icon

Talentové skúšky na umeleckú školu

24. apr 2021

Ahojte chcela som sa opytat ci si mam na talentovky zobrat veci ako su temperky stetce, ceruzku, gumu... Alebo to bude tam. A ake prace mam doniesť jedna sa iba o zátišie alebo to môže byť cokolvek? (zviera, portret...)

0silvia0
24. apr 2021

Kazda umelecka skola ma svoje pokyny. Urcite ich maju na svojej stranke, alebo si ich mala uvedene na pozvanke.

kitycat
24. apr 2021

Uz sa nepamatam, ci som si na talentovky brala svoje veci ale myslim, ze siradsej vezmi aj svoje. A nie len farby cize vodovky, temprek,. Pastel alebo ceruzky ale aj stetce, ceruzky, gumu struhadlo pravitko a noznice. Cokolvek s cim vies narabat

Co to ma byt za umelecka skola?

Ja som sa pripravovala na umeleckej skole a mala som zaticia, potrety, studie slov, situacii predmetov, kompozicie s 3mi postavami

Na pozvanke by si to mala mat

autor
24. apr 2021

@kitycat na pozvanke bolo iba ze bzdeme kreslit stolicku a malovat zatisie ale nic o potrebach tam nebolo

@0silvia0

0silvia0
24. apr 2021

Ani na ich stranke nic nie je? Aka je to skola? Obe moje deti mam na umeleckych skolach a dostali zoznam toho, co si maju priniest ked robili talentovky
A svojich prac si prines co najviac.

karhu
24. apr 2021

nemyslim si, ze vam poskytnu aj pomocky, ber si svoje..na malbu aj kresbu
zo svojich prac dones od kresby po malbu ci grafiku, urob vyber z kazdeho..odprezentuj to najlepsie a hlavne ciste a s paspartami

kitycat
24. apr 2021

Takze si vezmi veci na kreslenie a malovanie.... Kreslenie ceruzkou? Uhlikom? Ber vsetko co mas aby si nelutovala...

Kedy mas talentovky a kolko prac budes brat? Co je tobza skola? Vezmi si aj kresliacu dosku

autor
24. apr 2021

@kitycat je to skola v za talentovky su 5.5.

0silvia0
24. apr 2021

@kitycat ano aj tie dosky su podstatne, to si dobre pripomenula...

kitycat
24. apr 2021

Ja nebudem googlit aka umelecka skola je v ZA ale na aky odbor sa hlasis? Grafika? Malba? Textil? Scenicke vystavnictvo?

Kolko prac mas pripravenych? Mala by si mat vsehochut prac s dorazom na odbor

cairka
24. apr 2021

Na pozvánke sú potrebné pomôcky, čítaj pozorne 😉

autor
24. apr 2021

@kitycat graficky

0silvia0
24. apr 2021

@cairka no a sme doma😁

autor
24. apr 2021

@cairka dakujem mne prislo nieco ine takze

kitycat
24. apr 2021

Podla toho zoznamu co uviedla @cairka je ten zoznam pomocok pomerne strohy, ja by som si ale vzala rradsej viac ako menej, zvlast tu kresliacu dosku lebo neviem ako budete kreslit stolicku ci po sediacky na stojane... Na grafiku byvaju take prace ze kreslis dizajn slova ticho - hluk, zima-teplo atd

Ja som mala myslim az 3 prace na talentovkach. Spravit kocku, malbu podla zadania ltore nam povedali az tam a zatisie, ktore nam tiez povedali az tam. Ty moozes normalne trenovat kresbu stolicky. Tie prace mas? Pripravujes sa na talentovky s ucitelkou nejako extra? Ta totiz presne vie ake prace to treba

autor
24. apr 2021

@kitycat ano mam

cairka
24. apr 2021

V prílohe to bolo. Tu je aj rozpis domácich prác.
@kitycat , vďaka za tipy , tiež využijeme 🙂

nika82
24. apr 2021

@cairka tu na bode 3 pisu ze Domáce práce (ďalej len „D“)–na prijímaciu skúšku je potrebné priniesť min.5 kusov amax. 10 kusovvýtvarných prác, zktorých jedna musí byť kresba stoličky ceruzkou na formát A3
https://www.skolaumenia.sk/wp-content/uploads/2...

cairka
24. apr 2021

@nika82 , veď presne z toho som dala screen 😉 Tiež tam detisko ide skúsiť

nika82
24. apr 2021

@cairka tak potom vsade pisu inak lebo v pdf uvadzaju 5-10ks podla vlastneho vyberu a co si dala ty tak 3-8

autor
24. apr 2021

@nika82 ono je to tak ze ma ich bytminimalne 5 max 10 z toho 1kresba musi byt stolicky 2malbazatisia ostatne 3-8 lubovolne kresby

cairka
24. apr 2021

@nika82 , tak predpokladám, že všetci, čo sa hlásia si prečítajú pokyny k prijímačkách... zas keď donesie 8 podľa svojho výberu a 2 predpísané, tak to nie je taký rozdiel ako 10 podľa seba. Mňa skôr prekvapilo, že tie 2 predpísané sú +- tie, ktoré budú aj na talentovkách priamo.