Tatranská akadémia Poprad - odbor IT

ancell971
13. máj 2021

Dobrý deň, hlásila som sa na súkromnú odbornú školu Tatranská Akadémia v Poprade na odbor IT. Prijímačky už mám za sebou spolu s pohovorom. Matematika však nedopadla dobre, pretože bola pre mňa náročná a v skratke som ju nedala. Prijímací pohovor dopadol uzasne. Povedali mi, že si určite zaslúžim veľa bodov, a že vo mne vidia potenciál. Slovenčina sa tiež zdala ľahká. Momentálne už len čakám na výsledky. Nemá niekto skúsenosti s touto školou? Ak tam študujete, mohli by ste mi prosím napísať vaše skúsenosti (buď od vás ako študenta alebo rodiča)? Ďakujem.

nafka0483
13. máj 2021

@ancell971 https://www.modrykonik.sk/forum/nezaradene/stredna-skola-tatranska-akademia-prosim-o-radu/ tuto ti uz temu zmazali. Uz si pamatam zpred par dni diskusiu o neurobenej matike, ale povedali, ze pohovor dopadol dobre a ze si zasluzis vela bodov... naco prosim ta zakladas stale nove a nove temy? ved zaloz si jendu a v tej pokracuj.
https://www.modrykonik.sk/forum/pubertak/prijimacie-pohovory-na-strednu-skolu/

sisa_s
13. máj 2021

A chces ist na odbor IT bez vybornych znalosti matematiky?

ancell971
autor
13. máj 2021

@sisa_s matika prebiehala dištančných a veľmi nekvalitným spôsobom vyučovania🙂 doma som bola vyše roka a dokonca základná škola, na ktorú chodím nevylučovala žiakom online spôsobom tak,ako to mali ostatné školy. vyznamená som bola každý rok (z matematiky som mala vždy dvojky na vysvedčení) čiže nie je chyba vo mne, nepovedala by som, že nemám žiadne znalosti. Nedala som skúšky z matiky zrejme preto,lebo som sa pripravovala na úplne iné učiva a inšpirovala sa zo skúšok z gymplu. Nakoniec tam nebola ani jedna úloha zameraná na to, na čo som sa pripravovala:(

ancell971
autor
13. máj 2021

@nafka0483 ano viem, tu starú tému som chcela zmazať ale neviem ako. do poradne už nikto nepísal.

nafka0483
13. máj 2021

@ancell971 A to ako prebiehala vyucba ti nejak branilo zistit si aky rozsah uciva bude na prijimackach a dobrat si ucivo individualne? Ak na tu skolu tak velmi chces ist, tak bolo potrebne pripravit sa a nie sa potom vyhovarat, ze nie je to moja chyba, vyucba bola nekvalitna.
To ti nepomoze zmenit vysledok prijimaciek, ani sa na to nijak neberie ohlad.

ancell971
autor
13. máj 2021

@nafka0483 Prvý termín som mala gympel, kde som skončila druhá pod čiarou, čiže to beriem,že som prijatá,pretože určite na tú školu nepôjde plný počet. Potom som sa začala pripravovať na tie druhé skúšky a myslela som si, že matika bude ľahšia alebo aspoň podobná. No nebolo tak. Ostatné školy sa vzdelávali cez zoom,microsoft teams a neviem čo všetko.. Ja som len dostala prezentáciu, z ktorej som si mala prepísať poznámky a je to. Žiadne testy,skúšanie, nič. Nemal mi to kto vysvetlit tak dobre ako učiteľ. Samovýučba je náročná, nejde všetko hneď pochopiť bez vysvetlenia

nafka0483
13. máj 2021

@ancell971 Ok, ale ty si si nezistila co pozaduju na prijimacky na tejto skole? Ze ty si si myslela, ze matika bude lahsie, ty si si myslela, ze to bude take ako na gymnaziu. A hovoris ze ani jedna uloha nebola taka.
Tak bolo potrebne zistit si informacie co sa na prijimacky z matematiky pozaduje. A potom by si si vedela riesit doucovanie, alebo hladat videa, kde su dane veci vysvetlene a pod.
Tu ide o to, ze ta prekvapilo nejake ucivo, ktore si ocividne nepoznala, nepripravovala si na to - aspon takto tomu rozumiem. Nie, ze si ucivo poznala, vedela si, ze ste to "preberali", len si ho nemala dobre pochopene a tak si nevedela ziadnu ulohu vyriesit.

ancell971
autor
13. máj 2021

@nafka0483 Ano máte pravdu, mrzí ma to, že som to nedala podľa mojich predstáv. Ak to tak počítam tak by som mala nejakých 340bodov z 500. Dávali tam body aj za úspechy v škole a pod.

nafka0483
13. máj 2021

@ancell971 Stalo sa, uz to nezmenis. Nevies ako na tom boli ostatni, uz si len treba pockat na vysledky.
A na druhu skolu si uz na 99% prijata, pretoze ako pises, nie kazdy tam pojde, cize to sa dostanes hned medzi prijatych, tak to as ako poistku.

Neviem ako to berie tato stredna skola, ale za mojich cias ked niekto neurobil jeden predmet, tak z druheho mohol mat aj 100% aj zo vsetkeho ostatneho bonusove body, tak proste prijaty nebol. Lebo prva podmienka bolo urobit prijimacky - cize ziskat aspon minimalny pocet bodov.

luccija
13. máj 2021

@ancell971 ak mali s tebou pohovor a povedali čo povedali myslím, že prižmúria oci😊