icon

Sklamanie z výsledkov testu - monitor z matematiky

20. mar 2025

Ahojte, potrebujem sa len vyrozprávať. Včera som písala monitor tie testy neboli až také ťažké ako po minulé roky aj ucitelka hovorila ze matematika bola lahsia ako minule roky, dopredu som počítala s tým ze budem robiť prijmacky ale bola som tak nastavená ze idem napíšem ako viem a že budem mať zo slovenčiny tak 68% a z matematiky aspoň 57% keďže matematika mi až neide. Ale dozvedela som sa ze mam 46% a proste som teraz taka aj trochu sklamaná aj zo seba ze taky lahky test bol a ja som nenapísala ani na 50%. Slovenčinu mam okolo 73-80% ale z matematiky som sklamaná ze ani na 50% som to nedala.

Strana
z3
martinka17
20. mar 2025

Je to iba štatistický údaj, nebuď sklamaná, do života ti to nikdy nebude treba.
Tieto testy sú zle nastavené, nehodnotia intelekt žiaka a jeho vedomosti, ale ako sa "naučil" presne dané okruhy otázok.
Oddýchni sa a sústreď sa na prijímačky, tie sú ozaj dôležité.

zuzidr
20. mar 2025

dcére nikdy nešla matika a už vôbec nie velké písomky,.,., monitor dala na 37%..je tretiačka na bilingválnom gymnáziu teraz a z matiky má 1-4 a na vysvedčení max 3...Nič si z toho nerob, keď ťa to trápi skús pozrieť nejaké doučovanie na zlepšenie sa

lsimo
20. mar 2025

To sa stáva, nie každému vždy všetko vyjde podľa predstáv. Ber to tak, že aspoň vieš, čo si nevedela a môžeš to do prijímačiek dotrénovať.

maminkadeticiek
20. mar 2025

Nie je to nic viac ako jeden ciastkovy test.Nic ti do zivota nedava,v nicom ta neobmedzuje tento vysledok nelimituje.Nadych vydych,"kazde čudo 3 dni trva" sa hovori a tak to je.Sustred si mysel na pripravu na prijimacky,to je to,co moze zavazit pre tvoje dalsie smerovanie a buducu karieru.Z tohto vysledku sa pouc,vyber si z tejto skusenosti to co vie byt pre teba uzitocne do buducna,nech mas aj nejake learnings,ale focusuj sa na prijimacky.

januska12323
20. mar 2025

Testy neboli ľahké, nič si z toho nerob. Na prijímačky sa naučíš ako najlepšie vieš.

sara07
20. mar 2025

zaber na prijimačky, ja osobne nepoznám dieta čo ho napisalo na 98% , pozri si tieto štatistiky priemer , je to len jeden z testov nič viac ...

vierka82
Autor odpoveď zmazal
ivanka1980
20. mar 2025

ahoj, a kde si viem pozriet vysledky uz dnes? aj moj syn pisal, ale myslela som ze vysledky budu az v aprili..

letfenixa
20. mar 2025

@ivanka1980 výsledky príkladov nájdeš na zones.sk.

autor
20. mar 2025

@ivanka1980 mne percenta povedala učiteľka

guudy
20. mar 2025

@sara07 su aj take deti, len ich nie je tak vela (mam take doma, len sa netestovalo tento rok) ;)

guudy
20. mar 2025

Autorka, o nic nejde. Matiku si napisala o nieco horsie ako si cakala, slovencinu naopak o nieco lepsie ;)
V priemere je to podla tvojich ocakavani.

aalt
20. mar 2025

Co bolo zahod za hlavu a sustred sa na to co bude. Hlavne klud a ak sa chces naozaj zlepsit, proste pocitaj. Prepocitaj si monitor este raz, prepocitaj minulorocne, najdi si vzory prikladov na prijimacky a proste pocitaj, pocitaj, pocitaj. Matematika sa neda "naucit", matematiku si musis proste precvicit pocitanim prikladov.
Tvoje vysledky monitora uz o rok nebudu nikoho zaujimat. Mohol posluzit ako ulahcenie prijimaciek, tak mozno neposluzi a poriesis prijimacky.

kofa77
20. mar 2025

ja poznam take deti, SL na 100, matika na 98, bez pripravy, aj obe predmety na 100, s trochou pripravy

kofa77
20. mar 2025

tie testy nemozu byt robene, aby vsetci mali 90-100%, nemali by ziadnu vypovednu hodnotu a neroztriedili by ziakov

nifnea
20. mar 2025

@kofa77 a toto comu pomoze autorke, ze poznas take deti?

kofa77
20. mar 2025

@nifnea to bola reakcia na saru07, ktora pise, ze nepozna dieta s 98%
Autorke to nepomoze, to je pravda, len ze aj taki su, to je vsetko

zuzinka888
20. mar 2025

@ivanka1980 u nas vsetko ucitelky prefotia a opravia. My uz tiez vieme. Dnes to ziaci " "opravovali" co mali zle a co nevedeli🙈

uhrikovci
20. mar 2025

Môj syn má od prvého ročníka samé jednotky z matematiky, dvojky by som vedela spočítať na jednej ruke, nemyslím na vysvedčení, ale počas roka. Minulý rok písali skúšobný monitoring a on nedal ani na 50%. A fakt tú matiku vie..len samé učiteľky mi povedali, že boli také chytaky z oboch predmetov. Nevešaj hlavu.

guudy
20. mar 2025

@uhrikovci v tomto pripade by som povedala, ze to moze byt urovnou skoly… samozrejme, pokial je uspesny v matike na pytagoriade alebo napr aspon okresnom kole olympiady, tak ma ucitelka pravdu 🙂

nelka93
21. mar 2025

Nerob si z toho ťažkú hlavu, veľa dospelých by to napísala na ešte menej a predsa sú v živote úspešní. Monitor nie je podstatný, prijímačky napíšeš dobre a vezmú ta kam chces

dupinka
21. mar 2025

Chápem, že si sklamaná, len niekedy aj ten stres a očakávania robia svoje.
Ale zas, ak vieš, že aj tak budeš robiť prijímačky, tak v podstate je to aj jedno. Síce par bodov dostaneš za % z monitoru ale to nie je nič, čo by si pri dobre napísaných prijimackačkach nemala zvládnuť dohnať.
Na akú školu máš podané prihlášky? Koľko žiakov sa hlási?
Lebo aj žiak s 87% ak si dal gymnázium, musí robiť prijímačky, a tiež už má dosť obmedzené možnosti, pokial ostáva len 1 trieda neobsadena na 200-300 záujemcov.
Takže to je tak veľa okolností, ktoré ovplyvňujú výsledok, že tých pár % nakoniec nemusí nič znamenať.
Zameraj sa na to, čo Ti nebolo jasné, douč sa to, popros učiteľov o dovysvetlenie, doučovanie pripadne a bude to ok. Držím palce!

jasoni
21. mar 2025

Videla som vcera tie testy, kolegynin syn ich robil tiez. Vobec neboli lahke a to som mala matiku v skole vzdy najradsej. Sklamanie je prirodzene, ked si sa ucila a mala si od seba urcite ocakavania. Ak si pocitala s prijimackami, nie su pre teba ani dolezite. A ako hovorime my dospelaci, nie kazdy den je nedela. Drzim palceky na prijimacky.

katkak512
21. mar 2025

@sara07 ja poznam. Moj syn minuly rok matiku na 100% a slovencinu na 94%. A to nie je biflos. V skole mali po vyucovani cely rok pripravu na testovanie . Myslim si, ze toto im velmi pomohlo. A este moj poznatok z minuleho roka, to testovanie bolo zamerane skor na logicke myslenie ako na nejake velke pocitanie.

zuzana76
21. mar 2025

@zuzidr ahoj, kam chodi dcera na bilingvalne?

zuzidr
21. mar 2025

@zuzana76 do Vrbového - anglické

zuzana76
21. mar 2025

@zuzidr vdaka, to som pozerala, ale to je od nas daleko

trisha_r
21. mar 2025

Ak nemáš v pláne matematiku študovať vôbec by som to neriešila. Nikdy v živote nebudeš musieť nič počítať. Okrem výplaty . Aspoň ja to tak mám 😂 v podstate mi je na hovno takmer všetko čo sme sa učili v škole. Všeobecný prehľad si človek má držať každoročne aby išiel s dobou a škola je dobrá akurát na to aby si sa naučila čítať a písať. Takže záleží od odboru ktorým sa chces v dospelosti zaoberať. Tiež som chcela robiť niečo iné ako robím a teda mi bola celá VŠ zbytočná. Ale človek nikdy nevie. No matematika je v živote asi to najnepodstatnejšie . Hneď po fyzike. 😂

aalt
21. mar 2025

@trisha_r sorry, ale potom to tu tak aj vyzera. Pokladnicka ani casnik nevedia vydat vydavok, ak im to pokladna nenapise. Precento je ta "palicka s dvomi gulickami" a o nasobeni ci nebodaj deleni a zlomkoch ani nehovorim. Sorry, ale to su naozaj zaklady pre zivot a bez toho nepochopis vyplatnu pasku a uver uz vobec nie. Potom sa (ne)mozme cudovat, ze su ludia zadlzeni v nebankovkach a podobne ... lebo ved matematika je najnepodstatnejsia vec v zivote ...

guudy
21. mar 2025

@trisha_r ach, co je toto zase za vyplod? Suhlasim s @aalt a radsej viac nenapisem, aby som nebola vulgarna…

Strana
z3