Učilište v Bratislave
Ahojte žienky, veľmi pekne vás prosím o pomoc, neviete (hlavne bratislavčanky) ako sa volá dnes po novom učilište, ktoré spadalo v roku 1976 pod Kovospracujúci podnik mesta Bratislavy? Vtedy to bolo na adrese Vajnorská cesta 136..potrebujem kopiu vysvedčenia a neviem sa k tomu dopátrať, moc by ste mi pomohli 😅 dakujem za každú odpoveď.
moze byt?
@emyly ja len preto, ze v historii skoly je spomenuty kovospracujuci podnik mesta bratislava..
🙂
Naša škola mala pôvodný názov Odborné učilište pri n. p. Bratislavské automobilové závody
Vyučovanie začalo 1. 9. 1977 v budove ZDŠ Spojov v Lamači
Praktická výučba bola rozmiestnená na viacerých učňovských pracoviskách v Bratislave ( AZNP BAZ, TATRA, Meopta, Mototechna a Kovospracujúci podnik)
Do roku 1979 boli na našej škole len dvojročné a trojročné učebné odbory (spolu 8)
1.9.1979 – rozšírenie vyučovania o 4-ročný študijný odbor – mechanik nastavovač pre obrábacie stroje a linky, následne vznik Stredného odborného učilišťa strojárskeho
V šk. roku 1979/80 odbor školstva hl. mesta pridelil učilišťu budovu bývalej ekonomickej školy na Mlynských Luhoch – tu sa začala výučba 5. 11. 1979
September 1984 – kladenie základného kameňa SOUs – v blízkosti materského podniku v Devínskej Novej Vsi
Od 1. 9. 1988 má škola nové sídlo – ul. Jána Jonáša 5, Bratislava
Súčasťou školy je Školský internát na Saratovskej ulici v Bratislave – Dúbravke
30.6.1991 – SOUs odčlenené delimitáciou od materského podniku a stáva sa samostatným právnym subjektom
teraz vidim, ze som to tu okopirovala cele, prepac, chcela som len cast... 😀
@jana_eyre si strašne zlatá 🙂 ale ocino mal skúšky v r. 1976 takže tesne pred tým ako začalo vyučovanie v Lamači. Ale potom prečo tam je spomenutý ten kovospracujúci podnik... ešte mi teraz oco hovoril že to volali nejak Šifelova 7.. odbor MKV..zajtra tam skúsim zavolať, ešte raz ti velmi pekne dakujem...
ahojte žienky tak moje pátranie bolo nakoniec úspešné, obvolala som snád všetky obvodné urady odd. školstva až po min. školstva, archív mesta Bratislavy... No dopatrala som sa, tak to učilište je dnes stredná umelecká škola scénického výtvarníctva 😅

skús sa obrátiť na BSK ako zriaďovateľa stredných škôl, presne s takto znejúcou otázkou.