V 8. ročníku som prepadla. Vezmú ma na strednú školu?
Prepadla som jeden krát teraz som v 8 ročníku, už som deviaty rok na základke zobrali by ma na strednú školu z 8 ročníka ? A ako to chodí keď chcem ísť z 8 ročníka na strednú ?
@kacena4 no ta baba tam sla a nemala mentalne postihnutie len to flakala a blicovala a tak...ale uz ked teda ta tu mam prosim ta syn je autista mentalna retardacia a ked skonci šzš pre ziakov s Pas...tak moze potom ist na nejaku takuto 2 rocnu? A vies mi poradit v Ba ze kde su taketo pre nich?
@simonaa0 mas moznost ist na dvojrocny ucebny odbor
https://www.sosnb.sk/a/ucebne-odbory-2-rocne
napr odbor prakticka zena atd...
@henka123123 otazka je či ma vyznam aby dieťa s MP a PAS študovalo odbor a ci to v zivote vyuzije... (nepoznam ako je schopne dieta) za mna je lepsie dat taketo dieta do praktickej skoly ktora ho pripravi na bezny zivot v spolocnosti. drzim palceky v rozhodovani
v ba treba hladat špeciálne stredne skoly pre MP, maju aj prakticku skolu aj odbor nejaky určite
@henka123123 a inak zdravotny postih sa nevylucuje s neukoncenim vzdelania. zo skolskeho pohladu vzdy ide o dieta ktore ukoncilo len primarne vzdelanie, ci je to lajdak akebo s mentalnym postih. dieta
@danielahamar nie na jazykovku ale na normálnu SŠ
@simonaa0 co ja viem nedá sa ist na klasickú strednú len tak
@simonaa0 pokial neukoncis 9.rocnik, tak.max 2 rocny odbor na odbornom ucilisti, a to sa ani nevyucis, dostanes len potvrdenie o ukonceni, nie vyucny list. Na OU, SOS musis ukkncit nizsie stredne vzdelanie a to ukoncis v 9.rocniku. Cdaka tomu, ze si prepadla, mozes potom ukkncit povinnu skolsku dochádzku, ta je alebo 10 rokov, alebo konci v tom roku, kedy dovrsis 16 rokov. A inac, z 8. rocnika aj na dvojrocku pojdes len vtedy, ak prepadnes este raz...totizto vsetci budu tlacit na to, ze pocas plnenia PSD mam.ukoncit aspon nizsie stredne vzdelanie....a suhlasim.s nazormi vyssie....si velmi drza voci dospelym...ak je to tak aj k autoritam v skole, ani sa necudujem, ze opakujes...

@kacena4 tie skoly ale nie su oznacene ako skoly pre ziakov s mentalnym postihnutim, ale ako odbory pre ziakov s neukoncenou ZS. Od nas uz viacero ziakov takto odislo z 8. aj 7. rocnika, ledva preliezali z rocnika do rocnika, ale mentalny postih tam nebol. Pravdu mas v tom, ze takato skola pre niekoho, kto ma realnu sancu ukoncit beznu strednu skolu, je zbytocna, pretoze su to odbory, kam beru aj ziakov s mentalnym postihnutim.