What´s app, zaľúbené 14 ročné dievča a nahé foto
Ahojte, mám 14 ročnú dcéru, ktorá je zaľúbená do spolužiaka, po škole (doma/bus/ nákupné centrum a všade kde je wifi) prichádza nekonečné písanie správ, posielanie fotiek, občas sa idú prejsť po meste .... V zásade som s tým nemala problém, povinnosti si plní, láska je krásna vec, aj platonická, ale - chlapec na ňu tlačí, aby mu poslala fotku, kde je nahá. On jej takú poslal, predok mal zakrytý rukami. Heslo do jej mobilu viem, po narazení na túto správu som jej dala prednášku, ako sa má človek správať na internete, aby to niekedy neľutoval, a že len také veci sa majú písať/posielať, za čo by sa človek nehanbil verejne, keby to bolo na nástenke, a že niekedy ľudia chcú od nás veci, ktoré sa nám nepáčia a ktoré nechceme urobiť, tak nech sa necíti zle, ak sa tak niekedy stane. Ponaučenie si z toho nevzala, v každej komunikácii od nej chlapec fotku pýta, že je jeho jediné želanie, a že nikdy nikoho tak nemiloval a musí mu to splniť, ona sa vykrúca ale vždy dodá, že mu takú fotku pošle. Dcéra nevie, že ja o tom viem. Opäť som jej vyjadrila moju vieru v to, že vie, ako sa má správať na soc. sieťach, a povedala som jej, že viem si zistiť, kedy bola doma na internete a čo posiela.(obmedzila som jej internet doma) Túto informáciu posunula chlapcovi, a on šikovný napísal, že teda nech sa odfotí len do foťáku a nech mu fotku pošle keď bude pripojená na inú wifi , nie domácu. A otázka na vás, prosím tie ktoré takéto niečo zažili alebo riešia, ako mám ďalej postupovať. Ona je povaha uzavretá, nezdôveruje sa mi, chcem mať s ňou pekný vzťah do budúcna, keby som nevedela o čom si píšu, tak pri rozhovoroch s ňou jej uverím, že nerobí nič, čo prekračuje medze. Chcem sa s ňou vážne porozprávať s tým, že si stanovíme hranice, dohodneme sa na tom, že mi bude ukazovať niekedy jej komunikáciu, keď pravidlá poruší, kupujem jej obyčajný tlačítkový mobil. Ak máte aj iné riešenie, bude vďačná.
@evkatom a ja znovu opakujem, ako matku mna v prvom rade zaujima vychova mojich deti, nie cudzich. Takze si poriesim svoje dieta a to cudzie nech si poriesia jeho rodicia. Takze s tym, ze otec dievcata to pojde mlademu vytmavit, ja nesuhlasim, max. co moze urobit je to, ze pojde za jeho rodicmi (ak by to neskoncilo po raznom poslani do kelu, co by asi skoncilo a preto bolo treba v prvom rade poriesit vlastne dieta), pripadne ist do skoly. Ale nech si kazdy robi co chce, ja som napisala len to, co si myslim a ako by som to riesila ja.
Uvedom si jedno, ak ona nebude chcieť, tak ty sa jednoducho nedozvieš, či mu dačo poslala alebo nie. Vysvetlila si jej dostatočne, ako by sa mala správať v takejto situácii a ona by sa podľa toho mala aj chovať
@lana741 problem je, ze ak sa dieta dozvie, ze ho rodic "stolkuje' , prestane mu verit, zmeni si heslo, pripadne profil a uz rodic nebude mat ziadnu kontrolu. Mam podobny problem so synom, no nie s fotkami. Tiez dostal prednasku o tom, ako mozu nespravni inernetovi kamarati nan negativne volyvat. Gramatila nulova a same vulgarizmy. A od dievcat...
@korunka1 tak toto je silne video :O musim si odlozit ked budu moje pubertiacky...
@marcelkris prosím ťa môj zlatý,14 ročne dievča je ešte pod zákonom 😉 takže by som také nepísala
V živote by som neposlala svoju nahú fotku niekomu kto ma pozná s ešte v takom veku a ani v žiadnom veku a nikomu,jediny kto ma zopár mojich nahých fotiek keď sme boli niekoľko týždňov v odlúčenie je môj manžel... Treba jej vysvetliť ze ta láska medzi nimi nemusí vyjsť a ten chalanko ako je väčšina v ich veku tu fotku rozposle iným začne z toho šikana a hanba, keď si už od nej pýta takéto foto je jasne ze mu nejde o nič iné iba o sex 😕, do mobilu by som jej nechodila ako prepáčte ale to je trosku cez radšej sa s ňou treba porozprávať a vysvetliť jej jasne rizika internetu, nahoty, sexu a podobných veci!!
Rada by som vedela ako to dopadlo 🙂
@yollanda ktorá cast to bola?

no ja si myslim ze ked uz chcete riesit chlana tak jedine cez jeho rodicov v prvom kroku az ked by sa oni k tomu postavili tak ze im je to jedno tak mozno potom za nim priamo... mne by sa tiez nepacilo keby mi za chrbtom cudzi ludia riesili deti