icon

Skorý rastový špurt

danis19
Dnes o 09:55

Môže človek nikdy nemať rastový špurt alebo má skorý? Ja som dostala menštruáciu pri zúrivej výške 142 cm v 11 rokoch a narástla som za tri roky 6 cm. Ja som asi vynechala rastový špurt alebo som rýchlo rástla vo 4.ročníku. Za rok 2021 som narástla zo 133 cm na 140 cm. Ale nikoho z triedy neprerástla ale zo 4.B som pár dievčat dobehla. Tak to je asi skorý rastový špurt. Neviete že kedy sa mi začala?

majamat
Dnes o 10:55

@danis19 tazko povedat. u dievcat moze byt pubertalne urychlenie rastu len velmi nenapadne. a teda toto prebieha predtym nez pride ms. ms je ukoncenim rychleho pubertalneho vyvoja. cize vyzera to tak, ze to u teba bolo v tom 2021.

skor je prekvapujuce, preco mas tak nizky vzrast. je u vas takto nizka genetika?
priapdne sa molo jednat o poruchu rastu z nejakeho dovodu.

danis19
autor
Dnes o 14:10
@majamat

@danis19 tazko povedat. u dievcat moze byt pubertalne urychlenie rastu len velmi nenapadne. a teda toto prebieha predtym nez pride ms. ms je ukoncenim rychleho pubertalneho vyvoja. cize vyzera to tak, ze to u teba bolo v tom 2021.

skor je prekvapujuce, preco mas tak nizky vzrast. je u vas takto nizka genetika?
priapdne sa molo jednat o poruchu rastu z nejakeho dovodu.

@majamat moja mama má 160 cm ale nie je až taká nízka. Asi som dostala pubertu skôr

majamat
Dnes o 15:18
@danis19

@majamat moja mama má 160 cm ale nie je až taká nízka. Asi som dostala pubertu skôr

@danis19 no je to urcite netypicky rast. tazko povedat, kde je chyba.
a otec ma aku vysku?