Zverolekárska stredná škola
Dobrý deň.Je tu niejaká slečna či paní ktorá vyštudovala strednú zverolekársku školu?Chcem sa len opýtať či je tá škola ťažká a či má šancu sa tam udržať aj trojkár. 🙂 Ďakujem za odpovede.
A samozrejme ak vystudujes strednu v nitre si len asistent veterinara-sestra.v podstate je to priprava na vs ale co viem maju na vs problem s chemiou ,tu lepsie pripravi gympel.ak chces byt doktor- vetrinar na to treba samozrejme vs
Ahoj. Ma sa sancu udrzat aj trojkar...ak velmi chce,zatne zuby a nauci sa. Ako Ti ide chemia a biologia? Bavia Ta? Premyslas nad skolou v NR?
..ci v inom meste?
Mám ju vystudovanu.....a napriek tomu to nerobim.
Uprimne nepamatam si z tej skoly uz nic, pretoze na vysku Vet. som nechcela, chcela som Hygienu potravin nadstavbu na maturitu si este doplnkovo spravit no neotvarali vobec rocniky....tak som to neriesila. A ano, mikrobilogia chemia je tazka....ostatne sa da, ale musis sa ucit,proste musis, ucia ta veterinari takze flakat nemozes, priprav sa na pitvy zvierat- ak na to nemas zaludok ani sa tam nehlas, ale fakt je ze tie 4 roky uplne nezmyselnej praxe-kydania hnoja a krmenia mi nic nedali, prax v rokoch 2000/2004 stala za velke kulove.Vtedy boli iny ucitelia neviem ci tam este su myslim ze tam urcite uz bude nova varka ucitelov.
Takze ano zaberak to je, da sa to prejst, ak sa ucis a naozaj Ta to zaujima.
Okrem Mikrobiologie,tiez nieje lahka hygiena a technologia chovu zvierat,anatomia,hygiena potravin,patologi-ta ma bavila vtedy najviac,chemia je narocna,viem ze sme mali este nejaky predmet ohladom krmiv - to tiez nieje lahke, .....je to tazka skola. Ale ak sa tomu chces naozaj venovat tak to das.Prajem vela stastia.
@stellasweet Biologia mi ide ale chémia mi nejde.
@stellasweet V Košiciach odbor veterinárny asistent v ambulancii
@pslahorova Ďakujem za info 🙂
@timka123456 Aha... No myslim si,ze vela veci bude podobnych ako v NR, osnovy asi budu podobne... Pozri,ak je to jedina skola,na ktoru chces ist, a vytuzene zamestnanie...tak preco nie. Niekedy trojkar s velkym chcenim moze dokazat viac ako lahostajny,lenivy jednotkar😉.
Presne tak.napr ja som mala na strednej raz aj 4z matiky lebo ma to nebavilooo...vybrala som si vs ktora ma fakt bavila a bolo to to co chcem robit a patrila som k najlepsim studentom (tiez mam zameranie na zvierata).takze v klude chod do toho ak je to to co chces.zas viem o takych co mali same 1a nic z toho lebo sa len biflili poucky,ale v praxi nevedeli nic z toho pouzit.takze znamky su znamky.v realnom zivote nebude nikto studovat tvoje znamky zo zakladnej skoly.
@lulu369 Košice to je asi najlepsie ale aj najťažšie pretože je veľký záujem a berú len najlepších
To mi je novinka! Doteraz som si myslela, že zverolekár musí mať vysokú školu. 😉 Vlastne každý lekár, nielen lekár pre zvieratá.
@yanajhztggtt, po ukončení ktorej strednej škole v Košiciach bude jej absolvent zverolekárom?
@novana V NR na strednej bol odbor veterinarstvo,absolvent bol veterinarny technik,mozno to tak stale je. (uplatnenie ako asistent vo vet.ambulanciach atd) Po strednej skole absolvent lekar nikdy nebude.
@timka123456 no ja som studovala v KE veterinu a poviem ti, ze teda riadna makacka, od zaciatku do konca. Hygiena detto. Ak je tam novy odbor veterinarny asistent, urcite bude jednoduchsi. Ak chces dalej pokračovať na veterinu, za mna jednoznacne gymnázium. Neviem ako je to s uplatnenin po skonceni SS. Ja co som praxovala na klinikach, veterinarnych asistentov velmi nebrali, ale to su iba take moje okrajove skusenosti.
@timka123456 a co sa tyka znamok, ja som chodila na gymnázium a mala som aj 4 na vysvecku. A skoncila som veterinu bez nejakych vacsich problemov. Takze podla mna znamky nie su smerodajne. Ak ta to bude bavit, budes na sebe makat, podla mna v pohode.
@stellasweet, ďakujem, ale ja som položila otázku prispievateľke, ktorá informuje, že stredná škola pre zverolekárov je v Košiciach. 😉
Dievčatá, prečítajte si niektoré otázku zakladateľky radšej dva razy a pomaly. Pýtala sa v roku 2017 a hľadala strednú školu, po ukončení ktorej bude lekárkou.
@novana ja som vsetky komenty necitala, ani som nepozrela rok prispevku 😀 inak ak si tu
@timka123456 daj vediet ako pokracujes 🙂
@h_petra, na rozdiel od teba netrávim čas čítaním starých príspevkov, už ani nepamätám, že som tu kedysi prispela, ale prišlo mi upozornenie, tak som zareagovala. A k samotnej téme by niečo nebolo? Pretože o tom, kedy a kde budem prispievať, rozhodujem výlučne ja, a nie nejaká trapka tvojho formátu.

@lillika Ďakujem 🙂