icon

Ako byť kreatívna?

24. sep 2023

Ako byť kreatívna a vedieť spraviť to v praxi čo mám vo fantázii? Možno sa zle vyjadrujem, no ide o to že vôbec nie som kreatívna. Aj keď niečo si vymyslím v myslí a chcem to spraviť, príklad tortu urobiť, nejde mi to nemám na to kreativitu. Alebo keď si pozriem na nete a podľa toho robím, tiež nejde mi to moja torta vyzerá úplne ináč ako na fotke alebo ako podľa mojej fantázie. Takisto keď chcem urobiť si pekný dvor záhradu kvetiny na terasu, mám nápady čo ako no neviem to v praxi spraviť a vyzerá potom všetko úplne ináč než som si predstavovala. To isté aj doma aranžovat alebo vyzdobiť dom zas nemám kreativitu. Alebo keď chcem deťom niečo nakresliť, ani psa poriadneho neviem, proste nič.
Už mi to dosť vadí že na všetko som ľavá. Ako to zmeniť? Ako to naučiť vytvárať pekné veci?

Strana
z2
jamimo
24. sep 2023

podľa toho čo píšeš, kreativitu (asi) máš, možno ti chýba zručnosť. Kedysi, keď som často nakupovala na sashe, myslela som si o sebe aká som nemožná a obdivovala výrobcov, prípadne baby, ktoré aranžujú vence, byty, domy... Až kým mi kamoška neukázala Pinterest a komponenty na Alieexprese 🤔 Všetko ako cez kopirák. Chcelo to len ich odvahu, zručnosť a trpezlivosť.
Pre povzbudenie : kedysi som čítala rozhovor s babou, ktorá kváskuje, začala písať blog, potom knihu, dnes robí kurzy pečenia chleba rôznych druhov. Ale 👆 Priznala,že prvý rok smeroval chlieb do koša, vyžadovalo to obetu mnoho času, štúdia, skúšania a "vychytaniu múch" V tomto prípade určite platí, cesta je cieľ a prax robí majstra. Každý bol raz začiatočník. Prajem mnoho trpezlivosti a radosti pri tvorení 💪

54tinka54
24. sep 2023

Tebe nechýba kreativita. Ak máš kopec nápadov, si kreatívna. Len to potom tie svoje nápady nevieš “vyrobiť.” Tebe skôr chýba zručnosť, talent a jemnocit na vytváranie umenia. Pretože v mojom ponímaní sú torty, dekorácie atd. umením. Tiež som v tomto ľavá. 🙂 a podľa mňa sa s tým veľmi nedá nič robiť. Resp možno aj dá, ale nadrieš sa na tom ako kôň, kým človek ktorý má na tieto veci prirodzený talent, ich spraví ľavou zadnou.
Radšej si zožeň zručnú osobu ktorá tie tvoje kreatívne nápady zhmotní. 😜

diewcatqoo
24. sep 2023

Nie kazdy je kreativny a zrucny. Ja tiez nie som vobec kreativna a ani zrucna - tiez neviem nic postavit z kociek alebo z lega, neviem ani kreslit, nic tvorit, varit a upiect sice viem, ale ozdobit tak, aby to vyzeralo pekne, tak to vobec, nemam ani cit pre modu a esteticno, neviem ani hrat na ziaden hudobny nastroj atd. Uz som to vzdala s akymikolvek pokusmi byt dobra v niecom takom a zmierila som sa s tym, ze mam proste hlavu na ine veci.

vanilkovazmrzka
24. sep 2023

Tak nie si kreativna. Nastastie kopec inych ludi je, takze na vsetko, co chces mat kreativne riesene, si mozes niekoho najat 🤷‍♀️

rezanka73
24. sep 2023

Keď sa to pýtaš, tak si beznádejný prípad

danica2711
25. sep 2023

ak máš nápady, tak kreatívna si, ak ich nevieš realizovať, tak si proste nešikovná (a zrejme dosť nešikovná, keď ako vyučená cukrárka nevieš nazdobiť tortu). Nájdi si nejakú oblasť, kde manuálna zručnosť nebude rozhodujúca. Ak nie, tak jednoducho upusti od túžby "vytvárať pekné veci". Každý to jednoducho nevie, nemá zmysel sa tým trápiť

zuzzuzi909
25. sep 2023

Velakrat je to o tom skusat, viackrat vyskusat a proste clovek naberie prax.
Tiez som to tak mala s mnohym, clovek ktory nic nerobi, nic nepokazi, ale ani nic neziska 😉

mk1111111111
25. sep 2023

Ani ja nie som az taka zrucna, napady a fantaziu mam, ale, aby boli dokonale stelesnene, tak to mi da vela namahy. Nakoniec to urobim. Niekedy mam dokonca dobry den a spravim to na prvykrat, ale niekedy sa vytrapim. Hold, preto je niekto napr.aranzer a niekto uctovnik a tak sa vsetci skvelo doplname.

janka169
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2