Zdravotná škola - odbor praktická zdravotná sestra
Zdravím chcem sa spýtať či je tu niekto kto si dorábal túto školu, odbor praktická zdravotná sestra( večernú štúdium). Aký ste mali pocit z tejto školy? A hneď ste sa vedeli zamestnať ako zdravotná sestra v nemocnici ? Ďakujem. http://www.szsmi.eu.sk/index.php/me-studium-vec...
Ak už máš maturitu a dokonca aj Bc na sociólogii, tak choď rovno na Bc na sestru, nestrácaj čas praktickou sestrou. Píšeš inak, že nie je u vás práca v nemocnici. Ja neverím, že na Slovensku existuje nemocnica, kde je dostatok sestier. Minulý rok chýbalo v slovenskom zdravotníctve cca 14 000 sestier, takže uplatnenie určite bude ešte dlhé roky.
@ivkazba myslíš že klamem? Nie nebolo tam miesto...
No pozri, v jednej nemocnici ti povedali, že im sestry nechýbajú. Je to dosť podivné, ale budiš. V ďalších nemocniciach a ambulanciách však chýba 14 000 sestier. Takže ak sa chceš venovať tomuto povolaniu, tak je to jedno z najviac potenciálnych povolaní.
nemusis mat ziadny zaklad ak mas maturitu tak smer rovno Bc osetrovatelstvo...Ja pracujem ako praktická sestra v nemocnici plus este na polovicny uvazok v DSS...
@ksenzy1 podľa toho či ide študovať denne alebo externé.. na externé sa môžu prihlásiť len ak si už zamestnaná v odbore praktická sestra/ zdravotný asistent a je to kvôli praxi..
Tiež to chcem ísť študovať ale keďže som chodila na strednú odbornú tak nie je šanca aby ma zamestnali v nemocnici ako zdrav. asisentku aj keď som robila v DSS a prax mám.. tiež musím ísť najprv na pomaturitné a potom sa zamestnať v odbore a ísť na VŠ ošetrovateľstvo.. aspoň to som zistila keď som hľadala posledné týždne informácie.. možno sa mýlim neviem mám už z toho hlavy ako melón 🤯
@wera_ga vobec nie,uz som aktualne na VS a mam spoluziacky,co vobec v nemocnici nepracuju a ani strednu skolu nemaju zdravotnu. Chodim do RK,ale tusim je to jedina skola,kde nie je podmienka pracovat v zdravotnictve pri externom studiu v odbore osetrovatelstvo.Preto mam vela spoluziakov aj z vychodu,ktori dochadzaju az sem.
@ksenzy1
Ahoj prosím Ta , mohla by som ti napísať súkromnú správu prosím? Ďakujem krasne
@huxy aj ako prakticka sestra mozes pracovat v nemocnici, ale nie na stacionary no v ambulancii

@macekovam Jasne bola