icon

Sociálna sieť pre 13-ročného

20. jún 2022

Dobrý deň, od kedy ste povolili Facebook svojim deťom. Pretože my máme doma 13 ročného syna a škola potrebuje aby mal Facebook na posielanie DÚ len my sme proti tomu aby v tak skorom veku mal Facebook.

Strana
z2
sandyan
20. jún 2022

Nemusi mat facebook, staci ak bude mat len messenger a spoluziakov tam.

yoo_saerom
Odpoveď bola odstránená
lujza10
20. jún 2022

Domace ulohy by mala p. uc. povedat na konci hodiny a ziaci si zapisat. Nie cez Socialne siete.

yoo_saerom
Odpoveď bola odstránená
lujza10
20. jún 2022

@yoo_saerom netreba

yoo_saerom
Odpoveď bola odstránená
gubcikova
20. jún 2022

@lujza10 už teraz musí mať Facebook ak chce msg.

lujza10
20. jún 2022

@yoo_saerom 🤷‍♀️

pribinak
20. jún 2022

@lujza10 stredovek. U nás v škole ucitelka posle link, decka si rozdelí do skupín a decka vypracujú projekt či úlohu a odošlú

Posiela tam z jazykov rôzne doplnovacky a aj cvičenia.

Hovorí sa tomu modernizácia

yoo_saerom
Odpoveď bola odstránená
lujza10
20. jún 2022

@pribinak ak to posiela deckám a oni to si riesia tak OK!
Ale ja mam kamosku co jej ucitelky posielju na mobil DU pre siedmačku!!. A ona potom vola dcere ze co ma na DU! Choree!

lujza10
20. jún 2022

@yoo_saerom prepac, prehliadla som. Chapem tomu !

pribinak
20. jún 2022

@lujza10 prečo to posielaju matke? Nerozumiem?

lujza10
20. jún 2022

@pribinak ani ja 😁😁

yoo_saerom
Odpoveď bola odstránená
mondolina
20. jún 2022

@lujza10
asi preto, že má edupage? mne tiež chodia identické správy na Edupage ako synovi, aj tie čo sa týkajú syna.
Tak asi dcéra nemá zriadený Edupage pre žiaka, nie je to povinné.
prečo hneď choré. len preto, že tomu nerozumieš?

lujza10
20. jún 2022

@mondolina asi ano 😇

vikusjk
20. jún 2022

Moja dcera ma facebook aj messenger, viber aj whatsapp uz asi dva roky, teraz ma 10. Asi rok ma aj profil na Tik Toku. Ulohy jej ale chodia na edupage, cez whatsapp si zvycajne vola s kamoskami cez videohovor.

bimbambim
20. jún 2022

Nie nedovolila tiež mám syna 13 ročného a keď chce učiteľka poslať úlohu nech rieši cez edupage tam sa deti spolu môžu spojiť tiež.Na to je ten edupage aby sa tam zadávali úlohy a môžeš napísať aj spolužiakom.Syn keď dačo chce a chýba vie na koho sa obrátiť a napise cez edupage spolužiakovi a ten mu odpise tiež cez edupage.Na to nepotrebuje žiadny FB.Do 15 rokov ho ani založený nebude mať.

gubka71
20. jún 2022

Tak nech si zalozia spoluziaci skupinu a watsape..a nech si tam preposielaju ulohy

zuzubb007
20. jún 2022

predpokladám, že nebudete rodičia 13 ročného vo veku do 40 to po prvé, po ďalšie na úlohy to môže mať už je na rodičovi či to odsleduje, môj má 9 rokov a má facebook, kde chodí výhradne len, keď si telefonuje zo spolužiakmi alebo si píšu, a samozrejme si pozerám čo tam robil, myslím, že trošku dôvery do dieťaťa by bolo dobré vložiť a má už vek dosť

lujza123
20. jún 2022

Ma messanger už dávno, posielajú si tam úlohy. Ale ináč facebook nepouziva, že to je pre starcov (mňa). Ma skor instagram a tik tok.

Zakazovať sociálne siete nemá zmysel, obzvlášť ak si cela trieda posiela úlohy cez messanger a vy mu to zakazete, spravíte z neho len outsidera ktorému sa budú koli tomu smiať.
Je xxxx možnosti ako kontrolovať sociálne siete deti, určite lepšie povoliť a kontrolovať, mat prehlad, dieťa poučiť o rizikách, ako ho nútiť klamať a schovávať sa (lebo ten profil si skôr či neskôr založí aj sam tajne)
Toto je taka generácia deti, taka doba. Nieje dobre aby sa rodicia zasekavali v minulom storoci

zuzubb007
20. jún 2022

@lujza123 tak to minulé storočie je top, som presne toho istého názoru, doba ide a keď rodič dačo nepovolí, bohužiaľ dieťa bude na posmech a vyčleňované

mondolina
20. jún 2022

a čo je také hrozné na FB? mládež je inde nie na FB 😉

dadis
20. jún 2022

@mondolina Presne, nejaky FB deti vobec nezaujima, tak preco im to zakazovat?🤔 Mmch v trinastich rokoch zakazovat socialne siete mi pride uz dost vyhrotene..

aduskatt
20. jún 2022

od 10 som dovolila, s mojou kontrolou.....a bolo to fajn, vďaka tomu som zistila, že je v triede šikana a dopátrali sme sa toho, prečo syn pol roka odmietal chodiť do školy a bolelo ho každé ráno brucho

lucik194
20. jún 2022

preco skola nema edupage? vcsina skol frci na edupage, domace ulohy, projekty, jedalen, platby, mail, oznamy..... vsetko cez to riesime
rodicia maju svoje prihlasenie, deti svoje (deti si nepodpisu znamky)

luccija
20. jún 2022

@lucik194 tiez nerozumiem vsetko mame na edupage dieta ma svoj, ja svoj ako rodic to sluzi na posielanie uloh a informacii inde by som nevhcela, aby posielali info nebudem sa preklikavat na 3 miesta kvoli uloham.Decka maju svoju triednu skupinu na whatsupe aj tak si tam pisu len kraviny 100 sprav o nicom.
13 r sa mi nezda skoro na FB aj tak decka su na inych sietach moja FB ani nema skor pouziva Instagram a tiktok.

solange7
20. jún 2022

Preboha... v 13 ti chlapec uz masturbuje na kdejakych chlipnych strankach, a ty mu zakazujes facebook? Dost bizar.

berenika39
20. jún 2022

Zakázané ovoce nejvíc chutná. Nech dítě žít, v tom věku je to samozřejmost, na praktické věci, škola a spol., koníčky, komunikace, sdílení....komunikuj s dítětem, řekněte si, co je ok a co ne, ale ve 13+ je to už běžné...

Strana
z2