icon

Výsledky prijímačiek na stredné školy dnes dostupné online?

rolandik
17. máj 2024

Dnes 17.5. sa uverejňujú rebríčky výsledkov z príjmačiek na stredné školy. Fakt žijeme praveku, že ani jedna škola, kde sme poslali prihlášku ich nedá na web?

Strana
z3
yvoneta
17. máj 2024

@kaktusik007 prijímačky robila na Piaraku, štúraku a dve bilingválne, TN a dca. Je dosť pod čiarou a "najlepšie" na tom je to, že si bola istá, že test zo sjl má urobený výborne, vraj bol ľahký a mala ho hotový o 20 minút skôr a na výsledkovej listine vidím menej ako polovicu bodov. Nechápem ani ja, ani dcéra. Ja neviem, či sa dá niečo také požiadať, aby ešte raz skontrolovali ten test. Psychicky som už v keli.

yvoneta
17. máj 2024

@zuzidr to ste mali ozaj otrasný zážitok. Prosím ťa, ako mám zisťovať, kde majú voľné? Osobne, alebo sledovať konkrétne školy na webe? Obávam sa, aby som niečo nepremeskala. Výchovná v škole mi povedala, že si to musím sama vyhľadať. Ďakujem

zuzidr
17. máj 2024

@yvoneta https://www.svs.edu.sk/prehlady.aspx tu si krásne pozrieš kraj, mesto kde majú aké kapacity a kde plánujú druhé kolo

sorciera24
17. máj 2024

@zuzidr presne tu, ale až neskor, do 6.6. to maju SŠ zverejniť....aj krajsky urad by mal dať zoznam

yvoneta
17. máj 2024

@zuzidr áno, tuto to sledujem. Prihláška do 2.kola sa podáva tiež cez Edu?

kaktusik007
17. máj 2024

@yvoneta no to ostava len dufat, ze sa to poposuva... no piarak - tam to s tym monitorom tak prepiskli, ze dovi dopo... vela deciek si dalo prihlasky tam, ved si pozri vysledkovu listinu - 4 volne miesta a 150 zaujemcov... akoze toto bol masaker.
sturak je moc pod ciarou? tam bolo 220 a 120 brali - v podstate tam spravil piarak dost sito kvoli tomu monitoru a islo tam na stvorrocny menej deti ako po minule roky.... a co sa biligvalu tyka v tn, tak tento rok bolo tazsie sa dostat ako minuly - bolo treba viac bodov... ale minuly rok sa to realne dost poposuvalo, vela deviatakov nenastupilo, takze ak je do 20 pod ciarou, sanca je...

kaktusik007
17. máj 2024

@yvoneta dohodni si stretnutie a chod pozriet ten test.... ono sa to nezda, ale stres robi velmi vela.... ja som preto mojho nechala robit bilingval v tn az na druhy termin, prvy si siel pekne vyskusat testy napisat do bratislavy, aby tam videl tych 300 deti ktore s nim boli v jeden termin... tam rozdiel 0,4 boda rozhoduje o umiestneni, sialene.

kaktusik007
17. máj 2024

@yvoneta strasne s tebou sucitim... pre dceru to musi byt priserne, tam sa ju snaz ukludnit ze proste stalo sa, stres je svina.... nejak to uz dopadne, malo to takto byt... budem na vas mysliet... drzte sa!

yvoneta
17. máj 2024

@kaktusik007 ona je dosť pod čiarou, cca 3/4, toľko sme sa učili, doučká mala, a takýto výsledok. Známky dobre, na monitore stratila body, ale tá slovenčina sa mi nezdá. Asi pôjdem zaniesť ešte listové odvolanie a spýtam sa na ten test. Všetky tie výsledkové listiny mam pozreté samozrejme. Tiež išla na tie menej zaujímavé si to vyskúšať a na dve už so skúsenosťou. Body za sútaže nemala, stačilo pár, mohla byť tam. Dcéra je jednotkarka, sem tam dvojka, tak toto je teraz krutý záver a zvlášť, keď sme boli v tom, že to má dobře napísané, tak Teraz sme ešte v šoku. A ďakujem

kaktusik007
18. máj 2024

@yvoneta urcite to chod pozriet, ukazu ti. tomu 4 rocnemu sturaku by som dala sancu - beru 120 hlasilo sa 240 a ak je do 180 miesta - co ty vies 🤷🏼‍♀️
ked budes vidiet test - pozri ci sa nepomylila v odpovedovom harku. Ci odpoved k ulohe cislo 14 dala naozaj do riadka cislo 14. A rovno sa tam opytaj na prestup z inej skoly - lebo davat jednotkarku na uciliste len preto, ze zostresovala a nevysiel jeden test... riaditel je tam ludsky a za ooytanie nic nedas...
prestupy su potom uplne v poriadku do 15.09. - na prestup musi vsak byt uz na strednej skole a o prestupe vzdy rozhoduje ruaditel, kam sa prestupuje

yvoneta
18. máj 2024

@kaktusik007 ďakujem ti moc 💐

mircalla
18. máj 2024

@yvoneta Ahoj, mne sa inak tiez nezda slovencina na jednej skole. Isli sme na 2, na jednu ho vzdali hoci brali kazdeho 4, slovencina ok. Druha skola vysledky ok, ale slovencina uplna katastrofa, co nechapem ja ani syn. Poslala som im este vcera email, ci mi mozu poskytnut aspon vsobecnu info, ci sa nahodou z testu neodlepil kod, pripadne, ci nezabudol nejaku stranu urobit. Tiez sa mu to nezda. Bolo tam z kazdeho predmetu len poradie, nie pocet bodov (tak bol len celkovy), mali Sj,MA,AJ, osobnostny profil a vseobecne predpoklady. Vsetko fajn, slovencina uplny des. Tak neviem, ci mi tu info poskytnu, ale pre jeho klud by mohli, ved nechcem ziadne detaily.
Raz ked siel na nejaku vyberovu zakladu a robil tam testy tak mi doplnujucu info poskytli, tak dufam....Ale vidim, ze 2 skoly a uplne iny vysledok zo SJ, mozno mu daco nesadlo, neviem. Vobec nema ani pocit, ze to nevedel

mircalla
18. máj 2024

@yvoneta Este dodam, ze my sme sli z 8. rocnika na bilingualny a syn tiez absolutne nechape tu slovencinu, bol medzi poslednymi. Napisem ti, ci mi poskytli viac info, ale zacina uvazovat smerom, ci daco nezabudol vyplnit. Na druhej skole mal zo SJ 90 percent

luccija
18. máj 2024

@aniele musí byť veľmi šikovný🙂

luccija
18. máj 2024

@yvoneta u nás poradkyňa v škole dala zoznam kde sú voľné miesta pre 2 kolo treba sa jej opýtať aký je postup

yvoneta
18. máj 2024

@luccija už som sa jej písala a aj dcéra sa jej v škole pýtala a povedala, že si to mám sama sledovať, kde vyhlásia 2.kolo. Tak budem sledovať a budem ju ešte otravovať, veď je to jej práca.

yvoneta
18. máj 2024

@kaktusik007 obávám sa, že prestup v septembri z odbornej školy na gymnázium nie je možný, ale ak sa mýlim, opravte ma niekto.

michellemary
18. máj 2024

@yvoneta pred 14 rokmi spolužiačka zo zdravotnej prešla k nám na gympel.

pusinka_1
18. máj 2024

U nás včera dali na obidvoch školách.

kaktusik007
18. máj 2024

@yvoneta prestup vzdy je o rozhodnuti riaditela.... a v septembri? ak tam robila u nich prijimacky, a tie spravila, ak vidia znamky.... podla mna by to slo,.

kde je vola, tam je cesta.....

kyara666
26. máj 2024

Ahojte. Pridávam sa do zoznamu zúfalých mám 🫣🥴😃 teda dcéra robila prijímačky na jednej škole, dva odbory. Prvý, čo veľmi chcela, bola zo 128 - 61., brali 30. Druhý odbor do počtu, aj keď dosť príbuzný, bola z 82 detí 6-ta, tiež brali 30.Čiže tam ju prijali, na prvý -vysnivany ani na odvolanie nie. Dosť ju to trápi a mňa ani nehovorím. Tiež som z testov kus mimo, lebo ma medzi nimi 130 bodový rozdiel, čo sa mi zdá veľmi veľa 🫣. Myslíte, že by sme mohli vybojovať prestup k tomu 15.9. na ten prvý odbor? Ak áno, akým spôsobom?

Strana
z3