icon

V 8. ročníku som prepadla. Vezmú ma na strednú školu?

simonaa0
26. jan 2024

Prepadla som jeden krát teraz som v 8 ročníku, už som deviaty rok na základke zobrali by ma na strednú školu z 8 ročníka ? A ako to chodí keď chcem ísť z 8 ročníka na strednú ?

Strana
z2
ninusa221
26. jan 2024

@simonaa0 určite ťa zoberú. Ja som prepadla na strednej a už som v 4 ročníku na vysokej.😀

macekovam
26. jan 2024

@simonaa0 kam by si chcela ist? co by ta bavilo..

danielahamar
26. jan 2024

Z 8r. berú len na bilingval, inak asi budeš musieť dokončiť 9r.

patus_2
26. jan 2024

@simonaa0 poraď sa so svojou výchovnou poradkyňou. Síce by si mohla ísť aj z ôsmeho ročníka na SŠ, ale vyber škôl sa ti veľmi zúži. Nemáš ešte povinnú 10 ročnú dochádzku, tak zváž aj možnosť, že si urobíš aj deviaty ročník a napíšeš monitor a potom nebudeš mať tak obmedzené možnosti pri výbere SŠ ...

simonaa0
autor
26. jan 2024

@macekovam ešte neviem kam by som chcela ísť na strednú ale chcela by som ísť za kaderníčku lebo ma to baví

macekovam
26. jan 2024

@simonaa0 to v pohode..

olimuc
26. jan 2024

Z 8 rocnika okrem bili- gympla a mozno par specialnych SS tazko. 9tka je povinna. Kadernicka nie je specificka, nepotrebujes 0ty rocnik. Po 9tke nemas problem.

simonaa0
autor
26. jan 2024

@olimuc a to ti kto povedal že 9tka je povinná ? Do devini nemusím ísť keď nechcem

simonaa0
autor
26. jan 2024

@olimuc to ako myslíš 0ty ročník ? 🤨

estellas
26. jan 2024

@simonaa0 Neviem ako je to na iných školách. My sme mali na škole aj odbor kaderníčka. U nás brali iba tých čo mali 9. ročník ukončený. Možno niekde berú aj od 8. Musíš sa informovať na škole, opýtať sa aké majú podmienky prijatia.

maximiliana
26. jan 2024

@patus_2 povinnu 10 rocnu dochadzku maju bezne deti az po ukoncenu prveho rocnika na strednej, takze ked pojde na strednu, nemusi ju mat ukoncenu...
Znamej syn tiez prepadol asi v sedmicke a siel na strednu z osmeho rocnika, v pohode sa dostal.
@simonaa0 pokial by si chcela ist na gympel, tam by to problem bol, ale za kadernicku ta podla mna zoberu

mima1608
26. jan 2024

Ja poznám prípad, kedy žiak išiel z 8. ročníka do 1. ročníka SŠ, ale súbežne si musel dorobiť aj 9ty ročník (tuším na nejaké 4 hodiny týždenne chodil na vybranú základnú školu - nie tu z ktorej vyšiel a dobiehal učivo)

nikaeli
26. jan 2024

@simonaa0 najlepšie by bolo informovať sa priamo v škole, o ktorú máš záujem a zistiť si podmienky prijatia 😉

kacena4
26. jan 2024

ahojko zakon hovori, ze na to aby si mohla ist na strednu skolu potrebujes mat ukoncene nizsie sekundarne vzdelanie (čo je 5.-9.rocnik ZŠ) ak nemas ukoncene, mas len primarne vzdelanie (1-4.r) a s tym sa dostanes len na specialne stredne skoly pre mentalne postihnutych ziakov. z 8.r. mozes na bilingválne gymnazium kde si dorobis kvazi 9 rocnik.

simonaa0
autor
26. jan 2024

@kacena4 nie ste nejaká premudrena? už veľa ľudí šlo na strednú školu z 8 ročníka a úplne v pohode ich zobrali na normálnu SŠ

danielahamar
26. jan 2024

@simonaa0 nie, nie je premudrela, určite nešli na jazykovku?

mimka1402
26. jan 2024

@simonaa0 No netreba byť tupý ale učiť sa aby si neprepadla znova. Je to tvoja hanba ak sa ti to podarilo na základnej škole a ešte arogantne sa vyjadruješ. 😀 Nezvládnuť ZŠ môže fakt iba...
Osobne by som sa hanbila nespraviť celu ZŠ. Silno pochybujem, že máš šancu sa uplatniť na nejakom bilingvalnom, ale ak áno tak zabrať a takto sa vieš "vyhnúť" deviatej triede.

namornicka
26. jan 2024

@simonaa0 tak chod aj ty z ôsmeho ročníka, keď už “išlo v pohode veľa ľudí” a nemusíš to ani tu konzultovať. Ja nikoho takého nepoznám, ale veď si podaj prihlášku, urob prijímačky a máš vybavené.

luliu
26. jan 2024

@simonaa0 z 8 ročníka ťa nevezmú na žiadnu školu, len na talentovu. Tak nebuď premudrela a hybaj sa ucit

nelka93
26. jan 2024

@simonaa0 na to ze máš 14 max 15 tak si poriadne drzá k ľuďom čo sú možno aj dvakrát tak starí ako ty a mohli hy ti byť rodičmi. Keď nechceš a nemusíš ísť do 9.tak táto téma je úplne zbytočna

kacena4
26. jan 2024

@simonaa0 neviem ci som "premudrela" mozno hej 🙂 ale hlavne pracujem v skole takze nejaky rozhlad v tejto oblasti mam...

kuka221
26. jan 2024

@simonaa0 choď za výchovnou poradkyňou na vašej škole. Ta ti poradí najlepšie. A áno môžeš ísť z 8. ročníka na strednú vzhľadom na to že si prepadla.

olimuc
26. jan 2024

@simonaa0 na bilingvalnom gympli mas rok viac menej iba jazyk

nanulka24
26. jan 2024

Dcéra je 8mačka a tiež tento rok končí. Z 8 idu traja na bilingválne gymnázium. Iní možnosť ísť na strednú bez 9 ročníka nedostali. Tiež tam majú také jednoduché dievča, čo prepadlo, ale ide do 9. Takí to potrebujú. Takže z 8 triedy len na gympel

sheila121
Odpoveď bola odstránená
pietra
26. jan 2024

@simonaa0 z 8. ročníka sa dá ísť na niektorý typ učňoviek, ak žiak na ZŠ splnil 9 rokov školskej dochádzky. Ale lepšie je ukončiť aj 9. ročník, je tam potom viac možností výberu. Najlepšie bude, ak na škole zájdeš za výchovnou poradkyňou a poradíš sa priamo s ňou. Ukáže ti, na aké školy by si mohla ísť, aké odbory ponúkajú a všetko ti vysvetlí

patus_2
27. jan 2024

@simonaa0 ak úspešne neukončiš II. stupeň ZŠ tak sa môžeš hlásiť akurát na školy s 2-rocnymi učebnými odbormi. Žiadne SŠ s maturitou...

henka123123
27. jan 2024

@kacena4 ahoj....ja ked som koncila zs tak viem ze 1 baba isla z 8.triedy lebo prepadla v prvej...a isla na nejake 2- rocne za šičku..neviem co to je za skolu...ale viem ze na toto ona sla......inak autorka moc by som sa nevyjadrovala kto je premudrely ked si prepadla v 8 triede zš

kacena4
27. jan 2024

@henka123123 to co pises je presne to co hovorim, skola pre ziakov s mentalnym postihnutim, oni maju ukoncene primarne vzdelanie a zopar takychto skol na sk je. a ak niekto zdravy chce skoncit v 7r. v 8r. a neukoncit nizsie stredne vzdelanie moze ist na tieto školy

estellas
27. jan 2024

@kacena4 My máme v meste školu ktorá má dvojročný odbor šička a berú tam zdravých. Pre tých čo sú mentálne postihnutý majú odbor praktická žena tam sa učia základné veci.

Strana
z2