icon

Znížená známka zo správania kvôli tetovaniu

lenka3008
16. jan 2023

Ahojte.Dcéra má 17 rokov chodí na hotelovú akadémiu a nedávno si dala tetovanie na ruku.Možno ma niektoré mamičky odsúdia ale ja som jej to dovolila.No problém je v tom že sa na ňu vykričal riaditeľ školy a povedal že bude mať 3 zo správania.Má nato právo?Veď je to jej vec čo robí so svojim telom.Inak je výbornou žiackou.Minulý rok skončila s vyznamenaním mala samé 1.A mňa si dal predvolať do školy a ja neviem ako mám reagovať.

tiezjedna
18. jan 2023

@silvia2013 v Amerike aj Európe som bežne videla kérky u čašníkov aj prestížnych podnikoch. Niektoré nejde zakryť, napríklad tie na krku... To len tu sa z toho robí atómová veda. Samozrejme, 5* konzervatívne hotely takúto obsluhu nepreferujú, ale napríklad vo Francii sme boli v michelinskej reštaurácii a tam bol čašník, ktorý nás mal na starosť potetovaný na oboch rukách. Na druhú stranu bol skvelý, dokázal fantasticky poradiť párovanie jedla s vínom a bol celkovo veľmi príjemný, žiaden nafrnený a vlezlý tajtrlík. Myslím si, že toto sú skutočné kvality servisu, a dobrý menežment to vie.

silvia2013
18. jan 2023

@tiezjedna je to tvoj nazor, ja mam iny , skus navstivit lepšie podniky dalej ako v polsku a madarsku Pekný den .

mariska1989
18. jan 2023

@lenka3008 no tak to by som už ja riešila cez políciu toto si nemá čo dovoliť . stare hovado nech ide tam kam má a dá pokoj už len to že si na ňu dovolil prvý x a teraz znova .zavolať políciu a navštíviť riaditeľa s nimi a pekné aj triedna až tam ide aj dcéra čo si na čo dovoľovať prasa hnusne

tiezjedna
18. jan 2023

@silvia2013 nejde o názor, ale skúsenosti... Čítaj lepšie, píšem o Amerike, kde sme boli naposledy v októbri, Európa rovnako tak, a ak ti nie je michelinská reštaurácia dosť dobrá, tak potom neviem. Myslela si KFC asi...🙄

mircalla
18. jan 2023

@mariska1989 Dalsia, co ma super iracionalne uvazovanie. Rovno navstivit riaditela s policiou namiesto toho, ze vobec zdvihnem rit (doteraz sa tak nestalo) a idem najprv do skoly. Trosku uvazuj.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
mariska1989
18. jan 2023

@mircalla akože ty by si si nechala aby dáke hovädo si dovolili do tvojho decká ? Tak keď kurňa raz nemôže lebo majú malé dieťa a vedel o tom a dovolil si znova . Akože teraz má právo ju šikanovať. akurát ty si tu zo seba pustila sprostosť a mala by si vlastné decko na háku

matussara
18. jan 2023

@mircalla to ano hned, no zrejme pan riaditel bol oboznameny, ze matka hned nemoze a aj on ma moznost cislo na rodica zistit...
Dobre vedel, ze nemoze prist a aj tak na druhy den zacne ponizovat rodinu pred celou triedou. To je ten najvacsi problem v tom...nie tetovanie, kt.to zda sa zacalo

mircalla
18. jan 2023

@mariska1989 Ja by som sla uz davno do skoly a neriesila to na MK.
Najprv si treba pohovorit s vedenim skoly a potom volat policiu.Na zaklade coho tam ma prist ta policia? Prve co sa jej policia opyta bude, ci to riesila s riaditelom a ak nie, tak preco. Nejake logicke uvazovanie by to chcelo. Plus to musi niekto dosvedcit.
Najlepsie je donekonecna vyhovarat, ze nemozem ist do skoly, nemam kontakt na riaditela a pod a riesit to tu. Do skoly ist nemoze, ale na policu uz ano? Najprv idem do skoly, logika nepusti, nech mam viac info a agrumenty. Mozocek

tiezjedna
18. jan 2023

@matussara on sa do tej dcéry oprel znova?? Ospravedlňujem sa, ale ušlo mi príliš veľa strán, aby som dočítala

simca06022011
18. jan 2023

@lenka3008 treba zavolať riaditeľovi alebo tam ísť. Máš dieťa doma druhé, nevadí, zbaliť aj to. A najlepšie aj otca.

lolitka25
18. jan 2023

@matussara a ta triedna nema kontakt na riaditela a da ho danej matke (minimalnr email) ked vie ze je predvolana do skoly a nemoze dojst…ale este nabonzuje ze riaditel neprimerane vrieskal

simca06022011
18. jan 2023

A ak je zriadovatel jeho zrna, pohrozila by som teda medializácia ak neprestanú. Dcéra má o pokojne štúdium postarané. Bohužiaľ takýto psychopat sú aj na iných školách, u nás na ZŠ tiež mame pár takýchto co chodia a vrieskaju po deťoch nezmysly.

matussara
18. jan 2023

@lolitka25 nabonzuje?

lolitka25
18. jan 2023

@matussara myslim ze ma chytas za slovicka. Mas pravdu prepac,nabonzuje nebol spravny vyraz. Vyrozprava

lolitka25
18. jan 2023

@matussara ja robim v skolstve. V Nemecku. Neviem to teda az tak dobre porovnat, ale u nas je cislo na sekretariat na kazdej stranke kazdej skoly. Privatne cislo na riaditela nesmieme davat, ale mailovu adresu ano.

matussara
Autor odpoveď zmazal
matussara
18. jan 2023

@tiezjedna autorka pisala koment vcera cca 18.04h

mircalla
18. jan 2023

@lolitka25 Samozrejme. U nas je tiez zverejneny vseobecny mail, mail na riaditelku, maily na ucitelov. A keby aj nebol, vie ho poskytnut ucitel. Nie je to nic tajne.

matussara
18. jan 2023

@lolitka25 nebol to moj zamer. Som presvedcena, ze toto nieje spravny pristup riaditela....a zda sa ze ucitelka len potvrdila, co matka povedala.

tiezjedna
18. jan 2023

@lenka3008 zakladateľka, dočítala som tvoj update zo včera. Za riaditeľom by som nabehla aj s troma deťmi na pleci (dcéra postráži, kým ty poriešieš). Toto, čo píšeš je absolútne neprijateľné správanie a dožadovala by som sa omluvy pred celou triedou, inak by som vec riešila sťažnosťou, a to by bol ešte rád, že nezakročím inak. To, čo predviedol je už ohovárania a urážka na cti, a ešte je tak debilný, že si ani neuvedomí, že má dcéra na to zvyšok triedy ako svedkov. Toto nie je riaditeľ, ale hovado a neexistuje, aby som ho nehnala na zodpovednosť.

mariska1989
18. jan 2023

@mircalla tiež mám dieťa a keby som ju nemala kam dať nebudem ju vláčiť a riešiť takéto veci s ňou tak neviem kde má autorka výhovorku keď sa dohodla s triedou že príde na konci týždňa. A mne by toto bohaté stačilo keď si dva x niekto dovolí a svedkom podľa autorky je dosť ( celá trieda ) takže nemám čo ďalej s tebou riešiť ty máš svoj názor ja mám svoj . Ja by som si svoje dieťa bránila , tiež som riešila s triedou nejaké veci ako je šikana a ak by sa to opakovalo idem už riešiť s políciu a to čo zažíva autorka s dcéru si myslím prešlo svoje hranice

m226
18. jan 2023

@lenka3008 Nemá nato pravo ak nechodí na katolicku skolu resp.cirkevnu.je to jej telo a ak má súhlas rodiča a rodič si je vedomí jej tetovanim nemôže nedaj sa zastrašiť.V žiadnom školskom poriadku to nieje ak nejde o cirkevnú školu.

matussara
18. jan 2023

@mariska1989 a este to je 55km od bydliska. Co nieje malo, zvlast ak nema auto.

elysiacik
18. jan 2023

@m226 tak to len tak nemôžeš vedieť. Čo ak to tam fakt je? Všetko sa to odvíja bohužiaľ len od toho, takže ak to je fakt spomenuté v školskom poriadku, tak bohužiaľ má na to plné právo

m226
18. jan 2023

@elysiacik ja som čítala školský poriadok u nás to nieje

elysiacik
18. jan 2023

@m226 tak ale každá škola to môže mať aj inak nie?

m226
18. jan 2023

@elysiacik fúha to neviem

tinka13
18. jan 2023

@lenka3008
1. treba si prečítať školský poriadok, deti aj rodičia zvyčajne na začiatku šk. roku podpisujú, že sú s ním oboznámení. Ak je to v školskom poriadku, môžu to urobiť, lebo to bolo jeho nerešpektovanie (čo neznamená, že s tým súhlasím).
2. často je dôležité aj to, o aké tetovanie ide, ak je urážlivé alebo rasistické (čo si nemyslím), riaditeľ to môže považovať za problém.
3. keďže dcéra nemá 18, zodpovedáte ešte za jej rozhodnutia vy, preto vás zavolali.

Najprv by som si na vašom mieste prečítala školský poriadok, mal by byť na stránke školy, aby ste tam išla pripravená a nič vás neprekvapilo. Potom by som sa zariadila podľa toho, čo by bolo v ňom. Ak na to majú právo, tak minimálne by som poukázala nato, že doteraz bolo jej štúdium bezproblémové, čo sa týka správania aj známok. A tiež na to, že ste boli oboznámená vopred a s tetovaním ste súhlasila.

tiezjedna
18. jan 2023

@tinka13 tým, čo urobil následne odsunul tento problém na vedľajšiu koľaj. Je to hulvát, ktorý by sa mal zodpovedať za svoje neprofesionálne a hlavne neprijateľné správanie.