SOŠ masmediálnych štúdii
Ahojte baby, chcem sa spytat, na tuto skolu. Aka je? Aky su ucitelia? Ci dostanu ziaci naozaj nejake vedomosti, ktore potom mozu v praci zužitkovat? Syn sem chce pridat prihlasku, a to v 1.rade na marketingovu komunkaciu a ako 2.informacne technologie.
Chce sa ucit marketing. Mate pripadne znameho, ktory sem chodil/chodi? Ma sancu sa odtialto dostat na VŠ?
@luccija ano 🙂
Idete na deň otvorených dverí?
Ja poznám chlapca čo je na IT odbore on spokojný, mama nie🙂že čakala viac...ako sa syn učí?každá škola mu dá len to, čo on bude chcieť.Ale ja by som nedala obe prihlášky na jednu školu.Nic iné ho nezaujalo?
@luccija dakujem za odpoved. On chce ist len tam uz od 7.rocnika a uprimne povedane, nic lepsie si prenho neviem predstavit. Syn sa inac dobre uci, len sa onho bojim. Nie sme z BA, bol by tam na intraku. DOD sme bohuzial nevedeli absolvovat. Kvoli tomu, ze som prave vtedy menila pracu, a zacat s tym, ze potrebujem dovolenku, nie je prave najlepsi zaciatok. Ja viem, mali sme tam byt, citim sa pre toto hroznou matkou.
Nikto iny tam neide z nasich znamych, on chce tu marketingovu komunikaciu, ale ked ho tam nezoberu tak pojde na inf.technologie, lebo ajtak neviem kam ma podat 2.prihlasku do gymnazia nechce. Podla zaujomov by mu sadli inac obe odbory.
Ja nemam skusenost so SS, ja mam ukoncenu VS marketingova komunikacia a reklama a teda ja uz by som tam znova nesla. Chodila som na gymnazium a vela mi to nedalo. Za mna je IT asi lepsia volba. Ale to je subjektivny nazor.
Keby si bola hrozna matka nezistujes si preňho informácie🙂nebuď na seba prísna.Ten DOD je tento týždeň nemôže ísť aspoň on sám?neviem ako to máte ďaleko, ale veľa by mu to dalo.Ak to je jeho sen podpor ho to je fajn, že vie čo chce.
Ja by som vyskúšala aj inú školu, keď ho už zoberú sem už nie je ťažké z jedného odboru prejsť do druhého ešte aj do 15.9.ma čas na zmenu.Ale ja by som mu radila skôr to IT.Nam výchovná poradkyňa radila, že radšej 2 rôzne školy ako 1.
Prečo nechce gymnázium?jazyky ho nebavia?
Ak by si vybral bilingválne gymnázium môže si podať namiesto 2 prihlášok až 4, lebo bilingval sa berú ako talentovky a môže skúšať vlastne prijímačky na 4 školách namiesto 2.
Aj na elektrotechnickej sú IT odbory.Aj na Zochovej, Halovej...
@cucica dakujem za tvoj nazor. Ano, aj ja som to pocula, ze gymnazium vela neda. Mame v rodine, pred 3 rokmi koncila gympel a znova by tam nechcela ist. Urcite bolo pre teba tazke potom studovat marketing a reklamu, lebo si zo strednej nemala zaklady a na VŠ ich to nezaujima.
Ja mam obchodnu a odtial som sla na ekonomicku a viem, ze som sa velmi mala musela ucit na VS, mala som dobre zaklady, kym ostatni sa dreli.
@luccija teraz som sa pozrela na stranke maju, ze budu mat DOD 14.februara.2023, vtedy pojdeme. Mali DOD aj v novembri 2022, ale vtedy som mala novu pracu. Jeee, normalne si ma spravila stastnou! Pôjdeme tam.
Dakujem za rady, ohladne vsetkeho! Prihlasok, kam ist...inac jazyky mu idu, matika, inf., jemu robi problem biologia, dejepis, nauci sa na dvojku, ale pritom knuciii ako keby neviem, co mal robit a to ma aj na gymnaziu a preto nechce ist tam.
Ja som to len zbežne pozrela tak vo februári no fajn.Nech porozmýšľa aj nad tým gymnáziom aspoň jednu prihlášku nech si da tak bude mať 3 prijímačky, ale aspoň vyskúša.Tym sa neriad nie každý je dobrý vo všetkom tak mu nejde bio,dej, ale možno matika, jazyky
.My sme si toto prešli pred rokom nervy, doučovanie z matematiky, lebo matematika jej nešla a všade prijímačky z mat.Dostala sa na bilingvalne gymnázium a teraz má po 4 rokov jednotku z matematiky.Bez snahy, doučovania...zase moja chcela také predmety ako na základnej škole🙂ale som rada bála som sa, že sa bude musieť doma veľa učiť každý má strašil, že gymnázium to bude stále v knizkach , lebo ona si pamätá z hodiny a doma sa nebude drilovat a na šťastie zatiaľ to tak nie je.Uvidime ďalšie ročníky
Tak dobre vyberte!🙂
Ak v ba, chodí tam moja dcéra. Na iný odbor, ale je veľmi spokojná. Maju super učiteľov, rôzne výlety....
@nelili1978 ahoj, dakujem za prispevok. Je skola draha? Vychovavam syna sama, na co sa mam pripravit?
Zle som sa vyjadrila. Gymnazium nelutujem. To mi dalo jazyky, vseobecny rozhlad. Ked som zmaturovala, bola som nadupana vedomostami a jazykovo na vysokej urovni a poviem to na rovinu na VS som osprostela. Ostatni z inych SS neboli zvyknuti tolko sa ucit, pre nich bola VS narocna, ale mne po hentom gympli to bolo jednoduche, az som zlenivela.
Cize ja by som si vybrala po gympli inu VS. Mala som na viac podla mna. Ale to je moj problem 🙂
Okrem vyletov do zahraničia /su dobrovolne/sme neplatili nič. Ani zrpš.
@nelili1978 dakujem za info 🙂
Na skolu chodila dcera nasich kamaratov, bola velmi spokojna. Neviem, aky odbor. Maturovala pred rokom a teraz je na VS.
@simsalabim dakujem, o skole som aj ja citala na 95% same dobre veci. Tak som bola zvedava, ci je to tak realne, ale ako vidim, ze je to fakt dobry vyber. 🙂

Myslíš v Ba?