icon

Zmena strednej školy

16. jún 2025

Ahojte.. Mate niektora dieta, ktore chodilo rok ja SŠ ale prestalo ho to bavit.. A dali ste ho na inu.. Ale s tym ze zacal znova od prveho rocnika? Moj kde chodi, ho?to prestalo bavit, chodi tam uz len kvoli dochadzke.. Znamky ma teda zle lebo proste uz sa nechce ucit na tej skole.. Darmo sme mu vsetci vraveli ze nech si ten rocnik ukonci normalne.. Ale on je strasne tvrdohlavy.. Mneby to az tak nevadilo ta zmena.. Lenze.. Moj muz pinda, ze strati rok.. Jeho otec pinda, ze strati rok.. Ale kde on chce ist teraz je uplne ine zameranie.. Ja popravdr nrviem ani co robit s tym.. Dat ho na tu inu skolu alebo trvat na tom nech pokracuje na tejto? Lebo prax ho bavi.. Len ten zvysok okolo... A ano.. Bojim sa zeaj na tejto druhej skole to tak bude ze ho?to prestane bavit a potom co? Budem rada za kazdu skusenot ak mate..

Strana
z2
maranco
16. jún 2025

načo vyhrážky, rozhodol sa že je už pripravený na život dospelého tak sa k nemu aj tak treba správať, skončil mama hotel a vreckové, nech si prezrie ponuky práce kde mu stačí základné vzdelanie a začne makať, spoločne si sadnúť a dohodnúť koľko bude prispievať do domáceho rozpočtu a rozdeliť si úlohy v domácnosti ktoré bude mať na starosti a kým ešte nemá zamestnanie tak jeho zamestnaním môže byť starať sa o všetko v domácnosti

možno ho to preberie ak zistí, že naozaj skončil bezstarostný študentský život a musí sa postarať sám o seba + má zodpovednosť o domácnosť

mamá čo bude dnes na obed? no dnes máš variť ty, tak čo bude na obed, bol si už nakúpiť?
musí pocítiť následky svojho konania, možno pár dní bude treba vydržať o chlebe a saláme kým príde na to, že takýto život nechce žiť

jeho požiadavky maj ty na saláme, vylož nohy a urob si pohodu

luccija
16. jún 2025
@maranco

načo vyhrážky, rozhodol sa že je už pripravený na život dospelého tak sa k nemu aj tak treba správať, skončil mama hotel a vreckové, nech si prezrie ponuky práce kde mu stačí základné vzdelanie a začne makať, spoločne si sadnúť a dohodnúť koľko bude prispievať do domáceho rozpočtu a rozdeliť si úlohy v domácnosti ktoré bude mať na starosti a kým ešte nemá zamestnanie tak jeho zamestnaním môže byť starať sa o všetko v domácnosti

možno ho to preberie ak zistí, že naozaj skončil bezstarostný študentský život a musí sa postarať sám o seba + má zodpovednosť o domácnosť

mamá čo bude dnes na obed? no dnes máš variť ty, tak čo bude na obed, bol si už nakúpiť?
musí pocítiť následky svojho konania, možno pár dní bude treba vydržať o chlebe a saláme kým príde na to, že takýto život nechce žiť

jeho požiadavky maj ty na saláme, vylož nohy a urob si pohodu

To si veľa mladých ľudí myslí, že teraz mám brigádu niečo si zarobím to mi stačí čo budem chodiť do školy, ktorá ma nebavi.
@maranco súhlasím nech si vyskúša ako sa peniaze míňajú, nech si vyskúša robiť krátky dlhý týždeň, keď bude 5 dni zo 7 v práci 12 h.A či bude šťastný robiť toto 7-10 r.Dufam, že doma vari, keď ho tá škola tak bude baviť.Ked je asperger to si mala napísať skôr on myslí inak a ťažko s ním pohnete vy, keď nevedia odborníci.Prist niekde na pohovor a povedať, že má základné vzdelanie nie je výhra.A, keď chce ísť na druhu školu dokončí ju.Omyl vo výbere školy sa môže stať možno, ak by nezačal teraz brigádovať nezistí čo ho baví tak ho nechaj a školu by som mu dovolila zmenit

luccija
16. jún 2025

Ale ja si myslím, že to by si videla či má záujem o takú školu, alebo to je len únik.Vari, pečie skúša doma niečo, alebo sa mu len zapáčilo pár eur čo mu daju.Toto spravila moja sesternica nedokončila školu a odišla robiť do baru do Grécka teta skoro dostala infarkt.Po prázdninách po brigade sa nevrátila našla si frajera jej to vyšlo vydala sa za majiteľa hotelu a je tam roky.Opantali ju peniaze za 2 m tam zarobila čo rodičia za pol roka na tú dobu.Co to bolo hádok v rodine😂ok vybral si si smer veľa šťastia ale, ak školu nedokončis nájdeš si podnájom a staráš sa o seba musí vedieť, že to nie je rozmar.

baboobchod
16. jún 2025

A vzali by ho vôbec na tú druhú školu? To už máte zistené? Lebo darmo meditujete o prestupe, keď by ho možno ani nevzali od septembra.

malary
17. jún 2025

No. Viem, čo je to, keď sa mama trápi, a nevidí výsledky žiadne, len ešte väčší vzdor.
Osobne, dala by som na druhú školu. Povedala, že ok, vybral si si. Takže ak budú problémy aj s ďalšou školou, problém nie je v škole,ale v tebe. A nikto nenesie dôsledky tvojho konania, len ty sám. Takže ak by si nakoniec nedokončil ani druhú školu, je to tvoja voľba.
Je to srdcetrhajuce, ale bojíme sa nechávať " vyžrať" deťom, čo si vybrali. Ale za slobodu to stojí. Nechajte ho. Vám bude vycitat6, že ste mu bránili. Vie, čo chce, nech má. Ak to zle skončí, je to jeho rozhodnutie, hoci i tak sa rodič s tým trápi.

autor
17. jún 2025
@malary

No. Viem, čo je to, keď sa mama trápi, a nevidí výsledky žiadne, len ešte väčší vzdor.
Osobne, dala by som na druhú školu. Povedala, že ok, vybral si si. Takže ak budú problémy aj s ďalšou školou, problém nie je v škole,ale v tebe. A nikto nenesie dôsledky tvojho konania, len ty sám. Takže ak by si nakoniec nedokončil ani druhú školu, je to tvoja voľba.
Je to srdcetrhajuce, ale bojíme sa nechávať " vyžrať" deťom, čo si vybrali. Ale za slobodu to stojí. Nechajte ho. Vám bude vycitat6, že ste mu bránili. Vie, čo chce, nech má. Ak to zle skončí, je to jeho rozhodnutie, hoci i tak sa rodič s tým trápi.

@malary tohto sa bojim ze to bude rovnake 😒😔 a mozno?nie.. Mozno prekvapi... Ved ja nemam ani radost ziadnu co musim toto riesit stale cosi.. 😒

kalifka
17. jún 2025

Vieš, čo skúste psychológa / psychiater čo tam nie je depresia. Lebo aj to môže robiť svoje

autor
17. jún 2025
@kalifka

Vieš, čo skúste psychológa / psychiater čo tam nie je depresia. Lebo aj to môže robiť svoje

@kalifka chodime.. A berie AD

Strana
z2