icon

Školský výlet do Poľska - vreckové

katica06
27. mar 2023

Ahojte, potrebujem poradiť. Dcéra gymnazistka ide na 3 dňový školský výlet do Poľska. Majú zabezpečené iba ubytovanie s raňajkami a vstupné. Obedy a večere si budú môcť kúpiť sami. Koľko vreckového dať?

ana82
27. mar 2023

@katica06 keďže je to gymnazistka, dala by som jej nejakú hotovosť a kartu, nech platí kartou kde sa dá...

ivetz
27. mar 2023

@katica06 Syn má svoju platobnú kartu, ktorú používa, je dosť finančne gramotný a nemíňa sa zbytočnosti. Okrem toho by som mu dala hotovosť, možno 30 €. Ak by kartu nemal, dala by som mu 100 € - nemusí ich predsa všetky minúť... Myslím si, že toto má každá rodina nastavené inak - niektorí rodičia balia deťom stravu, berú si pitie z domu..., takže deti hotovosť v podstate ani nepotrebujú.

belllinka
27. mar 2023

@katica06 je to predsa stredoškoláčka, nie prváčka na základnej. Mala by kartu + hotovosť minimálne 100 eur.
@ivetz tak na 3 dni si asi obedy a večere nezabalí

deti95060810
27. mar 2023

15 e na deň? keďže nemajú stravu, isto si potrebuje niečo kúpiť na jedenie. Inak záleží aj do ktorej oblasti idú - ako sa tam pohybujú ceny...
Inak v Pl nie je až tak draho....
dcéra dnes odišla do Švajčiarska na 5 dní, tiež bez stravy....nabalená a so 150 e
v peňaženke...

katica06
autor
27. mar 2023

@deti95060810 Krakowa a Osvienčimu

kristinapetronela
27. mar 2023

Ta karta je dobrý nápad ,pokiaľ neminie na blbosti . A k tomu hotovosť 80 eur

katica06
autor
27. mar 2023
belllinka
27. mar 2023

@katica06 v banke jej vies na pockanie vybavit kartu k tvojmu uctu alebo zalozit vlastny, kam jej mozes aj posielat vreckove

belllinka
27. mar 2023

@katica06 alebo ked nechces riesit kartu, daj jej radsej viec hotovosti a co neminie vrati 🤷‍♀️

deti95060810
27. mar 2023

tento istý výlet ide absolvovať dcéra o mesiac, ale oni idú na 1 deň ... zš.
dostane 20 e + poriadnu desiatu ....
možno pre niekoho málo, len my máme viac detí... 🙂

deginko
27. mar 2023

Keby išla na 1dnovy výlet,dala by som 20€.Takze na 3dni 60€ ,ale radšej by som dala viac,predsa len za 3 dní minie viac ako keby išli na otočku.Dala by som 80-100€ to musí bohaté stačiť na obedy aj večere,s tým,že určite nejaké snacky by som jej zabalila.A keď neminie tak super,ale tiež by som radšej dala kartu

katica06
autor
27. mar 2023

@belllinka nechcem aby sa jej zvýšili veľa zlotých, sme z juhu sr,

maranco
27. mar 2023

@katica06 preto je najlepšie dať kartu a na zloté sa zamení len toľko čo platí, navyše jej zostanú €

ana82
27. mar 2023

@katica06 moja tiež nemá kartu, musím jej ju konečne vybaviť, dávam jej moju...

xxxzzz
27. mar 2023

@katica06 daj jej svoju kartu, no vopred obmedz na nej limit, ak chces

ivetz
27. mar 2023

@katica06 Študentský účet je bez poplatku za zriadenie a vedenie, dostane k nemu platobnú kartu a máš po starosti - stačí jej tam vložiť určitú sumu. O pohybe na účte budeš mať prehľad Ty... Určite toto nie je posledný výlet na ktorý pôjde a v budúcnosti nemusíš riešiť podobné záležitosti. Dokonca niektoré banky dávajú k zriadeniu účtu aj určité bonusy - syn to tak mal, pripísali mu pri založení 40 €.

katica06
autor
27. mar 2023

Ona účet má, karta má dôjsť poštou, beztak ešte kartou nikdy neplatila

viestta
27. mar 2023

@katica06 kartou by mohla platit vsade a nemusela by zamienat peniaze, tych par zlotych jej vymenis aj v banke. V polsku sa okrem trhov bez problemov da vsade platit kartou. Ked este nama kartu, daj jej svoju, hadam ma tolko rozumu, ze ti nevybieli ucet

zuzinka888
27. mar 2023

@belllinka radsej kartu. V pl sice v nmohych prevadzkach beru € no vydavaju vzdy zlote. Zijeme v pohranici vsetky vylety, aquaparky, hrady, ....davame tymto snerom a este sa nestalo ze by vydali€. Ak tam casto nechodite zbytocne budes mat doma zlote.

anonymka19
Autor odpoveď zmazal
quee57
29. mar 2023

@katica06 ale veď nemá 5 rokov, snáď platiť kartou nevyžaduje nejaký rozsiahly kurz 🤦🏻‍♀️

katica06
autor
30. mar 2023

@quee57 ďakujem, to je super hlavne ak dcéra nastúpi do autobusu ráno o šiestej a pošta doručí platobnú kartu poobede.

maranco
30. mar 2023

@katica06 Ak má mobil s NFC tak sa dá uložiť karta do mobilu, niektoré banky majú takú možnosť aj pred doručením karty.
Alebo založte účet na revolut to máš do pár minút aj s virtuálnou kartou ktorú bude mať v mobile. Len potrebuje mobil s NFC. A bude mať najvýhodnejší kurz.

maranco
30. mar 2023

@katica06 a načo vlastne doteraz používala svoj bankový účet bez platobnej karty, platila školské obedy a nič iné?

katica06
autor
30. mar 2023

@maranco v škole bolo viac ako dvojnásobok prihlásených žiakov ako kapacita autobusu. Vybrali z nich tých najlepších, ostatným prisľúbili výlet na rovnaké miesto v budúcom školskom roku. Dcéra šla ako náhradníčka za iného(chorého) žiaka. Na všetko sme mali málo času. Doteraz nemala účet, teraz sme ho založili a dúfali že karta dôjde v čas, v banke nám to prisľúbili. Mimochodom dcéra odcestoval pred pár dňami už bude čoskoro doma.