.
A vecer by som sa opytala co chcu na ranajky, aby som cca vedela.
@natalia912 keď prídu, opýtaj sa ich, či budú na raňajky parky, či je to ok. Ak niekto povie, že nie, tak potom sa opýtaj, že čo tomu jednému pripraviť na raňajky. Takisto večera - bude LEN pizza a každý nech si povie, akú má rád. Nekomplikuj si to. Program by som nechala na nich, evtl navrhni spoločenskú hru (napadá ma Bang, carcassone, karty, netuším, čo máte doma). ak už bude moc rošambo, posaď ich k telke a nech si spravia movie night, sprav im k tomu popcorn a kúp nejakú limonádu, alebo ich nechaj hrať sa na mobiloch. Určite by som im nerobila bufetové stoly.
@babababka tak to aj bolo myslené,že toto mi napadlo v prvom momente a od toho sa nejak odvíjať 😁
@zuz987123 ďakujem 😁 už som začínala o sebe pochybovať
@euka210 no zas ale to je také vieš...že zo 4, vziať dvoch...možno teoreticky ma striedačku 🤷 a celý víkend na alkohole...prosím brat s rezervou 😁
@mikadooo ďakujem veľmi pekne🙂 pekne si to napísala, súhlasím
@natalia912 punertakom by som urcite nedavala na ranajky puding alebo krupicu. Ja som chalanom robila vacsinou chlebiky vo vajicku alebo parky. Program by som naplanovala s nimi.
Príliš to riešiš. Pri prvom prečítaní som mala dojem, že majú tak 8 rokov a nie 12. Nechodia k vám bežne? Kúp niečo sladké, slané, kofolu, minerálku hoď im to do izby a choď si po svojom. Spravia si program sami. Večer objednaj pizzu, zavolaj ich jesť a zase si pôjdu robiť svoje. Raňajky si môžu spraviť aj sami ak vedia.
@simik22 tak pri toľkých deťoch sa už tie 2-3 stratia.... trochu rozdiel 2 alebo 5 ... ale to je každého vec. Každý má komfortnu zónu inu. Podľa mňa úplne stačí do 9 večer a pekne sa rozlúčiť.

A to maju kolko rokov ze im musis organizovat este aj ranajkove menu?