Šikanovanie od spolužiačky

mkorinkova
21. jún 2022

ahojte potrebujem pomôcť mám v triede spolužiačku ktorá sa so mnou celý deň nebaví a keď príde domov hneď mi začne písať píše mi napríklad: si úbohá, si pič&, si sprostá a pod. tie urážky sú ešte v pohode (všetci teraz hovoria nadávkami( čo mi iba prekáža je to že ma ohovára s ostatními od ktorých by som to nečakala. Na tej škole som nová a ona tiež (6.ročník( mamke som to hovorila ona mi povedala že to musím vydržať že už je koniec šk. roku a že už iba 2 roky a pôjdem na gympel povedala mi ešte že môžem nabudúci rok chodiť do inej triedy kde s ostatnými vychádzam dobre (hlavne s babami( neviem či som jej ja niečo spravila alebo má niečo proti mne jediné čo viem že jej vadí že sa rozprávam s jednou babou ktorú nemá rada ale to nie je moja chyba nemôže mi hovoriť s kým sa môžem baviť a s kým nie jediné čo je akože zaujímavé že väčšinou s tými babami čo sa volajú ,,Timea´´ ma nemajú radi. Neviem čo už mám robiť. ďakujem za každú odpoveď (P.S. pardón za gramatické chyby(

katkaseiner
21. jún 2022

@mkorinkova mozno by som chvilu ignorovala, pripadne je povedala nech s tym prestane... ak nie, jednoducho by som nacupitala do riaditelne a riesila s riaditelkou - tu ale zapoj samozrejme aj maminu. Riaditelka by mala zavolat aj jej mamu a cele by sa to malo prejst a vsetko zaznamenat... je mozne ze od septembra sa bude chovat inak (nie som naivna, necakam ze bude priatelska, zial prave naopak). Drzim palce, niektore situacie su otrasne... ale fakt nenechaj si kydat na hlavu... jednoducho by ta mohla aj poobede 'obchadzat' ako ta obchadza cez den a ani k tebe neprehovori

vifoncitta
21. jún 2022

Všetky správy ktoré od nej máš si ulož a choď s nimi na políciu s mamou a podajte na ňu trestné oznámenie za urážanie 🙂

katkaseiner
21. jún 2022

@vifoncitta obavam sa ze policia s tym nic neurobi... my sme sa snazili urobit to iste s tym, ze boli v smskach spravy typu ze nas znici (ten dotycny), smrt nebola spominana, to len ak ta je tak sa trochu rozhybu.... policia nic neurobi kym sa 'nieco' nestane...

vifoncitta
21. jún 2022

@katkaseiner no jasné to je tá naša slovenská politika...ale kontaktuju matku tej dotyčnej ktorá tie urážky rozosiela a tá ak má chrbtovu kosť tak to určite s deckom riešiť bude...

andreatytler
21. jún 2022

@mkorinkova Je mi velmi luto ze ta takto sikanuje ale hlavne mi je luto ako ti mama odmieta pomoct.
Skus tie spravy ukazat triednej a ked ani ona nic neurobi, chod za riaditelom, alebo ak mate na skole psychologa.
Alebo otec? Alebo este raz poziadaj mamu.

syslik81
21. jún 2022

so spravami za triednou a ak nepomoze tak riaditelkou s tym ze ak mladu nespacifikuju zverejnis to na socialnych sietach a zapojis aj policiu ... tvoja mama sa zachovala bajhortsie ako mohla.. nechat ta sikanovat a nic s tym nerobit sak este 2 roky ... akoze caka naco? az budes mat psychicke problemy alebo sa nestane daco horsie ?? ak mas moznost prejst do inej triedy chod ale ak noe tak to ries

andrea_82
21. jún 2022

Tiez si myslim, ze by to mama nemala nechat tak. Ved ak si 6-cka, tak na ZŠ budeš chodit este 3 roky.

katkaseiner
21. jún 2022

@vifoncitta niekde sa začať musí, len konštatujem že polícia nič nespraví pokiaľ sa jej nevyhráža smrtou

limoncino
21. jún 2022

Reakcia Tvojej maminy mne, ako matke príde úplne zlá. Keby mne toto povedala dcera, tak to okamžite riešim, dva roky sú veľmi dlhá doba. Aj vieš prečo je na Teba spolužiačka zlá?

gabika128
21. jún 2022

Treba to riešiť, je mi ľúto že tvoja mama reagovala takto, je to asi preto, že situáciu nevie riešiť. Určite to treba nahlásiť učiteľke a riaditeľovi školy, takéto kyberšikanovanie je veľmi nebezpečné. Ak škola nebude nič riešiť tak ja by som normálne podala oficiálnu sťažnosť na školu.

andreatytler
21. jún 2022

@gabika128 Len ci taku ziadost bude vediet podat 6tacka ak jej s tym rodicia nepomozu... mozno by sa nasla nejaka mamicka tu, ktora by jej s tym vedela pomoct.

mikadooo
21. jún 2022

@mkorinkova ahoj, mňa napadli tri scenáre: prvý - zavolať si učiteľku plus túto babu nabok, učiteľke by som povedala, že by som len chcela mať dospelého svedka alebo niečo podobné. A pred učiteľkou by som sa ten baby opýtala, prečo mi píšeš takéto správy? A ukázala by som tie správy pred učiteľkou a čakala by som na odpoveď. Tu je však otázne, čo jej ty na to odpisuješ...

Druhá možnosť, úplne odignorovať, prípadne zablokovať ak sa dá. Ak sa nedá zablokovať (napr.sms), skúsila by som si pomôcť malým fígľom: na každú správu odpísať "Vážený odosielateľ, toto je automatická odpoveď. Vaša správa nebola doručená z dôvodu: Váš kontakt bol zablokovaný."

Tretí pokus, ak ju chceš dobre vytočiť, tak je taká detská hra - odpíš jej PRESNE to isté ako ona tebe 😉. Všetky vety, nech skúša písať hocičo ale ak by napísala "som hrozná piča a kurva", tak tam by som jej dala lajk 😂. Ináč opakuj komplet všetko. Minimálne sa bude cítiť tak nepríjemne ako ty 🙂. V škole by som si ju nevšímala.

Za mňa ale ideálne (ale možno najťažsie) - zablokovať, neodpisovať, nereagovať nijak. Ani neotvoriť najlepšie, rovno zmazať. Nech by aj písala že sa ti tisíc krát ospravedlňuje.

PS: z komunikácie si rob screenshoty, ak by neskôr svoje príspevky vymazala, aby si mala "dôkaz" o jej správach.(neviem cez čo ti píše)

gabika128
21. jún 2022

@andreatytler možno stačí tieto info ukázať mame aby vedela,že je potrebne to riešiť. Mňa šikanoval jeden spolužiak na základnej škole, občas sa k nemu po skole pridal ešte niekto a mama mi na to povedala, že možno je chyba vo mne.... 🙄 Tragédia neskutočná a do smrti jej to nezabudnem, že sa takto zachovala. Jedine pozitívum je, že som sa naučila na nikoho nespoliehať.
Ja ako mama by som to urgentne riešila ešte tieto 2 týždne a nečakala čo bude po prázdninách.

andreatytler
21. jún 2022

@gabika128 Je to velmi smutne co ti mama urobila a este to aj proti tebe otocila.
Tu kde zijem boli pripady ze deti spachali samovrazdu koli takemuto sikanovaniu. Pre tych dospelakov je to smiesny problem ale pre deti je to casto neriesitelne a neznesitelne tyranie.

limoncino
21. jún 2022

@mikadooo ten tretí pokus, no mne prišlo dosť trápne keď som to čítala 😀😀
Ešte mi napadlo, nemáte na škole preventistu? Moje deti mali na škole vybranú pani učiteľku, ktorá pôsobila ako preventista proti šikane a deti ak mali pocit, že ich niekto šikanuje jej to oznámili a ona to riešila, všetko v úplnej anonymite. Skús si to zistiť, prípadne nemáš nejakú učiteľku, ktorej doverujes? A ak by na Teba spolužiačka vybehla, že si žalobaba, kľudne jej s hlavou hore povedz, áno, udala som Ta, zatiaľ len učiteľke, pokračuj a pôjdem aj na políciu.

mkorinkova
autor
21. jún 2022

@mikadooo problem je v tom že kým ja som si to stihla screenshotnuť tak vymazala tie spravy

andreatytler
21. jún 2022

@mkorinkova Bojuj proti nej... aj ked sa zda z tvojho prispevku ze teba to az tak nezranuje, je pravdepodobne ze toto robi aj inym ludom a ine deti mozu byt ovela zranitelnejsie. Skus sa porozpravat so spoluziakmi ci sa nieco podobne nedeje aj im. Hlavne take tiche osoby su dobry terc.

mkorinkova
autor
21. jún 2022

@andreatytler ja sa ju pokúšam ignorovať niajako mi je jedno že ma uráža ja už som na to zvyknuta väčšinou ma hlavne odstrkovali za to že pochádzam z ČR

mkorinkova
autor
21. jún 2022

@limoncino jedinej učiteľke čo dôverujem práve odchádza zo školy (kvôli riaditeľke) a je možné že tu učiteľku už neuvidim

andreatytler
21. jún 2022

@mkorinkova no skoda ze ta ucitelka odchadza, ale chod za nou este kym je tam. Mozno ti este pomoze a mozno ti poradi za ktorou ucitelkou ist ked tam uz nebude.

alguno
21. jún 2022

Komunikovať a komunikovať! Ak ja mám s niekým problém, prídem za ním a pekne do očí si to s ním vybavím! Bež za ňou a opýtaj sa aký má s tebou problém, nenechaj sa zahnať do kúta!

lilope
21. jún 2022

@vifoncitta 6-čka nie je ešte trestne zodpovedná, teda pokiaľ nemá 15 rokov, predpokladám, že nemá.
A keď už, tak to nie je ani trestný čin, ale maximálne tak priestupok urážka na cti, ak by to bolo vôbec možné takto klasifikovať.

alenamihal
22. jún 2022

Absolutne ,ziadna ignoracia !!! Toto treba riesit a povedz to aj mamine !!! Zacina to presne s sms-kami a potom tvrda sikana...najskor by som to riesila medzi rodicmi a ak to nezaberie rovno za riaditelkou a ak nie tak by som napisala Kristine Kovesova,co je isto super v tomto !!! Sikana je vizitka rodicou !!!! Ja by som asi palce polamala mojho dietatu ak by sa takto spraval ...moj nazor !!!

janage
22. jún 2022

@mkorinkova celkom nerozumiem. Sú to klasické sms? Lebo tie ostávajú v tvojom mobile bez ohľadu na to, že druhá strana si ich na svojej strane vymaže.

vifoncitta
22. jún 2022

@lilope ale kyberšikana už trestný čin je

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zanta3
22. jún 2022

Mozno ti len zavidi, ze s tymi druhymi kockami vychadzas dobre. Zvacsa sa takto spravaju ludia, ktori tym, ktorych ponizuju proste zavidia a sami nie su so sebou spokojni

gabika0825
22. jún 2022

@mkorinkova ak ti tvoja mama odpovedala toto zrejme to berie na ľahkú váhu a nevie ako to naozaj je. Možno má toho veľa a nechce sa jej riešiť ešte aj toto. Treba ísť za triednou učiteľkou popripade za riaditeľkou a povedať jej čo sa deje a kto ti to robí. Popripade aj ukázať aké správy ti píše a ukázať profil že to je naozaj tá dotyčná. Povedať v škole aj o tom že mamina tvoja o tom vie ale že má na to asi iný názor ako ty a ty to chceš riešiť, lebo ti to ubližuje. Držím palce a nevšímaj si take tupane. Uvedom si to, že asi ešte nie sú take vyzreté ako ty a potrebuju sa povysovať nad tebou, lebo nič iné nevedia robiť. Doma ich asi neučili ako sa slušne chovať v spoločnosti a preto to tak aj dopadlo. Otras táto doba.