icon

Stredná škola - farmaceutický laborant

20. aug 2025

Študoval, študuje niekoho dieťa na strednej škole za farmaceutického laboranta? Je to náročná škola? Môže sa na ňu dostat aj dieťa s dvojkami,trojkami? Dcéra mala štyri trojky na konci siedmeho ročníka... Z čoho robili prijímačky? Je to náročná škola?

anonym_50a6d1
20. aug 2025

tento odbor je na niektorých zdrav. školách. zvyknú brať jednu triedu čo je približne 20 žiakov.
so 4 trojkami bude asi problém. približne sa hlási okolo 90 detí.
ešte si zisti či vaša zdr. škola uznáva body z monitoru.

anonym_02361f
20. aug 2025

Hlavne chémia, biológia ešte má čas pridať a zlepšiť si známky.Pozri si stránku školy, alebo si nájdi vzorové testy z iných škôl na prijimacky

anonym_50a6d1
20. aug 2025

prijímačky boli chémia, sj, matem.

anonym_50a6d1
20. aug 2025
@anonym_02361f

Hlavne chémia, biológia ešte má čas pridať a zlepšiť si známky.Pozri si stránku školy, alebo si nájdi vzorové testy z iných škôl na prijimacky

@anonym_02361f z biologie robia sestričky 😉

terry2003
20. aug 2025

@anonym_autor prijímačky sa robia z chémia a slovenského jazyka

autor
20. aug 2025
@terry2003

@anonym_autor prijímačky sa robia z chémia a slovenského jazyka

@terry2003 a matika nie?

terry2003
20. aug 2025
@anonym_autor

@terry2003 a matika nie?

@anonym_autor to záleží asi od školy. Ale moja sesternica robila iba z chémie a slovenského jazyka.

autor
20. aug 2025

Ďakujem žienky. Žiaľ zhoršila si známky tento rok, som zvedavá čo bude v osmičke. Chcela ísť veľmi za zdravotnú sestru, žiaľ ma dyspraxiu, tak v CPP povedali,že za sestričku nie...

anonym_1eec90
20. aug 2025

@anonym_autor prijímačky sa robia zo slovenského jazyka a chémie, v triede nás bolo cez 30. Škola je to náročná. Na prijímačkách bude súperiť väčšinou s jednotkármi.. ale má dostatok času dobehnúť zameškané. Je to veľmi dobrý odbor, oplatí sa hlásiť, uplatnenie po škole nájde hneď.

anonym_db8235
20. aug 2025
@anonym_1eec90

@anonym_autor prijímačky sa robia zo slovenského jazyka a chémie, v triede nás bolo cez 30. Škola je to náročná. Na prijímačkách bude súperiť väčšinou s jednotkármi.. ale má dostatok času dobehnúť zameškané. Je to veľmi dobrý odbor, oplatí sa hlásiť, uplatnenie po škole nájde hneď.

@anonym_1eec90 prosim ta v akom meste si studovala?My tiez rozmyslame, ci Trnava alebo Bratislava

anonym_50a6d1
20. aug 2025

dcéra robila pred 2 r chémia, sj a mat.
laborantka.
škola asi ľahká - dcéra sa vôbec neučí.
ešte pozri aj iné odbory - masér, laboranti, výživa apod. očný ...
na výživu berú 10 detí do triedy tak neviem ako je to s výberom študentov.

anonym_db8235
20. aug 2025
@anonym_50a6d1

laborantka.

@anonym_50a6d1 v akom meste prosim chodi?

anonym_1eec90
20. aug 2025
@anonym_db8235

@anonym_1eec90 prosim ta v akom meste si studovala?My tiez rozmyslame, ci Trnava alebo Bratislava

@anonym_db8235 Košice

autor
20. aug 2025

Ďakujem žienky. Nepatrí k najšikovnejších, teraz aj potlačila v učení, vôbec nevieme akým smerom sa uberá, keďže chcela byť v tom zdravotníctve, tak toto nám príde celkom vhodné... Slovinu,matiku mala teraz trojku, chémiu dvojku...

autor
20. aug 2025
@anonym_50a6d1

laborantka.

@anonym_50a6d1 a na zš mala dcéra aké známky? Mala aj trojku na vysvedčení?

anonym_a705fe
20. aug 2025

Neni to uplne zla skola ale... takto poviem. Ak by chcela robit laborantku v lekarni, tak pre vacsinu ludi to bude ako taka obyc predavacka len na vyssej urovni. Neviem ci ona sama by chcela cely zivot robit za pokladnou, dokladat tovar (lieky) ci ju to bude bavit. Alebo ci skor nieco ine..?
Platovo to tiez nie je nic moc, to uz sestricky lepsie zarobia. Ale zas sestricky v dnesnej dobe musia mat VS. Dalsia moznost je, ze bude pokracovat zo strednej na VS farmacia. To uz by bol ten plat o inom.

anonym_50a6d1
20. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_50a6d1 a na zš mala dcéra aké známky? Mala aj trojku na vysvedčení?

@anonym_autor nie. bola najlepšia žiačka triedy na zš.
trojky ešte nemala nikdy ani len na sš.
dcéra je laborantka , ale zdravotný laborant. bude skúmať grcky v labáku.
možno pôjde na vš aby bola na tom lepšie platovo, ale to teraz neviem čo bude o rok, dva.

lalenka33
20. aug 2025

Z akých predmetov sa robia skúšky si pozri na stránke školy, kde sa chce hlásiť. Ale väčšinou to je chémia a slovenčina. Škola to najľahšia nieje. Ja som po škole + 10 rokov a teda vždy to bola ,,bitka" o miesta. Slabší žiak mal problém sa dostať. Záleží na nej, či sa poriadne nabiflí na skúšky. Prácu si po škole nájde. Plat nieje ani zďaleka biedny. V dnešnej dobe sieťoviek si vie pekne zvýšiť plat splnením podmienok. Keď jej niekto povie, že je len predavačka v bielom , tak nech sa len usmeje. Predavačku môže robiť každý, aj taký, čo skončil len základnú, ale v lekárni veru nie. Človek, ktorý nazve farmaceuta alebo laboranta predavačom má veľmi nízke vedomosti. Lebo aj na výdaj bez receptu musí mať laborant špecializáciu po škole. Mňa najviac bavila príprava IPL v labáku.

majka35
2. sep 2025

som z KE, dcéra sa hlásila na zdravotnú, odbor farmaceutický laborant a na gymnázium, známky na ZŠ dve až tri dvojky, ostatné jednotky, dokonca z chémie mala vždy jednotku na vysvedčení, prijímačky urobila na obidvoch školách, prijali ju len na gymnázium, na zdravotnej sme ani na odvolanie nemali šancu, otvárali len 1 triedu ale prihlásených bolo vyše 130 ľudí, tento odbor je aspoň v KE veľmi lukratívny

maminatimka
6. okt 2025
@anonym_50a6d1

prijímačky boli chémia, sj, matem.

@anonym_50a6d1 aj matematika? Nie len sjl a chémia?

maminatimka
6. okt 2025
@majka35

som z KE, dcéra sa hlásila na zdravotnú, odbor farmaceutický laborant a na gymnázium, známky na ZŠ dve až tri dvojky, ostatné jednotky, dokonca z chémie mala vždy jednotku na vysvedčení, prijímačky urobila na obidvoch školách, prijali ju len na gymnázium, na zdravotnej sme ani na odvolanie nemali šancu, otvárali len 1 triedu ale prihlásených bolo vyše 130 ľudí, tento odbor je aspoň v KE veľmi lukratívny

@majka35 to si ma nepotešila, syn tiež chce ísť tam a vôbec nevieme čo dať druhú školu, gymnázium nechce ☹

maminatimka
13. nov 2025
@anonym_1eec90

@anonym_db8235 Košice

@anonym_1eec90 ahoj, môžem sa spýtať niečo? Odbor ZL a FL pri obidvoch odboroch sa učia brať krv zo žili?? Lebo syn sa toho trošku bojí..

anonym_1eec90
15. nov 2025
@maminatimka

@anonym_1eec90 ahoj, môžem sa spýtať niečo? Odbor ZL a FL pri obidvoch odboroch sa učia brať krv zo žili?? Lebo syn sa toho trošku bojí..

@maminatimka ahoj, v Košiciach sa FL s odberom krvi počas štúdia nestretávajú vôbec, myslím, že ani na iných školách nie

janaspa
15. nov 2025
@majka35

@majka35 na ktore gymnazium bola prijata s 3kami? Tiež je syn na tom podobne

mateson2004
15. nov 2025
@maminatimka

@maminatimka dcéra vyštudovala zdravotníckeho laboranta.V BA. Čo si pamätám , tak si brali krv navzájom, ale nie zo žili. S prsta. Škola to nie je ľahká, chodila skoro ráno na ranné labáky. Biochémia apod. Aj veľa ich vypadlo, maturovalo ich tuším 17. V roku 2008 končila.

majka35
17. nov 2025
@janaspa

@majka35 na ktore gymnazium bola prijata s 3kami? Tiež je syn na tom podobne

@janaspa moja dcéra nemala žiadne trojky, nikde som také niečo nespomenula

janaspa
17. nov 2025
@majka35

@janaspa moja dcéra nemala žiadne trojky, nikde som také niečo nespomenula

@majka35 pardon az teraz vidim ze som zle precitala, dve az tri dvojky, ja som tam letmo bez okuliari videla trojky. Ospravedlnujem sa