Znížená známka zo správania kvôli tetovaniu
Ahojte.Dcéra má 17 rokov chodí na hotelovú akadémiu a nedávno si dala tetovanie na ruku.Možno ma niektoré mamičky odsúdia ale ja som jej to dovolila.No problém je v tom že sa na ňu vykričal riaditeľ školy a povedal že bude mať 3 zo správania.Má nato právo?Veď je to jej vec čo robí so svojim telom.Inak je výbornou žiackou.Minulý rok skončila s vyznamenaním mala samé 1.A mňa si dal predvolať do školy a ja neviem ako mám reagovať.
Určite je to zvláštne, kvôli testovaniu a hneď trojku 😱. A to bude mať teraz trojku každý rok až do ukončenia školy.? Určite si naštuduj školský poriadok a podľa toho sa zariad, akým štýlom budeš viesť konverzáciu a riaditeľom
Skolsky poriadok nastudovat. Pokial to tam maju, je to zial opravnene. Boli doby, ked si dievcata na hotelovkach (nielen na SR) nesmeli lakovat nehty, farbit vlasy, alebo sa vyrazne licit. To uz je hadam prec ale s viditelnym tetovanim mozu mat problem. Teoreticky aj zo zdravotnych a hygienickych dovodov. Pracuje s potravinami, ma potrav. preukaz a teraz si nechala urobit zasah, ktory ma urcite obmedzenia zo zdrav. hladiska.
@lenka3008 majú ale ona ešte študuje, tak sa treba riadiť šk.poriadkom. Ak to tam povolené nie je, tak to mala rešpektovať. Ale to slovo už pomaly nikto nepozná.
No škoda,že školský poriadok musí vychovávať deti,keď rodičia nedokážu.
@lenka3008 ja som chodila na hotelovú akadémiu my sme nemohli mať nalakované nechty ani rifle sme nemohli nosiť..tetovanie to neviem vtedy ešte nebolo rozšírené dcéra najstaršia si dala tetovanie v 18stke na gymnáziu s tým problém nebol
Pre boha, to je pako
https://www.parfemy-elnino.sk/dermacol-make-up-... tento Dermacol prekryje tetovanie. Stačí malá pidi kvapka. .je vodeodolný. Majú ho v každej drogérii
@lenka3008 tak ja by som riaditeľa primárne zdrbala za to, že má v jednaní ísť príkladom a nie zjapať po študentke. Nech je dôvod akýkoľvek, to si nemá čo dovoliť! Po druhé, mrkla by som sa do školského poriadku, čo tam je napísané a ak náhodou aj tento nezmysel, tak by som sa pozrela do zákona, či vôbec toto v školskom poriadku môže byť. Podľa mňa už pekných pár rokov nemôže. A tie zachladené názory, čo tu čítam, to je fakt otras 😠 Vy ste dámy kedy naposledy vytiahli päty ďalej ako do susedného okresu??? Sa spamätajte a registrujte dobu, nie to, čo sa dialo "za vás"... 🙄
@terezka1947 ty máš dosť...
Pre autorku: Tu nejde o prekrytie. Tu ide o to, ze pokial porusila sk. poriadok, nepustia ju ku skuskam a k maturite. Ta je na tomto type skol podmienena absovovanim povinnej praxe. K praxi ju nemusia pustit do zariadeni ani na prakticku vyuku v skole, pokial o tom rozhodne skola na zaklade zavazneho porusenia. sk. poriadku. A ked nebude mat dostatocny pocet hodin, neukonci skolu. A dalsia vec je, ze sa teoreticky mozu odvolat na jej infekcnost, s cerstvym tetovanim ma clovek urcite obmedzenia aj v beznom zivote.
Za riaditelom by som sla s uctou a hrdostou a nie nabrusena ako svajciarsky nozik a v pripade, ze naozaj porusila sk. poriadok, tak aj s patricnou pokorou, aby mi dieta dokoncilo skolu s minimom problemov.
@tiezjedna 😉
Mňa by ako prvé zaujímalo, z akého dôvodu vyzýva riaditeľ v kancelárii neplnoletú žiačku k odhaľovaniu tela. Pre mňa neprípustné. Ak sa dopočul, že porušila školský poriadok, má sa obrátiť na rodiča, nie požadovať od dieťaťa, aby mu ukazovalo telo za zavretými dverami. Totálnu nevhodnosť takéhoto postupu by som riešila ako prvú a ďalej podľa toho, čo je v školskom poriadku. Ak tam je skutočne zákaz tetovaní, robila by som všetko pre to, aby sme sa dopracovali k nejakému riešeniu, aby dieťa mohlo v kľude doštudovať.
A že to tej dievčine všetko veríte...detičky si rady vymýšľajú a zvelicuju, len aby postvali mamičku proti učiteľovi...
@lenka3008 veď povedz, že si jej to dovolila a popros riaditeľa, či by bol taký láskavý a ukázal ti v školskom poriadku, kde je napísané, že za tetovanie sa dáva 3 zo správania. Evidentne ON má s tetovaním nejaký problém, nie škola. Ja by som dcére povedala, že v pohode, no tak bude mať 3 zo správania na vysvedčku 🤷. Niektoré veci sa jednoducho nedajú predvídať, nech to berie ako lekciu do života, niektorých "šéfov" väčšinou neodhadneš na prvú 🤷. Podľa mňa sa nič hrozné nestane, aj keď bude mať tú trojku. Jedného dňa z toho budete mať story pre vnúčatá... 🙂. Ale za tým riaditeľom by som išla a poprosila by som ho o pádne vysvetlenie, možno je to v školskom poriadku, čo ja viem... 😄. Ja ani netuším, čo je v tom našom, akurát "už" viem, že u nás decká nesmú nosiť do školy hodinky 🤷.
@aurelia2000 Nerozumiem. Čo konkrétne jej neveríš? Myslíš, že si vymyslela, že dostane trojku zo správania a že mama má ísť za riaditeľom? Znie ti to, ako niečo, či si deti zvyknú bežne vymýšľať na rodičov? 🤔
Ja by som poukazala na vynikajuci prospech dcery a trvala na tom,ze tetovanie z nej nerobi horsieho cloveka. Nie problem si ho prekryt pocas praxe alebo dat dlhe rukavy. A trvala na tom,aby jej kvoli tomu neznizoval znamku zo spravania. Je to zakomplexovany paprda. Mne osobne sa tetovanie nepaci,ale nevnucujem nikomu svoj nazor,je to kazdeho vec. Nevidim nic zle na tetovani,je to momentalne in.
Pán riaditeľ si potrebuje niečo dokazovať, takých je v školstve mnoho 😇 nic si z toho nerobte, znížená známka zo správania sa aj tak nikde nerieši, aj na VŠ ju príjmu bez problémov
@lenka3008 och bože, to je čo za trápka.
Dnes majú čašníčky bežne tetovanie a nikto nič nerieši, môžu byť radi, že im to niekto chce robiť.
Nemám ani jedno tetovanie ale je mi úplne jedno, koľko ich iní majú, to o ich osobe nič nevypoveda...iba že majú radi tetovanie a to je úplne okay
@lenka3008 ale to je zas také,že podľa mňa tvoja dcéra namiesto toho aby si to nechala pre seba tak rovno na druhý deň sa pochválila s novou kerkou a roznieslo sa to po celej škole. No veď deti. Druhá vec,ak má 17 a to tetovanie ohromne chce ,tak si počkám do 18 a vybavená vec,navyše ak to je v školskom poriadku tak zbytočne si teraz posledný rok robiť napriek,veď načo ? Troska uvažujem nie ? A to ja fakt nie som proti tetovaniu,mám ich 3 ( na neviditeľnom mieste ,takže málokto o nich vie ) . Myslim si že bolo vhodnejšie počkať rok,než z toho vyvolať takýto problém .
ja som teda asi "liberalna", ale tetovanie by som dietatu nedovolila. ale to je ina debata. druha vec je, ze riaditel na nu nema co ziapat, vyzera to, ze ma sam nejaky problem. nech ti to teda na stretnuti ukaze v skolskom poriadku, kde je doslovne napisane, ze sa znizuje znamka za tetovanie a nezabudni zdoraznit, ze to tetovanie bolo s tvojim suhlasom ako jej zakonnym zastupcom. ak ti to ukaze, tak budete musiet prijat tu znizenu znamku. po skonceni strednej to bude ajtak kazdemu fuk, co mala zo spravania. ak to tam nie je, tak si stoj za tym, ze pisane pravidla treba dodrziavat a v pripade dalsich problemov sa mozes obratit na inspekciu.
Ta pokial klesla z vyznamenania na hned 3 spravanie, tak je tam evidentne toho viac, a tu si zamlcala viac alebo dcerenka..take skor ako ziadas hlavu riaditela a celeho pedagogickeho zboru si najprv pekne pozrite to co "mate" doma. Tiez som ucitelka a tiez mam tetovania a mali sme aj ziakov co ho mali a nikdy sme to neriesili ze buuuuuum trojka zo spravania...takze zavadzat chodte niekam inde...a inak je to pekne, ze si jej dovolila a respektovala aj jej osobnost a slobodnu volbu a neviem co, ale fakt si treba uvedomit, ze su urcite profesia kde tetovanie musi byt zahalene alebo na takom mieste kde nie je ho vidno. Mozno su ludia komu to nevadi, ale su ludia komu ano...uz napriklad za taku letusku by ju nikde nevzali lebo nesmie mat tetovanie na viditelnom mieste. Do herne za krupierku tiez nie a aj chalani museli nosit rukavice a vysoky golier..ako buduca pravnicka tiez si vyberam tetovanie na take miesto spravit aby ho nebolo vidno. Ja osobne by som tiez nemala doveru vocit akemu ako je spoluziak ze na chrbate ruky obrovska tarantula...a ma kurwa velky problem na skuskach...

Ak to majú v školskom poriadku tak áno. Záleží od riaditeľa, choď tam a tam uvidíš. Ak je to Košická alebo hotelová akadémia v Liptovskom Mikuláši tak veľa šťastia.