Spolužiačka je klamárka
Riešili by ste takú spolužiačku podvodníka?
@anonym_autor riešili sme, keď spolužiačka v škole/triede kradla peniaze. Toto by som neriešila, je to jej vizitka a teba sa to nijak netýka.
Preco s ucitelkou? Rovno riaditelom a anonymne, aby si od nej nemala problemy. Hlavne sa potom nepreriect nikomu, drzat bobrika mlcanlivosti.
K tým prípadom že jej poslali peniaze na účet a neposlala tovar napíš na https://podvodnabazaru.cz/ potom si môže niekto vygoogliť predtým ako jej pošle peniaze na účet.
Ukáž triednej inzeráty a dohodni sa s učiteľkou, že ona nedostane od nikoho nič, nech si vypracuje sama a môže predávať vlastnú tvorbu.
Skúsila by som sa poradiť s triednym učiteľom.
@anonym_autor Mozno ma financne problemy, o ktorych neviete a tak si pomaha, ako vie... :(
@anonym_autor Mozno ma financne problemy, o ktorych neviete a tak si pomaha, ako vie... :(
@lenka_da aj keby mala problémy,nech ide na brigádu a nie robiť podvody
@lenka_da na to su brigady, nie klamanie a kradnutie.
Autorka, nestarala by som sa do jej predajov na internete, tam sa nachytaju leb blbi, nikto normalny neposle vopred peniaze za postovne…Vadilo by mi, keby niekto predaval moju tvorbu. Ak je to naozaj praca, ktoru si od slova do slova napisala sama, nie stiahla niekde na internete, tak by ma to hnevalo, ale uprimne, neviem ci s tym vela urobis. A mozes to vobec dokazat? Potom sa jedine dohodnut s ucitelkou, ze nic nedostane a bude si musiet vypracovat sama.
A nechapem ze to neriešis,poznas podvodnicku okráda ľudí,
Hned by som ju udala na políciu a nech sa vsetky podvedene ohlásia a nahlasia, keďže je na nu realny kontakt čo tiež niekedy sa dopatrat podvodnika je problém a ty vieš a si ticho
a riesila co sa tyka školských vecí cez riaditeľa
@lenka_da na to su brigady, nie klamanie a kradnutie.
Autorka, nestarala by som sa do jej predajov na internete, tam sa nachytaju leb blbi, nikto normalny neposle vopred peniaze za postovne…Vadilo by mi, keby niekto predaval moju tvorbu. Ak je to naozaj praca, ktoru si od slova do slova napisala sama, nie stiahla niekde na internete, tak by ma to hnevalo, ale uprimne, neviem ci s tym vela urobis. A mozes to vobec dokazat? Potom sa jedine dohodnut s ucitelkou, ze nic nedostane a bude si musiet vypracovat sama.
@anonym_95a0b8 a to ci je niekto normálny alebo nie ajtak nikto nemá právo ho okrádať
@lenka_da okrádať mamičky na rodičáku je fakt dobrý štart do života ako si vypomáhať,
ďalší krok bude kradnúť lieky z nemocnice a predávať na inzerát, alebo kradnúť peniaze starým zábudlivým pacientom?
@anonym_95a0b8 a to ci je niekto normálny alebo nie ajtak nikto nemá právo ho okrádať
@anonym_f7c038 jasne ze nema, ale ja ako neokradnuta by som to neriesila, to je cele.
@anonym_autor no preto si myslim, ze anonymny list/mail riaditelovi je tvoja najlepsia moznost. Lebo z mojej skusenosti sa to ucitelkam nechce riesit a zametu pod koberec. V kopii to samozrejme mozes odoslat aj ucitelke...
@lenka_da okrádať mamičky na rodičáku je fakt dobrý štart do života ako si vypomáhať,
ďalší krok bude kradnúť lieky z nemocnice a predávať na inzerát, alebo kradnúť peniaze starým zábudlivým pacientom?
@anonym_f11790 je to realna hrozba, ze to bude robit. Deje sa to napriklad v dss v KE. Samozrejme nahlasene riaditelke.
@anonym_f7c038 jasne ze nema, ale ja ako neokradnuta by som to neriesila, to je cele.
@anonym_95a0b8 dobre ale môže zabrániť ďalším škodám, keďže disponuje takymi informáciami ale hej pozerajte sa ako sa okrádajú ľudia a neriešte to,ked je na to dosah
Výborné
@lenka_da mám za to,že keď má niekto na cigarety,tak nie je až v takej finančnej tiesni
Riešte to lebo je to porušenie autorskeho práva
ist za riaditelom a na políciu odbor počítačovej kriminality
Treba mať dôkazy foto profilu,ponuky,text a tak
Riešte to lebo je to porušenie autorskeho práva
ist za riaditelom a na políciu odbor počítačovej kriminality
Treba mať dôkazy foto profilu,ponuky,text a tak
@anonym_f7c038 áno máme screenshoty
Super takže smer riaditeľ a normálne povedať pokecať a že to chcete riešiť ked to nebude chcieť riešiť tak smer polícia prípadne AJ statna školská inšpekcia
Vy nieste tí čo porušujú zákon
A úplne najideálnejšie kontakt riaditeľa cez email s oznámením skutočnosti a bla bla a tak vznikne digitálna stopa ak by naaaahodou chcel to zamietnuť pod koberec😉
V prvom rade by som úplne otvorene konfrontovala ju, že viete o všetkom a že ste našli aj tie vaše materiály a ak to nestiahne, budete to riešiť. A ak by nestiahla, tak by som to reálne riešila, dôkazy poslala na vyučujúcu aj riaditeľa, aj s menom, najlepšie ak sa podpíšete viacerí, anonymné podnety sú brané menej vážne a pri takomto človeku by mi bolo úplne jedno čo si potom o mne bude myslieť.
takisto by som to riesila radsej rovno s riaditelom. to asi nie je uplne s kostolnym poriadkom 🙈 ale sprav to radsej anonymne, nech s nou nemas potom nejake problemy, moze sa to kedykolvek prevalit a ty budes ta zla.
Viete, uvadomte si jednu vec, že toto je tiež jeden z faktorov....
Apatia ľudí
a potom podvodníci si dovolia čím ďalej viac lebo,,vie,, že nikto nerieši a nič sa mu nestane
Takže držím vám palce aby ste sa aspoň pokúsili to reálne riešiť
takisto by som to riesila radsej rovno s riaditelom. to asi nie je uplne s kostolnym poriadkom 🙈 ale sprav to radsej anonymne, nech s nou nemas potom nejake problemy, moze sa to kedykolvek prevalit a ty budes ta zla.
@lulula12 boli by sme za ak by ju radšej vylúčili zo školy, absolútne nepoužiteľný človek
@anonym_autor Spolužiačka robí nemorálne a nezákonné veci.Urcite to začnite riešiť v prvom rade u triednej a ona poradí, že ako ďalej
@anonym_autor s učiteľkou nie, načo ? To nie je vec školy. A celkovo má asi biznis ducha 😂 na Slovensku sa môže kradnúť, tak prečo by to baba šikovná nevyužila že 😁 dobre, trochu som to odľahčila. Rada.. nestaraj sa, nie je to Tvoja vec. Keď sa Ti nepáči, nebaví sa s ňou.
@anonym_autor Toto je vážna situácia, ktorá si vyžaduje zásah. Tu sú kroky, ktoré by si mohla zvážiť:
1. Kontaktuj učiteľku. Ak máš dôkazy, že spolužiačka predáva materiály, ktoré sú tvoje alebo ostatných, určite to rieš s učiteľkou. Môže to byť porušenie školských pravidiel.
2. Anonymné podanie. Ak sa bojíš konfliktu, môžeš túto situáciu oznámiť anonymne učiteľke alebo niekomu, komu dôveruješ.
3. Riešenie s ostatnými. Skús sa poradiť s ďalšími spolužiakmi, ktorí sú v rovnakej situácii. Spoločný zásah môže mať väčší dopad.
4. Právne dôsledky. Predaj školských materiálov a podvodné obchodovanie s oblečením môže mať právne následky, ak sa preukáže.