Stanovačky bez rodičov
Mám takú otázočku... Mám 13 som 8ačka. Toto ma trápilo najmä cez leto. Moje spolužiačky rodičia púšťali na stanovačky s kamarátkami na zábavy atď. A u mňa ja sa nemám ani odvahu opýtať že či by ma pustili ved odpoveď aj tak poznám (nie) skôr by som si urobila hanbu pred rodinou lebo tato sa musí so všetkým zdôveriť svojim bratom😂😂 Tak sa chcem spýtať že či ste svoje deti púšťali na na takéto ,,akcie''
Ja by som 13r dieta na samostatnu stanovacku nepustila mozno v ramci skautingu alebo podobnej organizacie, v najhorsom pripade si viem predstavit ze by sme sa zrazili rodicia viacerych kamosiek mojej dcery a v ramci pestovania lasky k prirode by ske vyrazili niekolko rodin aj s deckami ale same nastrocky urcite nie
@maria200 čo je zlé na stanovačke na niečej záhrade? Ja som to so sesternicou robila bežne, chceli sme do noci kecať, tak sme v lete vypadli na záhradu, zašili sme v ovocných stromoch a bolo to super. Ale k veci... ja som vždy všetkým spolužiačkam závidela, že môžu chodiť po diskotékach, že môžu chodiť po chatách, večer "na kofolu" po strašných krčmách. Ja som nemohla... nikdy... a poviem Ti, že väčšina tých dievčat skončila tehotných predtým než mali 18, nejedná fičala na marihuane, nepodokončovali ani len učňovky a dnes robia niekde upratovačky a majú skvelých manželov, ktorých si našli v tých krčmách, s tým, že tí páni manželia tam sedávajú do dnes. Nie všetky tak skončili, ale väčšina áno. Nečuduj sa rodičom, že sa snažia Ťa od toho uchrániť... možno si super kočka a vôbec by si neskĺzla do takej situácie... a možno áno a ani sama nevieš ako. Ver mi, že Ti nič také neutečie a všetko si to zažiješ, keď budeš staršia a niektoré veci budeš vnímať inak. Ale inak Ti rozumiem, je to veľmi ťažké počúvať rodičov a sledovať rovesníkov ako v pohode "vyvádzajú".
P.S.: Týmto som sa nechcela dotknúť žiadnej pani upratovačky, tú našu v práci zbožňujem, je to úžasná a starostlivá osôbka, len považujem, za škodu, keď na takom bode zavisne mladé a šikovné dievča.
V 13tich??? Ani náhodou...
Viem ako sa cítiš, tiež mám prísnych a zásadových rodičov, do doby kým so u nich bývala, to je od 0 do 24 (!) rokov, VŽDY keď som išla von - kde, s kým, čo, kedy prídem... Aj keď som prišla v noci, prišla som mame do spálne povedať že som už doma a až vtedy chúďa zaspala pokojným spánkom.
Áno, hlavne v puberte som sa s tým nevedela zmieriť, to bolo preplakaných dní a nocí, že kamošky, bežne chodia na diskotéky, namaľované, po chatách, stanovačkách, s frajermi a ja nič...
Mala som 20 ! rokov, keď som sa prvý krát odvážila rodičom "oznámiť", že môj priateľ bude u nás spať... A to sme už nejaký ten rok boli spolu a poznali ho veľmi dobre...
Ale o pár rokov, sediac vo vlastnej kancelárii, s titulom pred menom, s obrúčkou na prste, s úsporami na konte aby som nebola odkázaná na úbohých 200 euro rodičovského príspevku som si tak spomenula na tie moje kamošky...
Kde sú teraz? Drvivá väčšina z nich ledva skončila kadejaké školy, učňovky... Z jednej biednej roboty za pár šupov do druhej... Nemali ani -dsať, keď mali prvé deti, väčšinou neplánovane, jednoducho sa stalo... S oteckami im to veru dlho nevydržalo... Takže z podnájmov späť ku rodičom... ďalšie deti s takými istými "oteckami" len v bledoružovom... A pod...
Ďakujem, neprosím a garantujem ti, že presne takto isto a možno aj prísnejšie budeme s mm vychovávať aj našu dcéru. Pretože viem, že to má význam a ďakujem rodičom, že som tam kde som práve teraz...

@maria200 písala si "neďaleko od domu majú také miesto kde sa chodí stanovať atď." ... moja otázka znie, čo je to "atď."??? Práve kvôli tomu atď. sú rodičia podľa teba "paranoidní". Aj ak idú iba dievčatá, môžu sa opiť, alebo aj horšie ... nejde len o to, že tam budú aj chlapci a môže dôjsť k nejakým sexuálnym stykom (čo by bolo teda úplne hrozné v 13 rokoch, ked ste ešte pod zákonom). Mladí dnes nevedia, čo so sebou ... načo chcú vôbec byť také malé dievčatká niekde celú noc samé? Asi aby sa slušne porozprávali a spali, že?
Nemám problém, ak by si deti pozvali k nám domov kamošov, alebo ak by stanovali u nás na dvore, ešte aj občerstvenie by som im pripravila ... ale to by asi nebolo dosť cool.