Znížená známka zo správania kvôli tetovaniu
Ahojte.Dcéra má 17 rokov chodí na hotelovú akadémiu a nedávno si dala tetovanie na ruku.Možno ma niektoré mamičky odsúdia ale ja som jej to dovolila.No problém je v tom že sa na ňu vykričal riaditeľ školy a povedal že bude mať 3 zo správania.Má nato právo?Veď je to jej vec čo robí so svojim telom.Inak je výbornou žiackou.Minulý rok skončila s vyznamenaním mala samé 1.A mňa si dal predvolať do školy a ja neviem ako mám reagovať.
@matussara su, ale sama matka poskytla vela informacii o skole a zaroven malo informacii o pripade. Preto vravim, problemy sa riesia, kde vznikaju, nie na internete. Naco? Co sa vyriesilo? Nic. Este, aby nejaky dobrak poslal tuto diskusiu dotycnemu riaditelovi a mamicka si moze naozaj zavarit a okrem problemovej dcerky, bude mat problem aj ona sama.
A v prvom rade sa pozriem na seba. Vidíme smietku v oku druhých, ale brvno vo vlastnom oku nevidime. Cela spolocnost je nastavena. Ja nie som vinny, vinu ma ten druhy. Bez vetra sa ani listok nepohne. Preco ti dalsi ziaci nemaju problemy?
@matussara
Jasne, aj v tomto prípade nemôže za nič ani rodič, ani dieťa, ale tetovanie 🤔… Rozprávky starej matere.
A aké kroky matka podnikla? Ak nerátame založenie tejto diskusie? Riaditeľovi sa vyhýba ako čert kríža.
Tak prečítala som si komplet diskusiu, potom som si pozrela aj iné témy autorky pretože som mala taký čudný pocit ako keby jej to bolo jedno čo sa deje s dcérou, iba otázky komu a ako sa dá sťažovať na riaditeľa, ale ako som prebehla staršie témy už mi je všetko jasné....
@matussara
Tebe je autorka blízka, lebo máš tiež dieťa na súkromnej strednej, ktorú si nechcela špecifikovať, keď som písala svoj príspevok o súkromnej hotelovej, vedela som, ze niektorých sa tým dotknem, ale taka je realita o tychto školách, bohužiaľ…
Autorka si sama zvolila, ze bude klamať a zahmlievať, aj tu sa ukázalo, ze lož má kratke nohy, keď vytiahli jej staršiu tému. Aj to je riešenie, na prvých stranách jej kopu žien uverilo, verím, ze jej aj kopu ľudí uverí, ktorí ju a jej dcéru nepoznajú aj v reálnom živote. Aj to je riešenie, ale to najhoršie.
Mohla si zvoliť, ze realne napíše, ze ma problémovú dcéru, od 14-tich sa fláka po nociach, teraz v 17-tich prišla domov s tetovaním (nie to uhravať, že jej to AKOŽE dovolila) ma problémy v škole a hrozí jej 3. zo spravania. Zeny by tu zamudrovali, ale kopu by jej tu pomohlo a dalo odkazy na rôzne knihy, odborníkov, články. Jej dcera je iba jej obraz. Autorka sama sa nedokáže postaviť realite a problém riešiť, chová sa ako zbabelec, ktorý si tu potrebuje kopnúť do zlého riaditeľa, ktorý jej už ide dať AKOŽE kvôli tetovaniu 3. zo spravania. Nechce vidieť problém a dcéru tu vyobrazuje v nereálnom svetle, len nie každý jej to zožral.
@katkami123 matka sa trápila depresiami, chcela schudnúť liekom ktorý je zakázaný... takže asi tak. Nečudujem sa už že jej dovolila tetovanie aj napriek zákazu v školskom poriadku.
@katkami123 a ani tomu sa nečudujem že to nechce riešiť tak akoby sa malo.
@katkami123 ked bude diskusia, kt.skola je fajn tak potom sa vyjadrit ku nazvu skoly mozem.
Inak je to zbytocna informacia.
@tiezjedna súhlasím, len nemám rada, keď jedna strana sa vyjadruje a nie je pohľad druhej strany, preto tieto diskusie neuznávam. Vždy ide o jednostranný pohľad, a tak ako su blbci ucitelia, tak aj rodičia su veľa krát vinní a nesebakritickí. Ja mám rada transparentnosť a priame riešenie situácie medzi aktérmi. Len tak sa da prist k dohode a v konečnom dôsledku len vzájomnou spoluprácou sa da vychovať jedinec, ktorý bude plne chápať pojem integrita. Veď ak škola a rodičia idú proti sebe, nikdy to nie je pre dobro dieťaťa.
@gabikaa96
Tak to mi je ľúto. Len nechápem načo potom toto nereálne vykresľovanie dcéry a klamstvá. Už viac sa dcérušku aj tak očividne rozmaznat nedá, tými klamstvami jej nijak nepomaha a aký človek z takého decka vyrastie? - keď spravím pruser, tak zaklamem a snáď mi to nejak prejde a nejaký blbec mi na to skočí? A keď sa to prevalí, prekryjem to ďalším klamstvom? Ako s takýmto postojom vyrastie poriadny človek?
Každý mame svoje práva, aj povinnosti. Aj dcera. Neplní si ona tie svoje školské, nebudem si ku nej ani ja plniť tie rodičovské. Nech si navarí sama, keď je hladná, jej pradla by som sa ani nechytila - nech si operie, ozehlí, keď nie, holt, bude chodiť taká ako sa vie obriadit, ponožky, triedenie, nič… potrebuješ peniaze? Zarob si. I keď si myslím, že v takomto veku si už dievčina tažko uvedomí. Koniec vymýšľaniu, rozmaznávaniu.
V žiadnej téme sa však vôbec nespomína otec, jeho postoj, výchova. Myslím, že tam bude hlavný problém a asi aj dôvod autorkiných depresií. Jedine, žeby bol už 3 roky v nemocnici, od dceriných 14-tich, keď sa v ničom neangažuje.
@katkami123 úplne súhlasím, tiež nechápem prečo sa autorka nevie pozrieť pravde do očí.
@gabikaa96
Teraz som prečítala, ze jej synček sa lieci na epilepsiu. Tu by si mladá zaslúžila jednu poriadnu facku z jednej a druhu z druhej strany, výplach žalúdka nech sa vprace do kože, robiť takéto problémy matke, sama má dosť starostí.
@lenka3008 poviem ti to ako byvala ucitelka na 3 strednych skolach (vratane HA) na hotelke boli niektori chalani tiez potetovani ako tapety a nikto ich neriesil. Nenechaj sa buzerovat. Pan riaditel je asi este generacia zo sociku a aby ta za to predvolaval sa mi zda ako nonsens.Osobne pochybujem, ze toto ma v skolskom poriadku, vacsina sk. poriadkov je napisana velmi vagne. Zastan si dceru, najma, ked je vyborna studentka. Povedz, ze ju prelozis inde. O ake tetovanie ide? Ma to velke na predlakti?
@katkami123 áno aj ja som to čítala a verím že autorka má dosť starosti ale aj tak podľa mňa toto zatváranie oči pri problémoch nie je vhodné. Ale fakt mi je autorky ľúto, synček s epilepsiou a dcéra sa nezmesti do kože....
@sergejj ty nezijes v BA, ze? My uz mame doma take poredkadlo " si dokerovany ako bratislavsky barman" tu je pokerovany kazdy druhy. A ze "muzom sa nepaci, ked su zeny potetovane" no lebo to jedine by malo zeny trapit - co sa chlapom paci 😀 a aj to nevravis za vsetkych chlapov, mozno tak za seba a tvojich par znamych..
@zuzana76 rozumiem. Na tom sa určite zhodneme. Lenže tu ocitáva rodič trochu mimo ihrisko, pretože sa rieši to, čo sa udialo medzi riaditeľom/učiteľom a žiačkou. A to je neprijateľné aj keby bol rodič ten najväčší prevít na svete a zanedbal všetky svoje povinnosti. O to tristnejšie správanie toho pedagóga je.
@terezka1947 tak ja ti odpoviem ako ucitelka aj ako mama. Ked nepoznas svoje dieta, je mi aj teba aj dietata luto, to znamena, ze s nim mas mizerny vztah a asi sa stala chyba uz niekde v utlom detstve.
Riaditelia, ver ci never, si casto robia, co chcu, mam skusenosti z troch skol, pravidla uplatnuju casto velmi selektivne.
Pravda je velmi relativny pojem - pre kazdeho znamena cosi ine - ja mam taku skusenost z praxe - starsia kolegyna vravela o jednom ziakovi "ze je to trhan z ktoreho nikdy nic nebude", komentovala jeho oblecenie a vizor, no ja som videla chalana, ktory ma snedu kožu (asi bol Róm, to mojej dobrosrdecnej kolegyni pravdepodobne vadilo, lebo napr. aj o Cinanoch rada hovorievala ako o nechutnych) uci sa maximalne na 2-3 a rad a vela rozprava a smeje sa, niekedy sa prosto na hodine neovladol, to bol cely problem. Odmaturoval ako jeden z najsikovnejsich na 1-2. Akurat, ze chudak doteraz nepochopil, co ta ucitelka proti nemu mala.
@scorpionflower1 nerozumiem tvojmu príspevku,prečo akurát mňa lutujes?
@terezka1947
"Právne povedomie rodičov je často lepšie ako prehľad o skutočnom živote ich deti.
Ideme sa za ne byť a nepoznáme ich,nezvlsdame ich a kto je na vine?no vždy niekto iný"
Ked v puberte nepoznas a nezvladas svoje dieta (pises to v 1. osobe Pluralu, takze neviem, koho myslis) chyba sa stala uz v utlom detstve a ked ho nepoznas, nezvladas a nevies o jeho zivote, tak ti asi dostatocne nedôveruje. Kazdy detsky psycholog ti povie, ze ked je dieta nezvladnutelne a nema diagnozu v prvom rade potrebujes terapiu ty ako rodic az potom mozno dieta. Nikdy nie je na vine len dieta samotne. Ta jeho nezvladnutelnost sa vyvijala dlhe roky a ziaden ucitel ti nepovie "pravdu" povie ti len jeho nazor, takze to, co vravi ucitel alebo riaditel je druhorade.
V poslednom case idu take legendy ako rodicia nezvladaju svoje deti a strasne sa skolskemu personalu nepaci, ze sa chodia hadat do skoly. Mne sa to za 7 rokov praxe ucitelky stalo 1x, ze prisla za mnou matka s problemom so svojim synom. Bola slusna a kriticka k synovi. A ked niekto ide obhajovat svoje dieta tak co? Aj ucitelia musia obhajovat svoje postoje, preco by nemali? Ked su v prave oni, nemaju mat preco z toho mindraky. Kazdy sa obcas musi v zamestnani obhajovat. Aj ja som obcas musela skusat na komisionalkach synacikov, co neboli spokojni so znamkou, a? Vobec sa ma to nedotklo a aj tak nepresli, lebo sa neucili. Stare casy, ked ucitel povedal a bolo sa uz nevratia (chvalabohu). Ja ako ucitelka pracujem transparentne a moze prist ktorykolvek rodic sa pytat na svoje dieta. Nech sa paci. Ked mi bude skusat diktovat ako mam ucit pekne sa usmejem a spravim si po svojom.