Zmena strednej školy
Ahojte.. Mate niektora dieta, ktore chodilo rok ja SŠ ale prestalo ho to bavit.. A dali ste ho na inu.. Ale s tym ze zacal znova od prveho rocnika? Moj kde chodi, ho?to prestalo bavit, chodi tam uz len kvoli dochadzke.. Znamky ma teda zle lebo proste uz sa nechce ucit na tej skole.. Darmo sme mu vsetci vraveli ze nech si ten rocnik ukonci normalne.. Ale on je strasne tvrdohlavy.. Mneby to az tak nevadilo ta zmena.. Lenze.. Moj muz pinda, ze strati rok.. Jeho otec pinda, ze strati rok.. Ale kde on chce ist teraz je uplne ine zameranie.. Ja popravdr nrviem ani co robit s tym.. Dat ho na tu inu skolu alebo trvat na tom nech pokracuje na tejto? Lebo prax ho bavi.. Len ten zvysok okolo... A ano.. Bojim sa zeaj na tejto druhej skole to tak bude ze ho?to prestane bavit a potom co? Budem rada za kazdu skusenot ak mate..
Ak neprejde inde, stratí viac rokov. Rok je nič v živote mladého človeka.
Ked je možnosť určite vymeniť, chuť už nepríde a bude to potom horšie. Aj u syna v triede majú takto spolužiaka
Podstatná informácia je, že prax ho na tejto škole baví. Na inej škole ho tiež nebudú baviť "tie veci okolo" a ak išiel do školy sedemročný, bude z neho o rok 18-rocny prvák. S tými byva problém taký, ze si nájdu robotu a do školy sa im už chodiť nechce.
Mal by pochopiť, ze aj na inej škole sa bude treba učiť, lebo to býva u prestupujucich "najväčší objav" a potom nedokoncia ani túto školu, zostanú so základným vzdelaním.
Podstatná informácia je, že prax ho na tejto škole baví. Na inej škole ho tiež nebudú baviť "tie veci okolo" a ak išiel do školy sedemročný, bude z neho o rok 18-rocny prvák. S tými byva problém taký, ze si nájdu robotu a do školy sa im už chodiť nechce.
Mal by pochopiť, ze aj na inej škole sa bude treba učiť, lebo to býva u prestupujucich "najväčší objav" a potom nedokoncia ani túto školu, zostanú so základným vzdelaním.
@aurelia2000 teraz ma 16.. Cize siel by ako?16 rocny do 1.rocnika.. A s tymto som ho uz oboznamila.. Ze aj tam budu predmety ci sa bude musiet ucit.. Ale tym zeto je SOU.. Tak on rata s tym zeto take tazke nebude na SOS.. Sam mi povedal ze onna tu maturitu nema.. Co si ja myslim zeprqvda nie je.. Len je lenivy saucit... S tym uz bojujem strasne dlho.. 😒😒 takze keby sa on posnazi .. Tak by vedel ukoncit aj?tento rocnik a pokrqcovat... Ale nechce .. A s nim sa neda vobec hnut 😒😒
@aurelia2000 veľmi dobre napísané.
obávam sa, aby to nebola len jeho výhovorka. Keď ho prax baví, ale učenie nie, to je taká zvláštna kombinácia. Nie je to len jeho výhovorka, lebo sa mu nehce učiť? Tak to má na čas argument.
No a? Môj syn mal odklad rok a ešte mu aj zle vychádzali roky. V triede bol najstarší a školu riadne dokončil.
aha, takže si to vlastne aj sama napísala. Nechce sa mu učiť, tam je hlavný problém. Neviem, ako ste prišli na to, že na SOU sa treba menej učiť. Tam makajú tiež. Takže prestup na inú školu nepomôže absolútne. Chlapec sa musí zobudiť a prestať si myslieť, že učňovka je škola, kde sa učiť netreba.
Začne upadať ešte viacej ako teraz.
aha, takže si to vlastne aj sama napísala. Nechce sa mu učiť, tam je hlavný problém. Neviem, ako ste prišli na to, že na SOU sa treba menej učiť. Tam makajú tiež. Takže prestup na inú školu nepomôže absolútne. Chlapec sa musí zobudiť a prestať si myslieť, že učňovka je škola, kde sa učiť netreba.
Začne upadať ešte viacej ako teraz.
@martul ja toto vsetko viem.. Len on si to nedaabsolutne vysvetlit 😔 ved sme skusali viaceri... Kedze chodi aj psychologicke.. Aj ona mu to vyvetlila.m ja.. Triedna.. Aj vychovna poradkyna..a nie a nie to pochopit 😔 za to mam take zmiesane pocity ze co robit.. Lebo hej.. Prepada ak z nejakych predmetov.. Ale on to ma uz na haku strasne 😒😒 no nestastna som z toho riadne
Bud konkrétna na akú školu chodi a kam chce ísť?Mojej dcery bývalý spolužiak je na kuchár čašník tak isto prax ho baví učenie nie, tak ma 4.Ale už ma isté miesto v 4 hv hotel v Ba.To, že by stratil rok by mi nevadilo len nech si vyberie čo ho baví.
Takze baby... Ak matr nejaku radu.. Alebo ja neviem.. Ako mu to vysvetlit ze aj tam sa bude musiet ucit atd.. Tak sem s nou.. Kedze moje argumenty nezabrali ani vlastne nikoho ineho 😒😒 ja uz fakt neviem co s nim...
Bud konkrétna na akú školu chodi a kam chce ísť?Mojej dcery bývalý spolužiak je na kuchár čašník tak isto prax ho baví učenie nie, tak ma 4.Ale už ma isté miesto v 4 hv hotel v Ba.To, že by stratil rok by mi nevadilo len nech si vyberie čo ho baví.
@luccija teraz chodi na technicku skolu... A chce ist na kuchar casnik..
ale to isté bude aj na inej škole, tak načo ho chceš preložiť? Nedokáže pochopiť aspoň to aby sa učil na 4-ky, len nech to proste dokončí, aby mal čo najskôr pokoj so školou? A snažiť sa mu pomôcť s učením? Mám syna teraz končí 2-hý ročník na strednej, a veru boli také situácie, že som sa aj so stredoškolákom učila, keď som chcela aby mal aspoň aké-také známky.
ale to isté bude aj na inej škole, tak načo ho chceš preložiť? Nedokáže pochopiť aspoň to aby sa učil na 4-ky, len nech to proste dokončí, aby mal čo najskôr pokoj so školou? A snažiť sa mu pomôcť s učením? Mám syna teraz končí 2-hý ročník na strednej, a veru boli také situácie, že som sa aj so stredoškolákom učila, keď som chcela aby mal aspoň aké-také známky.
@martul ucim sa s nim.. Ale jemu to nejde do hlavy lebo nechce 😔😔 ja sa mozem aj na hlavu postavit .. Ale nic..
A mal problém s učením aj pred tým, či len teraz ?
@martul a ako vravim.. Toto iste mu vysvetlovala aj jeho terajsria triedna... Aj vychovna poradkyna.. No nechce .. Je zataty ako taky baran 😔
A mal problém s učením aj pred tým, či len teraz ?
@kalifka ani predtym to nebola nejaka slava.. Mal?3ky .. Malokedy 4ky.. A musrla som sa s nim ucit.. Hlavne pred pisomkami..
Dva roky som sa trápila ja obchodnej (jedine co som sa naučila bol strojopis a lustit maľované krížovky) a chcela som prestúpiť na zdravotnú. Samozrejme nikto nebol nadšený ale rodičia dovolili, išla som za riaditeľkou novej školy, ktorá povolila, s tým, ze si mam podať žiadosť o prestup ale začnem od prvého ročníka čo mi absolútne nevadilo. Začínala som prvý ročník a v októbri oslávila 18 rokov, spolužiaci boli o tri roky mladší ale mali sme sa hrozne radi (dodnes spomínam koľko som sa nakupovala kondómov a tehotenských testov 🤣🤭) ale hlavne som bola štastna a nechápala som, ze po dvoch rokoch mučenia sa s účtovníctvom sa tu teraz zrazu učím obvazove techniky a prezliekanie posteli, ta škola aj keď nebola ľahká bola naozaj môj sen a tie štyri roky som si po prvých dvoch pokazených hrozne užila. Už som vedela trochu viac co chcem a co nie a hlavne ma to teda nasmerovalo ďalej na výšku a potom robiť do nemocnice. Absolútne neľutujem dva stratené roky.
So synom sa skus porozprávať ze ak už teda chce naozaj zmeniť školu tak nech si to premysli, bude zvládať prax ako čašník? Komunikovať s ľuďmi? Gastro vie byť neskutočne náročné a hlavne kontakt so zákazníkmi. Kuchár? Pomáhanie v kuchyni? Umývanie riadov, škrabance zemiakov? Učenie sa u hygiene a základy účtovníctva možno? Plus tie základné predmety prvé roky sú myslím dosť podobne takisto tam bude literatúra a podobne veci myslím. Nech si skúsi pozrieť rozvrhy na stránke a predmety aké sa učia, kde napríklad všade chodia žiaci na prax z tej školy a hlavne si uvedomiť čo reálne bude robiť po nej. ❤️
Trošku by som mu asi objasnila, čo to znamená neučiť sa, aby si vedel predstaviť následky. Keď sa neučil počas roka, ako ste to riešili okrem dohovárania? Mobil, internet neobmedzene? ,,Povinnosti má aké". Dúfam, že od 1. júla má už nájdenú brigádu a bude makať.
Dva roky som sa trápila ja obchodnej (jedine co som sa naučila bol strojopis a lustit maľované krížovky) a chcela som prestúpiť na zdravotnú. Samozrejme nikto nebol nadšený ale rodičia dovolili, išla som za riaditeľkou novej školy, ktorá povolila, s tým, ze si mam podať žiadosť o prestup ale začnem od prvého ročníka čo mi absolútne nevadilo. Začínala som prvý ročník a v októbri oslávila 18 rokov, spolužiaci boli o tri roky mladší ale mali sme sa hrozne radi (dodnes spomínam koľko som sa nakupovala kondómov a tehotenských testov 🤣🤭) ale hlavne som bola štastna a nechápala som, ze po dvoch rokoch mučenia sa s účtovníctvom sa tu teraz zrazu učím obvazove techniky a prezliekanie posteli, ta škola aj keď nebola ľahká bola naozaj môj sen a tie štyri roky som si po prvých dvoch pokazených hrozne užila. Už som vedela trochu viac co chcem a co nie a hlavne ma to teda nasmerovalo ďalej na výšku a potom robiť do nemocnice. Absolútne neľutujem dva stratené roky.
So synom sa skus porozprávať ze ak už teda chce naozaj zmeniť školu tak nech si to premysli, bude zvládať prax ako čašník? Komunikovať s ľuďmi? Gastro vie byť neskutočne náročné a hlavne kontakt so zákazníkmi. Kuchár? Pomáhanie v kuchyni? Umývanie riadov, škrabance zemiakov? Učenie sa u hygiene a základy účtovníctva možno? Plus tie základné predmety prvé roky sú myslím dosť podobne takisto tam bude literatúra a podobne veci myslím. Nech si skúsi pozrieť rozvrhy na stránke a predmety aké sa učia, kde napríklad všade chodia žiaci na prax z tej školy a hlavne si uvedomiť čo reálne bude robiť po nej. ❤️
@nerya akoby som čítala o sebe, ale ja som sa vytrápila celé štyri roky s účtovníctvom, aj zmaturovala a potom som pokračovala ako Ty❤️
Trošku by som mu asi objasnila, čo to znamená neučiť sa, aby si vedel predstaviť následky. Keď sa neučil počas roka, ako ste to riešili okrem dohovárania? Mobil, internet neobmedzene? ,,Povinnosti má aké". Dúfam, že od 1. júla má už nájdenú brigádu a bude makať.
@martul hej mal omedzenia.. Na mobile.. Mal limit.. Ale on sa estevuac zatal. .. A uz vobec nic s nim nepohne.. Brigadu ma.. Robi casnika ak to tak mozem navzat.m lebo v ramci podniku ho davaju kde treba.. To sa mu paci.. Ale este zatial asi nemaka naplno ked mi povie ze to je lahke.. 😒
@martul a toto som mu vravela.. Ze co ho caka pokial bude mat ukoncenu len zakladku.. Ale on si neda povedat vobec.. My sa s muzom len kvoli tomu hadame.. 😒 no strasne tazko s nim..
@ika02 no psychologicka mu diagnostikovala aspergera.. Ale ani papier nic vlastne z toho nemam.. 😒
Ahoj, diagnostikované nemá nič? Asperger, dysgrafia, dyskalkulia... Neverím, že by sa nedokázal naučiť aspoň na 4-ky. Veď to stačí počúvať na hodine vyučujúceho. Odbor kuchár zvládne asi jednoduchšie, ale tiež majú bežné predmety, ktoré keď ho nebudú baviť, bude chcieť celkom odísť zo školy a čo, bude mať len ZŠ? Skús ho presvedčiť, aby trochu pohol rozumom, nečumel do mobilu a nehral sa (nepísala si, predpokladám). Škoda, že nebrigádoval niekde, aby si vyskúšal "makať" niekde v horúčave v kuchyni, čistiť zeleninu, krájať, odnášať poháre, taniere...
Aspergera nech má na papieri, bude mať dlhší čas na skúškach a prihliadajú na túto skutočnosť učitelia.
Autorka, my sme si toto zazili v rodine. Tlacili sme vsetci, dohovarali, vyhrazali sa, ze iba rok ma dokoncit, az sa chalan nastval a hodil celu skolu, ze on sa ucit nebude....a ma prosim pekne ukoncene zakladne vzdelanie🫣🤷♀️🤷♀️🤷♀️ takze ked je taky tvrdohlavy a chce ist, dajte mu sancu. Tak ci tak, ak ho nechate na skole, s najvacsiou pravdepodobnostou ju nedokonci vobec....
Autorka, my sme si toto zazili v rodine. Tlacili sme vsetci, dohovarali, vyhrazali sa, ze iba rok ma dokoncit, az sa chalan nastval a hodil celu skolu, ze on sa ucit nebude....a ma prosim pekne ukoncene zakladne vzdelanie🫣🤷♀️🤷♀️🤷♀️ takze ked je taky tvrdohlavy a chce ist, dajte mu sancu. Tak ci tak, ak ho nechate na skole, s najvacsiou pravdepodobnostou ju nedokonci vobec....
@vevesh atohto sabojim aj ja.. Ze si spravi len rok a necha to.. A to jedno aka skola by to bola 😔😔
Lenze co mate teraz v rukach? Tiez nic, kedze znamky ma krocik na prepadnutie a sam to uz hadze za hlavu....a dalsie 2 roky je v takejto puberte velmi velmi dlha doba....ja, po nasich skusenostiach, by som povolila (a asi sa aj vyhrazala, ze tu skolu si sam vybral a musi ju dokoncit, ak prestupi.....)
Lenze co mate teraz v rukach? Tiez nic, kedze znamky ma krocik na prepadnutie a sam to uz hadze za hlavu....a dalsie 2 roky je v takejto puberte velmi velmi dlha doba....ja, po nasich skusenostiach, by som povolila (a asi sa aj vyhrazala, ze tu skolu si sam vybral a musi ju dokoncit, ak prestupi.....)
@vevesh no u nas vyhrazky nepomahaju.. Vlastne mam pocit ze nepomaha nic.. Vsetci ame z toho nestastny len on to ma na salame 😒 to mna ako matku najviac stve

Ja by som ho dala na inu skolu. Preco? Lebo uz na tejto zaujem nema a ani nevznikne. Ale co s istotou vznikne je zaskolactvo a nedokoncena skola. Ano viem, ze aj tu druhu moze hodit kosom, ale aspon skusite, ci to k niecomu nepovedie a ci sa mlady muz neumudri a tu skolu dokonci....