icon

Stredná odborná škola verzus bilinguálne gymnázium

alexander_dio
17. nov 2025

Nie som si istý čo chcem so životom robiť. Ide mi práca s drevom a z toho dôvodu rozmýšľam nad SOŠ drevárskou vo Zvolene. Ale nechcem si moje najlepšie hobby dokaziť profesiou. Zase ovládam angličtinu lepšie ako slovenčinu a je veľká pravdepodobnosť že budem emigrovať do zahraničia. Viem že by som musel ísť na výšku

danielahamar
17. nov 2025

Školu drevársku, teda ak je s maturitou a urobiť si nejaké skúšky z AJ, ak by to to bolo treba

vikusjk
17. nov 2025

a ked chces odist do zahranicia, co tam chces robit? Nad tym sa skus zamysliet a vyber si vzdelanie, ktore bude zodpovedat tvojim predstavam o buducnosti. Skus si povedat, kde by si videl sam seba o takych 10 rokov, co by bola tvoja praca (samozrejme realne, nie nejake snivanie o nemoznom, ze byt milionarom a nic nerobit :D ) a vyber si skolu podla toho. Aj mojej dcere ide anglictina lepsie ako slovencina, ale nad bilingvalnym ona neuvazovala (ja ano, ona ako som sa dozvedela nie :D ) lebo sa nechce ucit predmety ako chemia, dejepis a podobne, ktore su na gympli a ju jednak nebavia, a jednak povedala, ze tu anglinu ma taku dobru, ze nepotrebuje ist proste na bilingval. Tak si vybrala IT sektor

anonym_dba803
17. nov 2025

@alexander_dio odbornu. Mat remeslo v rukach a vediet jazyk (mozes si aj jazykovku, certifikat spravit) je velke plus. Na co ti bude gymnazium...na VS vies ist aj z odbornej strednej skoly. Ci STU v Bratislave, VUT Brno alebo ist potom prec...Mas dualne vzdelavanie, prax, odborne znalosti, ake plus ti gympel prinesie...Nebudes pravnik, lekar, jazykovedec,...

barka1
17. nov 2025

@alexander_dio na bilingvalne gymnázium potrebujes ovela viac než dobru angličtinu.

alexander_dio
autor
17. nov 2025
@barka1

@alexander_dio na bilingvalne gymnázium potrebujes ovela viac než dobru angličtinu.

@barka1 nehovorím že som zlý v ostatnom. Ale angličtina je moja najsilnešia stránka

kaktusik007
17. nov 2025
@alexander_dio

@barka1 nehovorím že som zlý v ostatnom. Ale angličtina je moja najsilnešia stránka

@alexander_dio dobre, ale ucenie celkovo zvladas s prehladom? ak ano, skus ten bilingval. Ak si dvojkar - trojkar, vyber si tu pracu s drevom.