Syn nie je pripustený k ústnej maturitnej skúške
Pekny den,
chcem sa opytat...moj syn prepadol z jazyka, nie je pripusteny k ustnej maturitnej skuske.Viem, ze je moznost komisionalnej skusky, ale nie som si isty ako sa dalej postupuje....ma tu niekto podobnu skusenost? Dakujem za postrehy a rady.
@lucianka222 tak ja neviem no. To teda nie je o učiteľoch ale o povahe človeka. Ked ako učiteľ dokáže sa voziť po žiakovi, tak aj ako človek je zákerný a zlý. Proste je jedno aké povolanie by robil taký učiteľ, čo sa vozí po žiakovi, v každom povolaní aj v osobnom živote by bol ten človek zlý, zákerný.....
@heliboy tak zas sa opakujem.... ano suhlasím, je to hrozné, ked učiteľ pije... lebo je to človek a ten človek pije aj v súkromí a proste je to alkholik a je jedno aké povolanie by vykonával, stále by to bol alkoholik. Tragické je len to, že si ho tam riaditeľka/riaditeľ držali. To je všetko.
A učitelia pili aj za mojích čias a to som už riadne dlho zo školy... je to o osobnosti, nie o povolaní. Takisto ako je smutné, že policajt zavraždí....a nadriadení s tým nič nerobia.
proste tragédia spoločnosti.
ale ja ako rodič by som nikdy v živote nevolala na školu išnpekciu. Síce nevidím to toho tvojho príbehu, čo všetko sa tam vlastne stalo.
vkaždom prípade, nechápem postoj triednej.... Ved ja ako triedna som orodovala za niektorých žiakov, aby boli pripustení na záverečné skúšky.... aby sa im dala šanca...
A ešte jedna vec, rodičia mi koľkokrát neverili čo všetko ten ich syn/dcéra vystrája v škole. Lebo ževraj doma sú ako baránkovia. Môže byť. Ale v škole vystrájajú. To vystrájanie by ani nevadilo... lebo sú aj také školské žartíky, na ktorých sa zasmejem. Ale keď príde do triedy 20 min po zvonení v šiltovke a na tom kapuca a slúchatka a vyloží si nohy na stôl a ani bú ani mú, že prečo mešká a ešte nemá pomôcky, pero... To je moc. Lebo meškať môže každý a koľko chce. Ale treba povedať dôvod a nech je hocijaký. Potom sa mu povie, že na budúcu hodinu, teda bude odpovedať, nech sa naučí to a to... a on to na dalšiu hodinu VOBEC nevie. Tak toto už nechápem. Tak dám dalšiu šancu a zas nevie.... A toto mi rodičia nechcú veriť, že takto sa môže ich dieťa správať.
@cherries no s takými, čo si toto myslia, si nemám vážne čo povedať. A len sa zasmejem, že je vina učiteľov, že žiaci nič nevedia. 😀 😀
neučila som nikdy na základke a možno tam sa to dá povedať. Ale na strednej škole??? Alebo na vyške???? to je smiešne.
Ked si to prejdeme, čo bude na písomke, ked im poviem skoro čo presne... a aj tak sa to nenaučia...
Alebo ked im to vysvetlujem alebo hovorím... a pýtam sa, či chápu a každý mlčí. Potom vyvolám len tak na kontrolu - feedback.... a on vie na to reagovať lebo to vidí v zošte napísané a ptoom si to stačí len natlačiť doma do kocky a on sa na to vyflákne a ešte mi povie, že však bol futbal, hral som futbal, bol som celý čas na FB... bol som vonku nemal som čas....
Tak ako mu to mám natlačiť do hlavy???? mám ísť s ním domov a sedieť pri tom žiakovi????
Jediné čo ospravedlňujem, ked mi povedia, že pomáhali doma s niečím. Lebo by si sa čudovala, koľko žiakov žije v zlých sociálnych podmienkach a vážne doma makajú - kydajú hnoj, orú zemáky, vozia drevo, štiepu drevo.... proste takto alkoholik, alebo obaja rodičia....
@cherries no presne ako hovorí @sorciera24 na tvojom mieste by som si nechala deti doma a sama ich učila, ked máš takýto postoj k všetkým učiteľom. A neporovnávala by som VŠ a SŠ. VŠ je úplne iný level, tam učia kocky a vedecké hlavy...proste musia vykazovať vedeckú činnosť, robiť si všelijaké iné tituly a tak sa stále kockujú. Aj teraz študujem na dalšej VŠ a ani si neceknem, že chcem skúšku vtedy a vtedy. Alebo, že nemôžem, lebo mám rodičko...matury...záverečné skúšky...
A čo sa týka známkovania na strednej, tak presne ako hovorí @sorciera24 ".....a ako píšem a stojim si za tym......5ku dostane len ten, co ani necekne..... a mal by si vidiet tie odpovede, za kt. davame 4ky!.....ten ziak by si za nasich cias za taku zasluzil hadam 8icku....a viac sa nemienim obhajovat...lebo hovoris to nespravnej osobe!" = mám úplne ten istý názor a presne takto to funguje. Ja dokonca ešte niekedy aj dávam naschvál také otázky, kde sa sama núka odpoveď.... a on nič.... alebo písomka prázdna. Tak čo potom???? mám takého človeka pustiť na matury??????? ked tam má 5,4,5,5,5? No čo by si dal za takého známky na vysvečku?????? A ešte nemá ani zošiť, ani knihu a na hodine bol 5 x za celý polrok.
@borkavan Borkavan,
neviem,ci je pravdou,ze ucis.Nechcem sa Ta dotknut,ale Tvoj pisomny prejav tomu nenasvedcuje.Napr.vyraz "asik" je nespisovny a aj Tvoje pisomne vyjadrenia su chaoticke,stylisticky.Neviem, co ucis,ale predpokladam,ze odborny predmet.Asi budes majster odborneho vycviku.Dobry pedagog vie, ze prospech ziaka je v prvom rade jeho vizitkou.Vztah ucitel a rodic je pre dobreho ucitela vztahom podriadeneho k "nadriadenemu".Rodica nemas pravo, ani povinnost vychovavat.Je dobre,ked ho dokazes usmernit.Keby si bola vystudovany a hlavne zapaleny pedagog,tak si bola v skole na to pripravena.A toto povolanie je hlavne poslanim.Ked mne v kurze prepadne napr.z desiatich osem frekventantov,citim vinu ja.Na rodica sa nevyhovaram,ad jedna, su nepritomni, ad dve,ja som odbornik a v samom momente, na hodine, nesiem zodpovednost ja.A pracovat sa da aj s lafom,len treba najst vhodny pristup a motivaciu.
Pre vsetkych , ze zavist :D sa cudujem ze vam este nedali psychologicke testy lebo polovica urcite neprejdete a urcite na tom ze koncim 2 VS nemaju zasluhu ucitelia s tymi mam od nepamati zle skusenosti a len zavideli a podrypavali a povysovali a svoje osobne problemy skoro kazdy jeden si riesil na nas ziakoch ci studentoch od Zs az po SS a moje dieta chodi do skolky ale kazdeho koho sa opytam a ma dieta v 1. rocniku tak im davaju ucitelia robit veci domov ucit sa s rodicmi a v skole sa hrajkaju aby ucitelia nedajboze nemuseli nieco robit tak o com to je dnes ? za co by ste chceli vyssie platy a a co beriete terajsi ? mam aj pedagogov v rodine aj ZS aj SS aj VS a suhlasia so mnou ako si svoje maniere liecite na ziakoch !!!!!!!!! Tak nekecajte somariny a uz aj podla toho ako pises jedna stara frustrovana ucitelka ..... Naco otom ucis ak pises ze nevladzes a UCITEL JE POVOLANIE NIE ZAROBKOVA CINNOST STE NA TO ASI ZABUDLI !!!!! PRESNE PRETO TO TAK VYZERA UZ PAR ROKOV V SKOLSTVE ALE AZ NA PAR VYNIMIEK KLOBUK DOLE ALE VAZNE LEN SPORADICKY !!!!!!!!!
jaj na marho ze co zavidim behanie kvoli 10 € akoze kredity :D:D:D
@cherries prosím Ťa, choď si skúsiť odučiť mesiac - alebo vieš čo, stačí týždeň - na akúkoľvek strednú školu, najlepšie SOŠ, a potom som zvedavá, či ešte budeš písať takéto prisprostasté názory...
Mimochodom, ja som si svojich učiteľov vždy pomerne dosť vážila, mrzí ma, že Ty si to šťastie nemala.
Ak máš ozaj vysokú školu, tak len potvrdzuješ to, čo píšu dievčatá vyššie - maturitu dnes dávame prakticky každému a na VŠ to asi nebude o nič lepšie...
@natuska87 áno robím chyby v pravopise a mám štylistiku na bode mrazu. Celkovo môj písomný prejav je na trojku. Ale posudzovať človeka podľa písomného prejavu....? To kto toto môže??? Dobre vieš, že niektorí ľudia majú skvelí písomný prejav a nevedia bez prípravy povedať ani slovo a opačne. Proste sú to rozdielne skills.
A hej mám nejakú poruchu učenia je to jedno... ale mamina so mnou drela do piateho ročníka na ZŠ a vydrela zo mňa čo sa dalo.
NIkde som nenapísala, že s lafom sa nedá pracovať!!!!!
A vôbec si nemyslím, že učiteľ-rodič sú nadriadený a podriadený. To je taká hlúposť. A nikde som nenapísala a nemyslím si to, že bych mala rodiča ja vychovávať ako učiteľ. Preboha.
Napísala som len postup ako pracuje naša škola... že o všetkom treba informovať rodiča, aby nebol na konci roka prekvapený, že dieťa prepadá, alebo robí komisionállku alebo nejde na matury....
a mimochodom učím ekonomické predmety... a vážne na účte nepotrebujem super extra štylistický prejav ale logické myslenie, schopnosť motivovať a vysvetliť... a to sa týka aj iných ekonomických predmetov.
@cherries och moja a aj ja mám 2 VŠ a k tomu ešte DPŠ-ku vôbec si nemyslím o učiteľoch to čo ty. možno sa na mne niekedy niekto vozil...ale kašlať na to.
A ty podľa mňa si VEĽMI vzťahovačná a je jedno kde si a určite aj v robote sa po tebe vozí šéf....
Vážne neviem ako to funguje na ZŠ ale na SOŠ je povinnosťou žiaka sa doma pripravovať. Síce tiež by som niektoré kockovania vyhodila a viac to brala iným smerom.... Ale toto je téma pre kompetentných.
A už si sama svoje dieťa teda. Dobre ti radím, ked škola mu tak škodí.
Ale fakt, že žiak nepozdraví je tiež chyba učiteľa??? Alebo je to výchova rodičov???
Ked sa rehoce ako pako po tom, čo zmláti do krvi spolužiaka, to je koho vizitka??? Aj za to môže učiteľ???
keď nepríde na hodinu a rodič si myslí, že je v škole aj to je vizitka učiteľa? A pritom chlapec fetuje od 13-tich. Aj to je vizitka učiteľa??? ach jaj. ajajaaaaj.
choj učiť a potom sa povyprávame
Ja som zažila ten prípad, že moji rovesníci nezmaturovali na ústnych a to bolo už podľa toho nového zákona, čomusia iísť maturovať až v septembri a na vš tým pádom až o rok. No neviem ako to spravili, bolo ich viac, ale spravili ústne na 2.pokus a nastúpili normálne do ďalšej školy ako ostatní. Dokonca jeden z nich išiel rovno z matury na prijímačky vš ten istý deň :D
mňa stále prekvapuje, že sa nájdu ľudia, čo znevažujú učiteľské povolanie. ja si nedovolím znevažovať akékoľvek povolanie, či zamestnanie.
@cherries skús ísť učiť na SOU strojársku, alebo ZŠ kdesi na juhovýchode a som zvedavá, či tam vydržíš aspoň deň. Nie som pedagóg, ale toto by som ja osobne nezvládla a ešte za ten plat bych mohla ochcať. Na to že si chodila do toľkých škôl vôbec nevyzeráš, pretože na vš už nie sú učitelia, ale profesori, ktorí ťa majú v paži.
@borkavan Prepac, nechcela som urazit,iba tvrdim, ze spravny pravopis a kultivovany prejav jednoducho k pedagogovi patria....ocakava sa to tak,ako Ty ocakavas,ze Tvoji ziaci vsetko budu vediet...S tym by snad suhlasil kazdy inteligentny jedinec.To akokeby elektrikar nevedel aky je jednosmerny prud,lebo vie vsetko iba o striedavom.Nasi ucitelia vedeli,nez ohladu na aprobaciu....taka bola doba, prepac, dnes to moze robit ktokolvek a preto to tak vypada...cele skolstvo.Pret aj taka reakcia z Tvojej strany.Zodpovedny pedagog by sa opytal inak, nie hned obvinoval ziakov a rodicov.Co sa Tebe zda hlupe, mne pride ako najdolezitejsie....rodic mi zveril dieta,teda mi doveruje aja ho nesmieim sklamat,je to pre mna cest! Ty uvazujes tak, ze mozu byt vobec radi,ze ich ucis....toto mi z Tvojich reakcii vyslo....zo vztahu dieta a ucitel sa straca dovera a ludskost.....dufam,ze nie na vsetkych skolach....par skvelych pedagogov je,zial,malo...
@borkavan potom to treba vzdat a venovat sa inemu.Na takychto skolach je predpoklad,ze budu ziaci problemovi...to je asi vsade.Bud si strasne mlada,nemas skusenosti, alebo Ta to absolutne nebavi.Neodporucaj tu nikomu,co ma robit,nie je to diskusia odbornikov.Z Tvojej strany nie......myslim si,ze nas tahas za nos.Sustavne napadas rodicov,keby takyto pedagogovia na nejakej odbornej skole fungovali, o chvilu nemate koho ucit.Zla povest skolu predchadza.A ver mi, kvalitni ucitelia cakaju na prilezitost,radi Ta vymenia a nebudu si stazovat, ze ono,tamto, hento.....deti su stale rovnake,iba doba je mrcha,tak sa snazia z nej "vytazit"Rovnako,ako ucitelia.Preco "skacu" okolo jedinca,ktory je sice rovnako zly,iba jeho tata a mama su vysokopostaveni,alebo nosia "vsimne"...aj takto to dnes funguje.Moja suseda je tiez z ucitelovaniaotravena, my ju mame troch za "jednoduchu"....ale mala by si vidiet tu servilnost,ked jej tatik jej ziaka domov privezie drevo na kurenie...zo statnych lesov....
@natuska87 ja napáááádam rodičov?????? čoooo?????? spolupracujem s rodičmi ako triedna!!!!! na našej škole je to tak, že máme spolupracovať s rodičmi!!!!! preboha mne sa zdá, že hovoríš sama o sebe, lebo také nič tu nepíšem.
Neviem či sú deti rovnaké, lebo som neučila pred 30-timi rokmi ale chodila vtedy do školy.
nesťažujem sa tu. Len píšem realitu.
škoda rečí. sa mi zdá, že neučíš na strednej škole ale na nejakom dobrovolnom kurze. to je úplný rozdiel.
no comment
@natuska87 môj otec bol celý život majster OV a povedal, že kedysi 8 žiakov z 10-tich vedelo, chápalo a učilo sa. Teraz 2 z 10-tich vedia, učia sa a snažia sa.
absolútne sa nevyhováram na rodičov.
a vidím, že ty si učiteľka, ktorá degraduje všetkých dys-károv a ostatných čo majú iné poruchy učenia. pre teba taký človek nemá právo viesť plnohodnotný život alebo vôbec študovať VŠ... a robiť čo ho baví... otras.
vážne mi došli slová. takto odsudzovať človeka.
v dnešnej dobe je 1/3 triedy s nejakými poruchmi učenia a tým, že majú rôzne úľavy počas šk. roka a aj na maturách, tak idú aj na VŠ tak ako ja.
@borkavan samozrejme, neucim na strednej skole....ak si pozorne citala,suhlasim s tym,ze rodic ma spolupracovat s ucitelom a naopak.Ak tak konas, vazim si Ta....nechcem sa Ta v ziadnom pripade dotknut,tiez Ta nepoznam, nedovolim si odsudzovat.Ak som,tak iba preto, ze som "zovseobecnovala".Vzdy je chyba na oboch stranach,kazda minca ma dve strany.....ja vzdy volim taktiku "medu",povzbudim ziaka, aj rodica.....ale,ako pises,ja sa venujem frekventantom v kurzoch,predtym som "iba" 26 rokov venovala ziakom pedagogicky.Stale ale tvrdim,ze mladez je rovnaka,iba tato hnusna,skazena doba ich vykresluje inac.Vsetci dospeli sme frustrovani, vystresovani...rodicia maju po dve zamestnania,nestihaju sa tolko venovat detom,tie to automaticky vyuziju.....ver, nemaju to lahke ani deti,len u nich to "rebelstvo" vidime inak....
@borkavan samozrejme, neucim na strednej skole....ak si pozorne citala,suhlasim s tym,ze rodic ma spolupracovat s ucitelom a naopak.Ak tak konas, vazim si Ta....nechcem sa Ta v ziadnom pripade dotknut,tiez Ta nepoznam, nedovolim si odsudzovat.Ak som,tak iba preto, ze som "zovseobecnovala".Vzdy je chyba na oboch stranach,kazda minca ma dve strany.....ja vzdy volim taktiku "medu",povzbudim ziaka, aj rodica.....ale,ako pises,ja sa venujem frekventantom v kurzoch,predtym som "iba" 26 rokov venovala ziakom pedagogicky.Stale ale tvrdim,ze mladez je rovnaka,iba tato hnusna,skazena doba ich vykresluje inac.Vsetci dospeli sme frustrovani, vystresovani...rodicia maju po dve zamestnania,nestihaju sa tolko venovat detom,tie to automaticky vyuziju.....ver, nemaju to lahke ani deti,len u nich to "rebelstvo" vidime inak....
@borkavan A, co myslis? Na co je inspekcia, ktoru /ako tvrdis/ by si nikdy ako rodic nevolala?Ta inspekcia je zriadena na ozdobu??? Toto ma u Teba zaraza...vies Ty vsetko o rodicoch,o ich skusenosti preco tak konali?!Asi mali dovod....ja som mesacne kontrolovana a musim to vydrzat,pride mi to v absolutnom poriadku....
@borkavan K tomuto presvedceniu si ako dospela? ved si to napisala sama,ja som nepovedala ani slovo....utocis,lebo Ti dosli argumenty??? mne je sumafuk,ci tak,alebo onak.....ucitel by mal by osobnost,tak to bolo a malo by byt....pre mna to boli vzdy obdivuhodni ludia.Toto je poslanie a nie remeslo,stresove a tazke!Ja Ti nepisem,ze mna podcenujes,lebo nie som Ty...je to vtakovina,kazdy by sme si mali vediet svoje dostojne zastat.....tak,ako v celej spolocnosti, vytraca sa tu ludskost, empatia a sucit...proti Tvojim porucham ucenia nemam nic,nikdy by ma nedohnali k lutosti,ale k obdivu.Nie som z Marsu,viem o nich uz 30 rokov,tak co places,ved poruchou ucenia dnes trpi obrovske percento populacie,to je ale tema pre specialnych pedagogov a psychologov,nie?Ak si kvalitny ucitel a zaroven clovek,nemam co dodat....
Zdravím ťa, tak ako si dopadol so synom? Spravil reparát v auguste a v septembri maturitu? 🙂

@heliboy ja som to zle pochopila... som si myslela z toho napísaného, že ten tvoj syn sa vystatoval, že bol opitý. a preto som napísala, že by mu to mali najprv dokázať dychovou skúškou. A vážne som nezažila, že by sa nejaký učiteľ vozil po žiakovi, veď čo by z toho mal?
a hento... tie prepisovačky TK a iné veci.... neviem ako to bolo a prečo sa tá TK prepisovala. tak sa nebudem vyjadrovať.
Ja som tiež prepisovala TK, lebo som sa pomýlila a doškrtala som to tam a to sa nesmie, tak som to musela prepísať. Aj klasák som prepisovala už, lebo mi ho žiaci naschval obliali kávou. Mala som ho na katedre a žiak sa postavil a prišiel mi obliať klasák. Že sranda.
ale tak toto sú také veci.... viac roboty pre mňa ako triednu. Ale inak pohoda.