Šanca na prijatie na gymnázium s trojkou z matematiky
Ahojte, pýtam sa kvôli mojej neteri. Je deviatačka a už dlho premýšľa nad strednou školou, aj, keď si stále nie je istá. Ide o to, že ona by rada skúsila gympel, ale má problémy s matematikou. Chodí aj na doučovania, ale jej priemer sa stále pohybuje okolo trojky. Z ostatných predmetov má jednotky - napríklad slovenčina jej ide perfektne. Len tá matematika... Je z toho nešťastná, lebo učiteľka ju straší, že pokiaľ nezamaká, na gymnázium môže zabudnúť. Potom sú tú zdravotky a pedagogické sš, ale tam ju neláka ani jedna. Myslíte, že má šancu dostať sa na gympel s trojkou?
Nie je to len o probléme s matematikou na gympli, ale aj s fyzikou a chémiou, V týchto predmetoch sa zameriava tiež na rátanie zložitejších príkladov. Matematika sa stáva aj maturitným predmetom. Dôležitý je aj celkový prospech na gymnáziu pre príjem na VŠ. Dá sa to ale zvládnuť. Všetko musí ísť bokom a venovať všetok voľný čas iba učeniu. Robia to mnohí, ktorým záleží dostať sa na vysnívanú VŠ.
To je iba jeden predmet. Ak nemáš veľa 3 tak ten jeden predmet vôbec nevadí, nie je povinná maturita z matiky.
@sisska96 pozor, títo deviataci ju už budú mať povinnú
@michaelacabadova to nie je pravda. povinna maturita bude pre tych, kt. budu v 2027 prvaci. cize sucasni osmaci.
@michaelacabadova fúúúú tak to je prúser, nechcela by som

@maciatkolulu kolko gymnazii je na Slovensku? Podmienky pre prijatie si si prestudovala na kolkych gymnaziach? Nepostrehla som, aby autorka konkretizovala jedno gymnazium, o ktore maju zaujem. Dovolila som si reagovat na tvoj prvy komentar, ze gymnazia beru do uvahy vysledky z neuspesneho monitoru, nie vsetky gymnazia beru do uvahy vysledky z monitoru pokial je uspesnost ziaka pod 90% a ty pripnes screenshot podmienok prijatia jedneho gymnazia a napises, ze ja som sa dala dole? Cim? Tym, ze som si dovolila napisat, ze nie vsetky gymnazia hodnotia monitor pod 90%? Daj si prosim ta tu namahu a prezri si podmienky viacerych gymnazii, idealne vsetkych slovenskych a porovnaj si podmienky prijatia. Kazde gymnazium ma svoje podmienky pre prijimanie ziakov. Jeden tebou pripnuty screenshot nie je sablonou pre vsetky gymnazia ani pre prijimanie vsetkych uchadzacov na gymnazium.
Rovnako si prezri podmienky prijimania studentov na rozne VS a zistis, ze matematika je neznamym pojmom na viacerych. Ziak, ktory mal jednu 3 z matematiky vobec nie je diskvalifikovanym pri prijati na gymnazium a pokial samozrejme neplanuje studovat prirodne vedy, nestoji a nepada jeho dalsia buducnost na gymnazialnej matematike. Trojkar z matematiky moze byt na gymnaziu lepsim studentom ako jednotkar a v zivote moze byt vybornym pravnikom, diplomatom, hercom, tlmocnikom, psychologom, logopedom a mnohym inym.
@anonym_48b103 ach jaj ...dobre,kľudne pis ďalej,skús si to ale prečítať ešte raz a rátať. A najmä ako píšeš ty. Každé jedno gymnázium si môže dávat svoje podmienky. To je jasné snáď každému. A monitor pod 90 sa neberie ako neúspešný. Naozaj si myslím,že byť úspešný na VŠ neznamená ,že je dieťa donútené sa ísť trápiť na gymnázium s predmetmi,ktoré mu už na základnej celkom nejdú. Aj to je jasné každému. A aj to,že úroveň gymnázií je rôzna. A poslala som dva linky. Dvoch top gymnázií v hlavnom meste. Kde absolútne vyvracajú tvoj prvý (dosť ironicky)príspevok,ktorý si mi adresovala. Porozumala si teraz?