icon

Výsledky prijímačiek na stredné školy dnes dostupné online?

rolandik
17. máj 2024

Dnes 17.5. sa uverejňujú rebríčky výsledkov z príjmačiek na stredné školy. Fakt žijeme praveku, že ani jedna škola, kde sme poslali prihlášku ich nedá na web?

namornicka
17. máj 2024

@mircalla dobre si mu poradila, podľa mňa ti “the best of the best” netvoria zrovna najzdravšie kolektívy, co sa pohody týka 😄

mircalla
17. máj 2024

@uhnakova No veru suhlas. Idu aj taki, co nemaju sancu, ale fakt je, ze konkurencia je obrovska a miest malo. Syn ani nema v triede zlych ziakov, maximalne trojka to je najhorsie vysvedcenie
Vela dobrych ziakov sa nedostane, kapacity nenafukli

mircalla
17. máj 2024

@masinka Hehe, ja som nervna jak pes. Vobec nie som v klude, dost to prezivam. Syn to berie tiez dost vazne

monika315
17. máj 2024

no mne dceru nezobrali ani na jednu skolu, mala prihlasky na troch.. joj, to su ine nervy..

zuzidr
17. máj 2024

@monika315 držím palce, toto sme prežívali pred dvomi rokmi a to mala 4 prijímačky a rôzne školy...

monika315
17. máj 2024

@zuzidr dakujem velmi pekne 🙂 no neviem ako vydrzim do stredy alebo kedy budu vysledky po odvolaniach..

babalenka
17. máj 2024

Jedna škola nám hneď ráno pipla výsledky na edupage do mailu a už ich majú aj na stránke.je tam prijatý skončil 6. Len čakáme ešte na tú školu čo chce ísť len ešte z tej školy nič neprišlo zatiaľ ( tam je neprijaty, ale prijímačky spravíl) ideme podávať odvolanie.

zuzidr
17. máj 2024

@monika315 dcéru pred dvomi rokmi neprijali ani po odvolaniach vyslovene mala nešťastie, všade prijímačky spravené, v TT na poľnohosp. dokonca 6 pod čiarou ( brali 18 hlásilo sa 52) a všetci 5 pod čiarou potvrdili nástup...no celé zle. Veľmi ťažké obdobie pre nás, nakoniec išla robiť prijímačky na druhé kolo začiatkom júna, ale to si môže žiak vybrať len jednu školu., celé zle. nakoniec sme išli na "zápis" do školy kde zostalo voľné a 29.6. nám volali z Bilinguálneho gym, že sa im uvoľnilo miesto, a ked že mala splnené už v prvom kole všetky podmienky na prijatie tak na "prestup ju prijali"....Môžem povedať, že pre mňa a pre dcéru toto bol veľmi ťažký mesiac a psychicky náročný.

6mia6
17. máj 2024

@monika315 náš sa tiež nedostal nikam pre nedostatok miesta. Vieme to už týždeň a dnes sa začal boj o miesta. 😪
Je mi z toho celkom blbo.

simoli
17. máj 2024

@namornicka dovolím si oponovať, aj keď som si to myslela tiež, syn tretiak biling na GJH a parádny kolektív, absolútne nečakajte deti v knihách do noci a žiadny život okolo. Naopak vedia sa zabaviť, sú tam z každého rožku trošku, skvelí športovci, šachy, jazyky a kopec ďalších zameraní... mladšieho tam mám prváka na 4 ročnom a platí to isté. Žiadna banda 30ich šprtov ani náhodou...

aniele
17. máj 2024

Tak ráno písala dcéra, že sa vnuk dostal na Gamču, osemročné, do talentovej aj bežnej triedy. Vybral si vraj tú prvú. Čiže tam sa to posúva, odvolajte sa, ak ste niekto pod čiarou.

mircalla
17. máj 2024

No na druhu mas nevzali, tak som stastna ze vobec nas dakam vzali. A dost hlboko pod ciarou, esteze vsetko mam na 100 percent dobre🙂

monika315
17. máj 2024

@zuzidr tak to ste si tiez presli narocnym obdobím .. ale tak aspon ze Vas mal stastný koniec 🙂

monika315
17. máj 2024

@6mia6 teraz som volala s dcerinou triednou ucitelkou ze co mam robit.. hovorila že len cakat, do stredy vraj sa to ma utriast..

kaktusik007
17. máj 2024

@monika315 ano, utrasie sa to... ja som synov nastup na skolu, kam ho prijali, odkladala tyzden, lebo som nevedela na druhej skole vysledky... Takze teraz do 22 musia potvrdit nastup vsetci, ak nepotvrdia - volne miesta sa posuvaju... Rovnako ak potvrdia jednu skolu a su prijati na 4 -- zvysne tri skoly dostavaju avizo - nenastupi a miesto sa opat posuva dalej.... Je to nervak, beriem.... ale treba dufat.

pecatica
17. máj 2024

@sorciera24 - sama riaditelka gympla v tomto meste poslala rodicom papier, ze sa deti hlasili aj na 4 skoly a poradie sa bude posuvat. Takze vela deti, ktore su dnes neprijate maju na odvolanie sancu

mircalla
17. máj 2024

@pecatica To ja jasne, ale sancu maju len ti tesne pod ciarou....Keby som bola do 30 miesta pod ciarou, este skusam odvolanie, inak nie

pecatica
17. máj 2024

@mircalla - nemyslim si, podla vysledkov co som videla. Zavisi od toho kolko gymplov je v meste, a ake su tam gymple, a kolko deti beru. Je ine, ak na gympel beru 45 deti do rocnika, a ked beru 90 popr. 100 deti

sorciera24
17. máj 2024

@pecatica no ved ano, mne to nemsuite písať, ja s tym pracujem, vzdy sa poradie posuva...uz som zazila, ze volali aj poslednym 200tym na gympli (ale len tym, co urovili tie prijimacky) a ano zazila som casy, kedy sa na gymple dostali aj 3kari...trapili sa, prepadali, alebo poprestupovali, lebo to nedavali....dnes je situacia trosku ina s poctom deti......a stale plati, nie je vyhra sa niekam dostat,a le sa aj udržať....(a stale niektorí rodicia nechaju svoje dieta trpiet, len preto, lebo oni chcu a co by povedali ini...)

mircalla
17. máj 2024

@pecatica Ja hovorim o Bratislave, kde beru v lepsom pripade kazdeho 4, v horsom kazdeho 10. Potom je par gymplov, kde zaujem nie je, ale asi vedia preco
Takze 500-600 zaujemcov a beru 30-60 je tu bezne
V inych mestach co som pozerala je to lepsie

mircalla
17. máj 2024

Takze ak sa aj par miest uvolni, stale su tam stovky na cakacke

mici111
17. máj 2024

@mircalla presne, v Bratislave je to tak, hlási 500-600 a berú 30-60..my sme mali šťastie, prijatá na obe čo si vybrala 🥳 kamoskina dcéra už deviatacka bohužiaľ neprijata nikde 😬 dúfajú, že aspoň na odvolanie..

yvoneta
17. máj 2024

@zuzidr ahoj, prosím ťa o radu, sme na tom podobne, ako ste boli vy, 4 gymnázia a všade neprijata, podala som odvolania, ale už rozmýšľam, čo ďalej. Neviem, ako mám teraz zisťovať, kde budú mať voľné. Mám budúci týždeň behať po školách a pýtať sa? Kedy mám začať? Alebo musím počkať do 22.6.a potom? Keď pozerám naplnenost na švs, tak u nás v meste nie je na výber a už vôbec pre dievča. To čo ste vy boli na zápis, to už bolo po tom 2.kole? Ďakujem.

monika315
17. máj 2024

@kaktusik007 no to teda nervak je a poriadny 😔 davala som odvolanie na všetky 3 školy, tak uvidíme... Len to čakanie je hrozne..

zuzidr
17. máj 2024

@yvoneta ano druhé kolo vyhlásili potom školy tuším 3.6 bolo v oooli pár škôl ktoré mali voľne 2-5 miest a spravili druhé kolo. Boli to školy od dvojročných odborov. “ praktická žena” po súkromne gymnázia . Žiaľ môže ísť už len na jednu školu v deň príjmaciek sme sa dozvedeli že berú 4 deti a na 2 kolo prišlo ma prijímačky 7 deti…. Takže zase stres ďalšie kompletne prijímačky a nakoniec ju nevzali ani tam lebo už 4 deti ráno hovoril že to majú vybavené . Takže soľ potom na ten “zápis “ išla na istotu na moju poľnohospodársku školu s 5ks vyjadrením, že všade spravila prijímačky a nevzali ju pre nedostatok miesta…. No cele zle

atinkaa
17. máj 2024

uff, dievcata, velmi drzim palce, u nas je bilancia uplne paradna, na vsetky na ktore sa dite hlasilo sa aj dostalo, co by som priala aj vam. Tak snad to klapne, ked sa pocty utrasu.

mircalla
17. máj 2024

@mici111 Tak to je mega sikovna

mircalla
17. máj 2024

@atinkaa Tiez gratulujem

atinkaa
17. máj 2024

@mircalla dakujem, velmi sa tesime
@mici111 a pravdaze gratulacia vsetkym, ktorym chodia tiez/aj pozitivne spravy ....alebo este len pridu

kaktusik007
17. máj 2024

@yvoneta kolka bola pod ciarou? lebo napriklad bilingval v trencine minuly rok bral az zo 64 miesta... deviataci vsetko odmietali nastupy.... no toto je velmi individualne, ja co som to pozerala, minuly rok stacilo s prehladom 45 bodov, tento bolo treba 47 a deti co mali zaujem o 40 viac.... kam ste sa hlasili?