Vylúčenie z kolektívu, žiadni priatelia
Ahojte!
Som vo 8 ročníku na ZŠ. Problém ale je, že v triede nemám ani jedného kamaráta, dá sa povedať, že som “vylúčená” z kolektívu. Samozrejme sa v triede nájdu dievčatá, s ktorými sa porozprávam občas, ale je to väčšinou iba taký auto-pilot. Nie sú to proste také tie kamarátky, ktorým by som mohla povedať o veciach čo ma trápia, chodiť s nimi von…
Keďže som dievča, ktoré sa prevažne učí na 1tky, zaujíma ma grafický design, technológie, kreslenie… nikto sa somnou nebaví.
Väčšinou sa toto všetko prejavuje najmä keď sa robia nejaké tímy na súťaže. Zostávam posledná, nikto si ma nevyberie.Zvykne sa to prejaviť napríklad aj tak, že sa mi posmievajú, že som malo vyvinutá na svoj vek (ženské veci), že som ako NPC (je to slangový výraz, ktorý znamená, že ste proste iba taká postava v pozadí, že nezasahujete priamo do deju). A ak si niekedy nejaký chlapec vyberá dievča podľa vzhľadu, som na dolných priečkach. Chlapci sa v triede bavia s dievčatami, ktoré sa učia zle, ale nosia veľmi výrazný make-up + telo presýpacích hodín.
Ešte pred pár mesiacmi som mala super kamarátku, no ona sa začala rozprávať s niekým iným, mňa zo všetkého vynechávala a prestala sa somnou baviť.
Mrzí ma, že ak sa ja nikomu neprehovorím, neprídu za mnou. Keď ja niekomu nenapíšem prvá, sám od seba nenapíše.
Som introvert, no v rámci svojich možností sa snažím byť komunikatívna.
V škole sa snažím pretvarovať a aj keď sa riešia veci, ktoré som spomínala vyššie (“skupinkovanie”, výber chlapcov…), snažím sa na všetkom pousmiať… No vnútri sa veľmi trápim a po nociach, keď ma nikto nepočuje plakávam.
Ak ma niekto skúsenosť, napíšte mi prosím, budem Vám za to veľmi vďačná.
Si sikovne a inteligentne dievca. Nenechaj sa stiahnut na uroven tych hlupejsich a jednoduchsich spoluziakov. Vydrz uz tu ZS. Na strednej budes mat sancu zacat odznovu. Chod na SS, ktora sa specializuje na to, co ta bavi a stretnes tam spriaznene duse. Medzitym sa skus zoznamit a najst kamosky mimo skoly. Ide leto, skus nejake tabory, kruzky.
Drzim Ti palce, aj ked viem ake to je tazke v takom kolektive vydrzat. Mozno este skus ist za skolskou psychologickou...
Ahoj…Vyzera ze si rozumovo inteligentnejsia ako rovesnici,preto si nerozumies s nikym…A teraz trosku mimo…Rozmyslala si na aku SŠ by si chcela ist?Lebo podla popisu by sa ti hodila Sš animovanej tvorby…A tam by si nasla podobne vela zamyslajucich ludi..
@studentka33675 vyber si strednú podla toho co ta zaujíma a bavi tam najdes svoju krvnú skupinu a vsetko bude inak…ludia ako ty su vacsinou v budúcnosti ovela úspešnejší ako ti co ta teraz odstrkuju…poznam osobne velmi vela takých prípadov cize hlavu hore 🙂
Suhlasim. O rok koncis zs, ten kolektiv uz nema pre teba buducnost. Susted sa na monitor a strednu skolu podla tvojich zaujmov, tam uz najdes skor kamaratky, s ktorymi aj mas co
@studentka33675 aj ja ťa povzbudím. Rok už vydrž, strednú si vyber podľa svojho smerovania, odporúčam radšej náročnejšiu a tam stretneš svoju "krvnú skupinu". Vidím to v priamom prenose v rodine To dieťa je v tej škole, triede ako ryba vo vode. Je prijaté kolektívom, chodí na rôzne akcie, proste obrat o 180 stupňov.
Ak sa venuješ veciam mimo školy, skús pohľadať zatiaľ tam.
@studentka33675 a ešte jedna vec. Ty si výnimočná. Potrebuješ len stretnúť niekoho podobného. A ver, že vás je viac.
@studentka33675 ja som bola presne ako ty. A poviem ati, že na strednej škole som našla ľudí ktorí ma majú radi, takú aká som. Ty si proste výnimočná a jedinečná a ver mi, že mi dve nie sme jediné, ktoré sú také, počas života nájdeš veľa podobných ľudí. Ja som mala hlavne trojky, ale stále som sa učila, čo pribadalo spolužiakom trápne, zatiaľ, čo oni pili v škole nealko pivá a džúsy, rovno z kartónov ja som pila "iba" čistú vodu a kolu, iné baby boli zmalovane a ja som nenosila ani lesk na pery atď.
ahojko mam rovnaku dceru, na zakladke ziadna kamarátka, bola uzavretá do seba kolektiv rovesníčok nemusela, proste ine zaujmy. po pravde asi si vyspelejsia ako spoluziacky pubertiacky, pre ktore je najdolezitejsi vonkajsi vzhlad. neboj pôjdeš na strednu a moze byt lepsie ak sa nebudes uzatvarat do seba. vyber si skolu ktora ta bude bavit a najdi sa v nej, a nevsimaj si povrchnych ludi, v zivote ti bude super, urcite si najdes dobreho priatela, ktory nebude pozerat na vzhlad a o chvilu ti neutecie za inou 😁 a budes len spominat ako ti bolo smutno v detstve. drzim ti palceky aby si to ustala a nič si zo spoluziacok nerobila
@sashka22 Ahoj, ďakujem ti pekne. 🙂 Chodím na 8 ročný gympel, no pre “zjednodušenie” diskusie som tam dala, že som ôsmačka na ZŠ. (Som v tercii na gympli). Takže novú strednú moc neuvažujem, aj keď tieto udalosti tomu len napomáhajú.
@kacena4 Ďakujem veľmi pekne za dočítanie mojej dlhej otázky vo forme diskusie. 😄 Som v tercii na gymnáziu, no pre prirovnanie som napísala, že som ôsmačka na ZŠ. (Ak by som zostala na ZŠ bola by som ôsmačka). Snažím sa byt otvorená, no nič sa nedeje. 😕 Spolužiačky si dohadujú nejaké stretnutia a mňa nikde nezavolajú, keď im ale napíšem, že prečo ma nezavolali (samozrejme slušne) napíšu, že: jaaaj, prepáč, bolo to narýchlo. Raz by som to pochopila, no keď sa to seje sústavne, niečo na tom asi bude. A ešte o tom vzhľade, myslím si, že som celkom pekné dievča. Modré oči, bruneta, chudá (k tomu sa dostanem), tak primerane vysoká na svoj vek. Dievčatá sa mi smejú za to, že nemám veľké “prednosti”, označujú ma teda, že niesom vyspelá. A k mojej váhe. Nevážim ani 40kg. Nemám ale poruchu príjmu potravy, žiadnu alergiu, nič. Som zdravá, len to tak máme v rodine. Spolužiačky mi stále vyhadzujú na oči, že som moc chudá, stále sa pýtajú, že či nemám anorexiu… mne to ale nepadne dobre stále počúvať iba kritiku na moju osobu. 😕
@terry2003 ďakujem za odporúčanie a povzbudenie 🙂
@viera Ahoj, chodím na gympel, som v tercii. (Pre prirovnanie som napísala, že som ôsmačka na ZŠ). A ano, uvažovala som o točení prijímacích skúšok na inú školu. Konkrétne na školu umeleckého priemyslu Josefa Vydru.
@ada12345 ďakujem za rady! 🙂
@studentka33675 len pozor z 8rocneho gymka sa prijímačky na inú strednú nedajú robiť čo ja viem, dá sa len prestúpiť. Ak o tom uvažuješ, čím skôr si zožeň informácie na príslušnej škole.
Poznám prípad, keď baba z 8rocneho matickeho prestúpila na klasické do triedy so zameraním na nemčinu. Takže dá sa, len zisti podmienky.
@studentka33675 moja dcera bola na tom podobne - vysoka, chuda- aj jej sa dotykalo, ked niekto hodnotil jej vahu. No, co uz , niektore veci proste musis prejst, aj take blbe poznamky tych, ktorí ti vlastne zavidia, ze nemusis riesit diety 🙂. Ked trosku podrasties, tak sa na spravnych miestach zagulatis a bude to dobre.
Teraz je nadolezitejsie, aby si verila v svoju hodnotu a sla si za tym, co ta bavi. Je jasne, ze ta to mrzi, ze tvoje priatelstvo sa stratilo, ale neboj , dalsia priatelka prijde.
Ale nesnaz sa prisposobit davu, aby si zabodovala. Si sice na gympli, ale aj tak su tvoji spoluziaci ( a aj ty )este deti. Cim budete starsi , tym viac budete hladat nieco co ma naozaj hodnotu a to nie su tvary presypacich hodin.🙂
@studentka33675 Ahoj, akoby som čítala o sebe. Sedí takmer všetko čo opisuješ ( až na to, čo ťa baví, ale to je v tejto diskusii nepodstatné). Tiež som ôsmačka, a veľmi ma to trápi. Ale naučila som sa s tým žiť. Mám skvelú rodinu ktorá mi pomáha, a psa. Ten si zakaždým (bez námietok 🙃) vypočuje všetko čo má trápi. Je to náročné, ale raz nám to možno pomôže. Budeme vnútorne silnejšie ( dúfam ). Držím palce, verím že to zvládneš 💜.

@studentka33675 bola som na tom rovnako, myslela som si o sebe presne to čo Ty....až pokým som neprišla na strednú 😍 a až tam som zistila ako veľmi ti nebola pravda 🙂 to, že už máš svoje záľuby v ktorých sa rozvijas je super. Dokonca ti spolužiaci,ktori ma takto vylučovali z kolektívu má neskôr prosili o prácu 😎👌 takže len smelo pokračuj. Ja som im šancu dala a ospravedlnenie za ich vtedajšie správanie prišlo síce po rokoch,ale prišlo.