Skúsenosti s gymnáziom so zameraním na informatiku
Ahojte. Syn je deviatak, bez nejakého vyhraneneho smeru, aby sme vedeli, ktorým smerom sa má uberať ďalšie vzdelávanie. Kariérna poradkyňa navrhla technické lýceum, to je väčšinou ale so zameraním na strojárstvo alebo elektrotechniku, čo ho moc nezaujíma. Našla som v okolí aj gymnázium so zameraním na informatiku. Chcem sa tam s ním ísť pozrieť, ale zaujímali by ma aj skúsenosti rodičov a študentov. Nenájde sa tu mamička, ktorej dieťa to študuje, o akú výučbu sa presne jedná? Na stránke školy som nič bližšie nenašla. Ďakujem.
nepises mesto, alebo oblast SK.
napr take technicke lyceum Lewis v BA ma aj triedu IT. ale sukromna skola, plati sa okolo 350/400 eur mesacne.... popozerajte DOD prave teraz jesen zima su vsade,aby ste ich nepremeskali. do toho boli napr v BA teraz prezentácia strednych skol na zupnych dnoch, neboli tam vsetky skoly, ale dost ich tam bolo.....
konkretizuj mesto, inak nikto neporadi
@lucik194 Trnavský kraj ideálne. Pozerala som konkrétne gymnázium Senica. Nemyslím si, že záleží na konkrétnom meste, ide mi o to, čo sa tam vlastne oproti normálnemu gymplu učí inak. Odbor je tam otvorený ešte len od minulého roka, moc skúseností tam asi od rodičov a študentov nebude.
Kmotryn syn je druhák ha.gymku, šiel v.do matematickej triedy.(Iná škola). Majú viac matematiky a informatiky ako bežné triedy. Teraz napr programujú drony, programovali aj mejakých robotov, chlapec si to veľmi užíva.
Informatika na gymku nie je na úrovni informatiky na odbornej škole. Je jej podstatne menej. A informatika nie je len bavkanie sa na počítači, ale aj programovanie a iné, logiku a kreativitu vyžadujúce aktivity.
Momentálne študujem (tento rok už maturujem)na gymnázium s rozšíreným vyučovaním informatiky a určite to neodporúčam človeku ktorý nemá vzťah k matematiky a informatike. Informatika na gymnázium je na veľmi vysokej úrovni a môžem povedat že ťažšie ako matematika. Treba tam veľmi logické zmýšľanie a spájanie si veci z matematiky (napr. python) tak ak ho to moc nebaví určite nech tam nejde lebo sa bude veľmi trápiť tak ako ja😅
@wien nech nejde na gimpel. Treba hladat dajaku priemyselnu skolu zameranu na automatizaciu,kybernetike ked uz informatika. Po dokonceni gimpla s Informatikou tazko sa zamestna. Velke korporaty prepustaju IT pracovnikoc kvoli AI a novych neberu. Ja mam take skusenosti , z rodiny viac ludi robi v IT sektore. Ja by som vam radil zameranie na elektro/automatizacia/priemyselna elektronika.
@wien nech nejde na gimpel. Treba hladat dajaku priemyselnu skolu zameranu na automatizaciu,kybernetike ked uz informatika. Po dokonceni gimpla s Informatikou tazko sa zamestna. Velke korporaty prepustaju IT pracovnikoc kvoli AI a novych neberu. Ja mam take skusenosti , z rodiny viac ludi robi v IT sektore. Ja by som vam radil zameranie na elektro/automatizacia/priemyselna elektronika.
@alexanderkovacs ďakujem za odporúčanie 🙂 problém je v tom, že elektro/automatizacia/priemyselná elektronika ho moc nezaujali. Už boli na školách, kde im ukazovali programovanie robotov a podobne 🥴
@alexanderkovacs ďakujem za odporúčanie 🙂 problém je v tom, že elektro/automatizacia/priemyselná elektronika ho moc nezaujali. Už boli na školách, kde im ukazovali programovanie robotov a podobne 🥴
@wien skoda. Ale nevadi. Na 90% clovek aj tak nerobi to co sa ucil na SŠ. 🙂
@wien skoda. Ale nevadi. Na 90% clovek aj tak nerobi to co sa ucil na SŠ. 🙂
@alexanderkovacs každopádne sa určite pozrieme na DOD odbor technické lýceum. Snáď ho niečo z toho zaujme. Zisťovala som si totiž rozdiel na gympli medzi klasickou triedou a triedou so zameraním na informatiku a je tam rozdiel úbohej jednej hodiny informatiky týždenne naviac 😅 celkom ma to pobavilo.
@alexanderkovacs každopádne sa určite pozrieme na DOD odbor technické lýceum. Snáď ho niečo z toho zaujme. Zisťovala som si totiž rozdiel na gympli medzi klasickou triedou a triedou so zameraním na informatiku a je tam rozdiel úbohej jednej hodiny informatiky týždenne naviac 😅 celkom ma to pobavilo.
@wien zvycajne nemaju viac , lebo aj tak maju deta vela vyuc.hodin. velky rozdiel moze byt v kruzkoch. Ked na skole maju dobreho ucitile s nadstandardnymi vedomostami a ked maju kruzok, tak viac sa tam naucia deti ako v skole. Problem je, ze sa to tazko zistuje.

nepises mesto, alebo oblast SK.
napr take technicke lyceum Lewis v BA ma aj triedu IT. ale sukromna skola, plati sa okolo 350/400 eur mesacne.... popozerajte DOD prave teraz jesen zima su vsade,aby ste ich nepremeskali. do toho boli napr v BA teraz prezentácia strednych skol na zupnych dnoch, neboli tam vsetky skoly, ale dost ich tam bolo.....
konkretizuj mesto, inak nikto neporadi