Výmenný pobyt v USA

laurahranikova
31. okt 2021

Pekný večer prajem, môj syn by chcel ísť na výmenný pobyt do USA, má 16 a chodí do 2. ročníka na Hotelovej Akadémii, chcela by som sa opýtať či sa to vôbec dá keď chodí na Hotelovú Akadémiu a ako by to bolo s dobiehaním praxe? Alebo by opakoval ročník ? Ďakujem za odpovede.

ribana95
31. okt 2021

Ak sa jedná o erasmus, tak som si istá, že opakovať ročník nebude. Treba sa popýtať triednej učiteľky 🙂

miadi
1. nov 2021

Musis trochu pogooglit ale over si najprv tie stranky ci su oficialne vladou usa uznane nie len hocijake agentury co z teba chcu len $ vytahat.

teodozia
1. nov 2021

@laurahranikova aj moja dcéra je druháčka a o ničom inom nehovorí...bola na ten pohovor, čo bol niejaky online ...už to oznámila aj v škole, chodi na Konzervatorium

teodozia
1. nov 2021

@ribana95 nie je to erazmus...je to ročný pobyt v hosťujúcej rodine, robí to agentúra....nie škola

prasiatko30
1. nov 2021

@ribana95 erasmus je az pre vysokoskolakov a v ramci EU

prasiatko30
1. nov 2021

@teodozia ale to si hradi rodina sama? Ci sa jedna o stipka?

matago
1. nov 2021

@laurahranikova moja dcéra tam momentálne je. Išla cez agentúru. Ale ona chodí na gymnázium. Chodí tam tiež na niečo také ako gymnázium. To bola podmienka školy, že to musí byť škola obdobného typu. Aj predmety musí mať rovnaké,teda tie hlavné.

teodozia
1. nov 2021

@prasiatko30 je to štipendijný pobyt, všetko zdarma /víza, letenky, školné....

teodozia
1. nov 2021

@matago a môžte napísať niečo konkrétnejšie, myslím, ako sa pripraviť na ten výber, čo tam bolo...a tiež z akého množstva a koľko ich vybrali...

matago
1. nov 2021

@teodozia naše deti išli cez agentúru, ale to sa celé platí. Podmienkou je dohovoriť sa, v agentúre je jazykový test, ale žiadna katastrofa. My sme si dávali na výber 3 preferované štáty, mesto sa nedá. Rodinu ti vyberú, nedá sa odmietnuť. Len vo veľmi výnimočných prípadoch. Pokiaľ dieťa nemá angličtinu na viac než bežnej úrovni, budú problémy v škole.

teodozia
1. nov 2021

@matago čo ja viem, je to cez agentúru štipendijný pobyt a všetko zdarma. Moja dcéra nemá problém z angličtinou, veľmi sa zlepšila odkedy začala po anglicky spievať, asi 7-8 roč.Zš. A koľko ste Vy platili, ak môžeš napísať...

matago
1. nov 2021

@teodozia štipendijné pobyty sú niečo iné, veľa záujemcov, vyberá sa len ten najlepší. Ale tam potom asi príde aj študent k vám. Aspoň známy to tak mali. Naše deti šli cez agentúru, čo tieto pobyty organizuje roky. Ale ako som písala, všetko platené, treba rátať cca 6000€, plus víza, letenky a samozrejme potom vreckové. Ale je to skúsenosť,ktorá sa nedá zaplatiť.

teodozia
1. nov 2021

@matago tak my na niečo také nemáme...viem, že je to na nezaplatenie, moja neter bola na štipendijný pobyt v Londýne na výber zo 180 vybrali zo SK troch študentov... riaditeľ gymnázia jej plánoval dať po príchode opakovať 3 ročník, ale ona ten tretí ročník skončila so samými A a škola jej ponúkla štipko aj o 4 ročníku a tak prišla na Slovensko a urobila len maturitu zo Sj a na vysoku išla znovu do Anglicka a tam si už zobrala na štúdium pôžičku, teraz v septembri končila Ekonomika-biznis a hned dostala od anglickej firmy miesto v KE...Teraz nastupuje...

matago
1. nov 2021

@teodozia dcéra je tam v maturitnom ročníku, vedenie jej školy jej povedalo, že maturitu jej uznajú, spraví maturitu len zo SJ. Tiež uvažuje, že si dá prihlášku na univerzitu tam. Tak uvidíme. A áno, je to dosť peňazí,ale my sme na to mysleli už keď sa deti narodili. Za 16 rokov sa každému nešetrilo.