Univerzitná knižnica BA

sis2583
26. jún 2018

Dcéra ma 17 rokov. Na ročníkovú prácu do školy si bola v univerzitnej knižnici v Bratislave požičať knihy. Mala požičané 3 knihy. Pred vypršaním lehoty si knihy cez internet predĺžila. Prišiel jej mail že sú knihy predĺžené. Neskôr jej prišlo poštou že ma za knihy zaplatiť pokutu a pritom knižky boli predĺžené. Ja sama som videla tie maily. Bola som vrátiť miesto dcéry v knižnici knižky. Platila som pokutu 36 EUR. Pani za okienkom keď som sa jej spýtala či je všetko v poriadku a nie sú žiadne dlhy povedala že nie. Prešli 2 mesiace a v schránke bola pošta s jej menom z knižnice. Vymáhajú od nás nezaplatenú pokutu 36 EUR. Volala som do knižnice, pani čo zdvihla telefón úplne odporná ten som sa vôbec opovážila zavolať a v telefóne mi povedala že oni neevidujú vôbec žiadnu platbu. Nakoľko som doklad o zaplatený vyhodila, nemám ako dokázať že je to zaplatené. Takze jedine čo by mi ostávalo, bolo dať knižnicu na súd. Preto chcem upozorniť všetkých aby si na takéto veci dali veľký pozor. Moja dcéra odmieta čo i len vkročiť do tej knižnice, povedala mi citujem "nech sa s tými peniazmi aj zadrhnu, už tam nikdy nevkročim" dávajte si pozor na to a odkladajte bloky z platieb pretože systém tejto knižnice očividne vôbec nefunguje.

cacianka
26. jún 2018

mejly ste zmazali ? ja by som veru neplatila, ak si knihy evidentne riadne predĺžila pred termínom vrátenia, nemá mať čo pokutu ! ja som 30 rokov robila v knižnici, síce nie v tejto UK, ale na toto som si sakra dávala pozor. nikto odo mňa nedostal neoprávnenú pokutu !!!
a že 36 e - to čo mala nevrátené 10 rokov ?!?!?

0silvia0
26. jún 2018

@sis2583 podľa mňa v internetovom konte čitateľa musí byť informácia o prolongácii (predĺžení) kníh. Poprípade neviem v akej dobe sa toto všetko odohralo, ale v niektorých mailových poštách po zmazaní mailu sa ešte nachádza 30 dní v koši.

cacianka
26. jún 2018

v systéme musí byť história výpožičiek !

sis2583
autor
26. jún 2018

Dcéra to mala všetko v maily, že knihy sú predĺžené. Čo mi nejde do hlavy že knižnica to nemala v systéme. Tie maily som sama videla a knižnica na nič neberie ohľad. Pani s ktorou som telefonovala sa mi vyhrážala súdmi.

0silvia0
26. jún 2018

@sis2583 nech sa dcéra pozrie do svojho konta, kde prolongovala knihy. Ak ich skutočne prolongovala, musí to tam byť zaznamenané. Inak by jej tie maily neprišli, systém je s mailovou komunikáciou prepojený. Nenájde tie maily v koši?

rolandik
23. jan 2019

ako to dopadlo s knižnicou?