Trampoty 9 ročnej dcéry - depilácia
Ahoj ženy matky, mám 9 ročnú dcéru, ktorá je ale na svoj vek viac vyspelá.Tajze už jej začínajú rásť prsia, už aj v podpazuší zarastá, potí sa.K tomu má ešte vyzazne tmavé ochlpenie.
Zjavne jej to už začína vadiť.
Dnes som zistila, zd si oholila nohy a neštátne ešte aj kus z obočia.
Veľmi dobre si spomínam aj na moje prvé pokusy z detstva, tiež sme riešili holenie, depilovanie...
Ale v 9 rokoch??? To mi príde strašne skoro.
Bola by som najradšej keby s tým holenie ešte vydržal pár rokov.
Hovorte, vravte ako dnes beží medzi babami v tomto veku?
@maciatkolulu deodoranty a antiperspiranty sposobuju rakovinu koze?
@dominikac321 skus si zistiť co spôsobujú, inak kto tu hovorí o rakovine koze? Proste 9 ročne dieťa a dezodoranty.... Za mňa nie, ale každý sme strojcami svojho šťastia...
@maciatkolulu ty si napisala ze radsej jemne smradlavy ako rakovina, tu rakovinu koze som akosi vydedukovala...
@dominikac321 ty čítaš? Rozmýšľaš predtým ako píšeš? Skus si to po sebe a po mne prečítať ešte raz, či vidíš niekde, že píšem rakovinu koze....
@cajomila ak sa ti to nezdá, skus zájsť za pediatrom, ja teda nie som zástanca "bez hneď k Dr" ale hormóny vedia byť svina. Podľa mňa lepšie ako dieťa zbytočné skoro "zasvacovat" do dospeláckych rituálov. Je dostať prírodné detské dezodoranty, mrkni link, detský prvý od troch rokov.
https://www.naturitas.at/p/kosmetik-und-hygiene...
@cajomila tykať sa piše s ypsilonom a keď sa registruješ na mk suhlasiš s podmienkami v ktorych sa piše že si tu tykame😉
@dominika_sk Nemám problém so samotným tykanim, pokiaľ je človek ku mne slušný a nedomysla si medzi riadkami.A necítim z jeho komentarovho povysenost a aroganciu.

@dominikac321 ked sa clovek pravidelne sprchuje tak nepotrebuje dezodorant ani antiperspirant, pokial tazko fyzicky nepracuje alebo nie je vonku 30C. 9 rocne dieta urcite nepracuje na stavbe, a v lete je doma. Takze staci pravidelne sprchovanie + vhodne lahsie oblecenie ktore moze byt vyprane v avivazi. Maximalne ruzova bio voda. Ale aby si dieta prve stupna ZS na seba davalo kozmetiku urcenu pre dospele zeny, je blby napad.
@kittykat22 lebo hormonalne zmeny a zmeny žliaz s vonkajšim vylučovanim to asi asi nepoznaš, však. Pri biologickom dospievani ako aj pri inych zmenach, tehotenstvo, porod, šestonedelie, prechod sa spotiš aj keď budeš osprchovana sedieť v prievane.
@kittykat22 Ale je pravda,ze tieto hormonalne dospievajuce spotene deti...fuuu...to naozaj smrti hosie a silnejsie ako dospelacky pot.
@cajomila ja mam skor skusenost, ze vela deti ma problem s hygienou. Ked pridu domov po telesnej tak sa sprchuje 0.1% Nepisem to plosne, ale nas stat v hygiene moc nevynika. Prakticky na seba vsetci natrepu dezodoranty alebo spreje, a je to. Sprchu uz netreba.
moja baba je tiez kus zeny.. ale az tak nezarasta aby sa holila, a ano cca pred 1,5 rokom som riesila toto ze sa holila a dostala odo mna riadnu hubovu polievku, okrem ineho sa porezala. Vlasy si odsmikla noznicami a podobne somariny porobila. Nestastnou nahodou si ani ta tvoja to obocie neodholila. A ver.. to ze bude chodit bez obocka ako teliatko, ju dostatone poucilo. Ja som moju zhucala, ci si chce ublizit, preco sa nevie opytat, poradit a viac to nechcem vidiet, vysvetlila som jej co a ako sa robi a nerobi. Potom sa par krat napatlala mojim kremom, najpotesenejsia som bola niekedy na jesen ked sa natrela prave ocnym kremom, a prstalo ma bavit to aj skryvat... az do... pred 2t sa natrela dacim zase ťapa a cela cervena bola pol dna, samozrejem priznat sa nechcela co to bolo. Ale viditelne ju aspon toto poucilo. To nie je maminky o nepohodli a neviem com, to je o tom, ze tie deti skusaju... ja som sa malej opytala ci chce byt pichlapva ako kaktus a dorezana kazdu chvílu, ci sa nejaka kamoska holi a tak, a veru ju to preslo. 9r je malo. Naozaj keby bola chlpata, ze ma chumace a co ja viem co, tak to poriesim pre jej pohodlie, ale inak nie. A dekorativna kozemtika to je zase uplne ine kafe...
@kittykat22 presne, 9r dievca nema co na seba patlat antiperspiranty a neviem aku chemiu
@elizabet173 tak by sa dcera mala najprv spytat ked to nevie
@cajomila to snáď nemyslíte vážne??? Keď chlpy rastú treba ich holiť bez ohladu na vek. Za chlpami sa zachytáva špina a môžu ju aj nepríjemne škohrať. Mojej dcére prízvukujem aby sa holila aby nevyzerala ako v 70tich rokoch. Obočie síce neni v porádku úplne ale nohy nech si kludne oholí. K tomu potu: treba sa samozrejme umyť a tak ale vždy je po umytí dobré aj naniesť dezodorant lebo on len neprekrýva smrad ale aj izoluje a spomaluje.

@maciatkolulu Tiez si myslim. ludia sa cuduju, ze deti dospievaju skoro, a ludstvo trapi coraz viac chorob, vratane koznych a nadorovych. Ale hlavne, ze same plasty, avivaz, osviezovace vzduchu, antiperspiranty od deviatich... Nuz, treba trochu dostat do pozornosti pojem endokrinne disruptory.
Su veci uzitocne a su veci zbytocne, najma antiperspitant od 9 rokov. Ani dospela denne sa sprchujuca zena pri beznej prevadzke nezapacha, takze 9-rocnemu dietatu staci byt kamaratka s vodou a nie antiperspirantom (: