What´s app, zaľúbené 14 ročné dievča a nahé foto
Ahojte, mám 14 ročnú dcéru, ktorá je zaľúbená do spolužiaka, po škole (doma/bus/ nákupné centrum a všade kde je wifi) prichádza nekonečné písanie správ, posielanie fotiek, občas sa idú prejsť po meste .... V zásade som s tým nemala problém, povinnosti si plní, láska je krásna vec, aj platonická, ale - chlapec na ňu tlačí, aby mu poslala fotku, kde je nahá. On jej takú poslal, predok mal zakrytý rukami. Heslo do jej mobilu viem, po narazení na túto správu som jej dala prednášku, ako sa má človek správať na internete, aby to niekedy neľutoval, a že len také veci sa majú písať/posielať, za čo by sa človek nehanbil verejne, keby to bolo na nástenke, a že niekedy ľudia chcú od nás veci, ktoré sa nám nepáčia a ktoré nechceme urobiť, tak nech sa necíti zle, ak sa tak niekedy stane. Ponaučenie si z toho nevzala, v každej komunikácii od nej chlapec fotku pýta, že je jeho jediné želanie, a že nikdy nikoho tak nemiloval a musí mu to splniť, ona sa vykrúca ale vždy dodá, že mu takú fotku pošle. Dcéra nevie, že ja o tom viem. Opäť som jej vyjadrila moju vieru v to, že vie, ako sa má správať na soc. sieťach, a povedala som jej, že viem si zistiť, kedy bola doma na internete a čo posiela.(obmedzila som jej internet doma) Túto informáciu posunula chlapcovi, a on šikovný napísal, že teda nech sa odfotí len do foťáku a nech mu fotku pošle keď bude pripojená na inú wifi , nie domácu. A otázka na vás, prosím tie ktoré takéto niečo zažili alebo riešia, ako mám ďalej postupovať. Ona je povaha uzavretá, nezdôveruje sa mi, chcem mať s ňou pekný vzťah do budúcna, keby som nevedela o čom si píšu, tak pri rozhovoroch s ňou jej uverím, že nerobí nič, čo prekračuje medze. Chcem sa s ňou vážne porozprávať s tým, že si stanovíme hranice, dohodneme sa na tom, že mi bude ukazovať niekedy jej komunikáciu, keď pravidlá poruší, kupujem jej obyčajný tlačítkový mobil. Ak máte aj iné riešenie, bude vďačná.
@ebi88 mas este male dieta, takze este poriadne nie si schopna asi pochopit, ze 14-rocne dieta je stale len dieta, aj ked to dieta si to prave vtedy vobec nemysli a citi sa na dospelaka (aspon niektore), ale staci dozriet a neskor pochopi, ze v tych 14-tich to bolo stale len dieta, aj ked bolo mozno zmalovane, alebo nebodaj malo sex.
@dskjhfdlkdjhl sak ano, ale su aktivity aj pre 14 rocne deti, a nemusia byt roven tym pre deti dvojrocne 😁 ja si panatam ze dievcata pr fotili, nosili fotaky zavesene na krku , bolo to v mode, chodili na foto kruzok. Riesila sa moda, oblecenie, ano uz aj nejake prve sminky... ja v case mojho dospievania fakt nepamatam aby v 14-15 niektora moja spoluziacka isla sa vyslovene “hrat” na detske ihrisko 😁 sak to je smiesna predstava. Tak cumle nech zuzlu, vsak su to deti do 18 tak co 😁 nic zvlastne
@ebi88 ide o realitu, sama si na ňu apelovala a ja som dala lajk na tvoje príspevky, pretože ženy akoby nechápali, čo chceš svojimi riadkami napísať, odrazala si rozumne útoky a zase som dala lajk. Zdalo sa mi,podľa Tvojich príspevkov, že chápeš, že sú medzi dievčatami rozdiely a prečo sú, no, nakoniec sa ukázalo, že to ty si uzkoprsa. A nemusíš sa tu spovedať, nikto to nežiadal. Do diskusie si prispela zo svojho rozhodnutia. Tlak mi nestupa, napriek tomu už budem len čitateľ tejto debaty.
@ebi88 a kto si Ty, ze chces urcovat, ake aktivity su vhodne pred 14-rocne deti? Este aby si zo svojich deti nebola prekvapena😉
@belbel nie, nechapali a zase to nechapu. Ze tie svoje deti sami rodicia ohrozuju, ked ich bravaju na indoorove ihriska medzi dvojrocne deti, sedia, piju kavu a poueraju ako sa dospievajuce slecny spravaju a hraju rovnako ako tie dvojrocne...
vibec som tym nemyslela dve pubertiacky chichotajuce sa vonku na hojdackach.
@ebi88 hlavne, ze Ty vsetko chapes a mas patent na rozum😉
@ebi88 a to ti nenapadlo ze mozno tie konkretne ktore ti tak lezia v zaludku mali realne nejaky postih?
@dskjhfdlkdjhl nie ona nebude prekvapena lebo ho pripravi do zivota a uz v 10tich mu bude plne doverovat ved to uz bude skoro dospely clovek
@dskjhfdlkdjhl ja len pisem, ze je to divne, a veru neviem co za partiu sa tu vzislo, ale nebola som zdaleka jedina, na tom ihrisku, ktora vyvalovala oci 😁
Heh tak vidis , ja ano. Este sme s muzom na seba pozerali, ci to vazne 😁 nepotrebujem ziadne slamky.
@ebi88 no, zjavne podla Teba aj ostatne diskutujuce su postihnute, lebo vidia svet inak ako Ty. Vies, hlupakovi je kazdy hlupy.
@ebi88 Je zaujimave, ako sa nahle a zrazu v tom popise vyskytli aj rodicia a mladsi surodenci, Zrejme si to tam zakomponovala, nakolko sa ti to prave hodilo. Osobne si myslim, ze kedze si v uzkych si uz vymyslis hocico. Ale to je jedno. Aj keby tam boli s rodicmi, je to uplne v poriadku.
Mna skor sokuje, ked vidim, babu, co ma 14, fajci, je vulgarna a oblecena ako prostitutka. Teda vlastne nesokuje, vidim to vsade. Povedala by som, ze skor znechuti. Su mi ovela sympatickejsie tie "zaostale".
@mircalla citujem sa “Viete to je take tiez cudne, ked sme na indoorovom ihrisku s malym dietatom, a nabehnu 14 tky sa smykat a hrat s loptickami...” - indoor - vnutri tie male ihriska, sme tam s malym dietatom - im su primarne urcene, a rodicov nespominam, ani ci tam boli ci neboli (boli), ziadne zamotavanie sa. Ziadnych surodencov taktoez nespominam, to je z tvojej hlavy.
@ebi88 Tiez ta citujem:
" Ze tie svoje deti sami rodicia ohrozuju, ked ich bravaju na indoorove ihriska medzi dvojrocne deti, sedia, piju kavu a poueraju ako sa dospievajuce slecny spravaju a hraju rovnako ako tie dvojrocne... "
@dskjhfdlkdjhl ano neskor som doplnila, ze boli, to je zamotavanie sa? 😁
@ebi88 nie, to si len dovysvetlila a vzapati poprela😉takze si sa zacyklila a teraz nevies ako z toho von😉
Úprimne pani autorke vôbec nezávidím túto situáciu..14 ročné dievča slepo o dušu zamilované...ach to bude hystéria 😕 a viem z vlatných skúseností, že prísnosť prinesie väčšiu chuť na zakázané ovocie, to by chcelo postrašiť toho chlapca, že autorka ukáže jeho správy jeho rodičom
@lana741 alebo ešte ma napadlo, neviem ako je to s tvojím manželom (alebo otcom tvojej dcéry), ale to hlavne on by si mal podať toho mladého..predsalen pred chlapom by mal väčší rešpekt ten zasran.
@dskjhfdlkdjhl ja som nic nepoprela, normalne pisem o realnej skutocnej situacii z posledneho piatku 😁 nejake cyklenie sa ti len zda.

@mircalla hej hej lebo vam niekto povie pravdu, ze starej kofe 14 rocnej uz barbina do ruky nepasuje 😁