Ahojte je tu mamička kt rieši v stredu monitori s deviatakom? Ako to zvládate ? Rozprávate sa ? Ja som v strese ale tvarim sa Oki .
@euka210 no máš troch chlapcov , keď si budú prechádzať pubertou a týmito vecmi , klobuk dolu , keď si povieš , že sa ta to netýka . Syn si vyberal sám , ja som mu povedala , že ja tam chodiť nebudem . Ani na jednej som nebola . Chcem, aby mu to vyšlo , nič neobvykle podľa mna u matky .
@kacena2022 keby sa jej aj nedalo. Veď sa nič nedeje. Pôjde v náhradnom termíne.
@kacena2022 budú. Vždy je.
@kacena2022 no to musí stat zabezpečiť . Robila som asistentku na škole a dialo sa to . Za mna - nechcu mat opletačky . Vieš čo , keď dcéra sa pripravovala a má jej to ovplyvniť prijatie na SŠ , tak môže to pokaziť chorá . Minuly rok syn len tak išiel na bilingválne skúšať ,ako osmak , išiel chorí , povedal , že ani na ten test nevidel ... čo mu tak oči slzili. Verím , že sa dá do poriadku a keď nie , tak verím , ze pre jej dobro sa udejú veci
@koniarova Môže byť že je náhradný termín daný neviem neguglila som to.Co viem že naša škola nebude dávať náhradný termín,ešte učiteľka hovorila že aj keby boli deti choré že aj tak musia dôjsť to napísať.
@kacena2022 to odkiaľ ste ? Čo je toto za hlúposť
@karla21 Okres NR
@kacena2022 škola náhradný termín nedáva, chodí sa písať do krajského mesta obvykle. Nejaké pokutne praktiky sú na vašej ZŠ. Si trúfajú, zavádzať rodičov aj žiakov. Naša koordinátorka ešte minulý týždeň zisťovala, či všetci rodičia podpísali poučenie.
@kacena2022 aj môj syn pred 2 rokmi písal monitor v teplotách a je na vysnívanej škole, držím palce
@kacena2022 presne ti to napísala latfenixia, aj nám dávali info , že keď nemôže prísť , nech prinesie papier od lekára a pôjde na náhradný termín . Skopirovane z textu , čo nám dali na Edupage
Ak sa žiak so zdravotného (lekárom ospravedlneného dôvodu) nemôže zúčastniť na riadnom termíne (19. 3. 2025), testovanie 9 absolvuje v náhradnom termíne dňa 2. alebo 3. 4. 2025 (miesto konania určí príslušný regionálny úrad školskej správy v spolupráci s NIVaM).
@letfenixa Tak to prvýkrát počujem ani žiadne poučenie som nepodpísala.
@karla21 ja som mala deviataka minuly rok. Na T9 sa pripravovali cely rok kazdy utorok a stredu po vyucovani v skole. Testovanie dopadlo uplne perfektne - matematika 100% a SJ-94%. Na obidve skoly sa dostal bez prijmaciek ale nie len vdaka testovaniu. Velku vahu zohravalo koncorocne vysvedcenie od 6.rocnika. To bolo velmi dolezite.
@karla21 mozem sa opýtať ako dopadol minuly rok na bilingvalnom a či sa nejako pripravoval? Môj ide skúsiť,ale bez prípravy..je tam nával,tak nemyslím, že by ho tam zobrali a bez prípravy.
@laurikagab vieš čo išiel bez prípravy - neopakoval . Chcel ísť nech si odžije prijmacky - Anj spravil naplno . Slj a matiku slabo . Nevedel si spomenúť na veľa veci , predsa zabudnes čo bolo pred rokmi . Aj mi tak povedal, že keby si zopakoval tak si spomenie , že to ťažké nebolo . No to pochybujem že by ho zobrali , idu tam deti čo sa intenzívne rok pripravujú. Teda u nás v meste cca 360 prihlášok na dve triedy. Čo išli dve spolužiačky , tak to boli dievčatá čo makali cely rok , aby to dali .
@karla21 môj ide tiež tak bez prípravy,len vyskúšať..čo idu jeho kamosi tak trénujú denne nejaké testy..v podstate ja by som ani nechcela,aby ho tam prijali,keďže je to v inom okresnom meste..buď ranné vstávanie o 5 hod.,alebo intrak..a teda keby tak tam túžil ísť,tak sa pripravuje..on sa tam sám prihlásil a ‘nalakal’ 2 kamosov..a ti sa pripravujú
Držíme všetkým palce. ️
️
️
@kacena2022 ahoj . Ako ste zvládli ? Išla ?
@karla21 Ahoj,áno bola.Hovori že matika bola ľahká a slovenčina ťažšia ale stihla všetko.Uz len čakať na výsledky.
@kacena2022
Tak to som rada . A išla s teplotou ? Či zvládla ?
@kacena2022 skola že má kópiu testu , tým pádom neoficiálne výsledky niektoré školy dajú skôr . U vás to majú zvykom ?
@karla21 Už teplotu nemala,len trochu kašlala.Uz celkom dobre.Fu to neviem ako to funguje u nás či má škola neoficiálne výsledky,všetko je pre nás prvýkrát
@kacena2022 Uf . To verím , ani neviem , že čo poradiť . Snáď bude fit , držte sa