Znížená známka zo správania kvôli tetovaniu
Ahojte.Dcéra má 17 rokov chodí na hotelovú akadémiu a nedávno si dala tetovanie na ruku.Možno ma niektoré mamičky odsúdia ale ja som jej to dovolila.No problém je v tom že sa na ňu vykričal riaditeľ školy a povedal že bude mať 3 zo správania.Má nato právo?Veď je to jej vec čo robí so svojim telom.Inak je výbornou žiackou.Minulý rok skončila s vyznamenaním mala samé 1.A mňa si dal predvolať do školy a ja neviem ako mám reagovať.
@mircalla Kočka, óóó díky za tvoju snahu alebo dobrú pamäť. 🙂 Takže podľa tej diskuzie sa dcéra v 14 rokoch flákala celé noci a mamu ignorovala po všetkých smeroch a teraz v 17 rokoch je to usilovná študentka s vynikajúcim prospechom, ktorá stíha každý týždeň okrem školy aj niekoľko hodinové brigády a trojka jej hrozí na tetovanie na zápästí?
K tomu sa nej vyšantil riaditeľ ako si vysvetlili niektoré komentujúce a polovica koňa už ide riaditeľa aj s celým učiteľským zborom upáliť. 😉 či žalovať za sexuálne obťažovanie?
Tak si to ešte raz zhrnieme, pretože niektorým dámam stále nedochádza, že tak ako v zdravotníctve, v priamej starostlivosti je zo zákona nutné obmedzovať z hygienických a bezpečnostných dovodov šperky na rukách, hodinky či náramky, výrazné a dlhé šperky na krku, na zápästí, umelé, gelové či akékoľvek dlhé nehty či všetko, čo brání správnemu postupu hygienickej starostlivosti a dezinfekcie rúk, prípadne može poškodiť sterilné ochranné pomocky v infekčnom či chirurgickom prostredí, prípadne to bráni bezpečnému a sterilnému výkonu aseptických výkonov, tak určité a podobné pravidlá platia v gastronómii a potravinárstve.
Tetovanie je otázkou vkusu, nie je legislatívne obmedzené, obmedzené sú len niektoré úkony s čerstvým tetovaním práve v oblasti rúk, ktorými dotyčná osoba pracuje, prichádza do kontaktu s potravinami a zariadením.
@veto ten prvý je Radek Kašpárek, šéfkuchár michelinskej reštaurácie Field; druhý je Přemek Forejt, šéfkuchár jednej z najlepších reštauácií v ČR. Podľa niektorých by nemali na jedlo vôbec siahať, lebo kérka je zlo 😎 To len pre ilustráciu toho, ako veľmi je pán riaditeľ, a niekoľko tunajších diskutérok s ním, mimo😉
@veto mne vo Fielde nechutí, je to už trochu moc na môj vkus, v Prahe mi je bližší koncept Honzy Punčocháře Jeho "stůl" nemá chybu, a úplne najviac to milujem tu https://www.tekutemaso.cz/fotogalerie/, vrelo odporúčam 👍 Zdeněk s Katkou sú srdciari a ich pečené vývary sú umelecké dielo, tie u mňa nesmú nikdy chýbať. Ale chcela som tým povedať len to, že ak sa v školskom poriadku vyskytujú nezmysly o zákaze kérok a podobných záležitostiach, tak je fakt načase ho revidovať.
@tiezjedna S tými nezmyselnými zákazmi súhlasím, ale obory zdravotníctvo a potravinárstvo sú naviazané na vyhlášky a zákony a určité obmedzania tam sú aj počas praktickej výuky. Takže to v školkom poriadku uvedené byť može s odkazom na konkrétnu vyhlášku viazajúcu sa k zákonu a može to byť problém pri praktických vyukách, záleží, ako to má upravené škola s ohľadom na sankcie.
Lenže tu bude problém asi aj niekde inde, nielen v tom čerstvom tetovaní, kde stačilo počkať pár týždňov než sa zahojí a potom sa pochváliť alebo si ho nechať urobiť cez prázdniny.
Field mám asi podobne ako ty ale človek sa občas vráti, prečo nie.
Inak vsimli ste si ze autorka odkedy sa prislo na jej zatajovacky uz nepise?
Ok, baby máme tu 16 strán napísaných, nezvládla som to čítať lebo už sa tu rieši niečo aj všeličo odveci.....a teda bola už autorka i riaditeľa, vieme aký je výsledok?!
@martul nevieme...
@lenka3008 Tak neviem či kvôli tetovaniu je oprávnený po nej kričať, ďalšia vec je či je to tetovanie moc viditeľne, ďalšia vec zas čo je v školskom poriadku ako tu píšu vyššie. Mne sa zdá že na hotelových hlavne ak je čašníčka by nemala mat žiadne tetovanie. Ak áno tak dlhá košeľa tak aby bolo zakryte. Pravdepodobne to skôr bolo myslene že ak praxuje niekde v hoteli tak s tým nemusia byt stotožnený. Ale ak sa to dá zakryť tak nech si to zakryje. Popripade existuju aj tie silno krycie makeupy. Nech si to na prax zamaluje a zakryje a nemôže jej nič. Jasne že keď tam chodi vo vyhrnutej košeli alebo v krátkom tričku že riaditeľ si to všimol a konfrontoval.

@scorpionflower1 vôbec si nepochopila ako som to myslela. Bolo to celé myslené ironicky.