Ako vyrobiť prateľné vreckovky z tričiek?
Ahojte maminky, chcem sa s vami podeliť o svoj nápad, keď máme soplíkavé dieťa (aby sme nemuseli kupovať toľko jednorazových vreckoviek).
Nastrihala som nepoužiteľné bavlnené tričká na menšie časti a keď dieťatko vyfúka soplíky, dáme to do prania. Práčka to vyperie, vyžehlíme a používame dookola 🙂🍀

Ako myšlienka fajn, no prať "soplíkové" - to radšej jednorázové
Z tohto by som radšej urobila podbradníčky alebo "servítky" na ruky pri jedení.
Ja som mala celú kopu plátených vreckoviek, ale ani sa to poriadne nevypralo, musela som vyvárať🙈, ak som to chcela mať čisté. A koľko toho treba, aby bola plná pracka? Lebo zasoplene s iným pradlom som nechcela. Ja som za eko, šetrenie ap., ale toto nie.
Jednorazové a prateľné sa navzájom vylučuje 😀
Som dieťa rokov 90 tych.Niekedy sme iné ani nemali.Ano,prali sa soplave a boli to prvé veci,ktoré som sa učila žehliť.Mali presný návod,ako ich zložiť,a také zložené,prezehlene ležia dodnes u našich v šuflíku.😁
@paulita super nápad ako inšpirácia. Nabudúce keď budem vyhadzovať bavlnené tričká porozmýšľam aj ja nad utierkami k jedlu a pod. Ďakujem 🙂.
Prášok,voda,elektrina,zapnutá ,,prázdna" práčka...to mi ekologické nepríde...ja mám z tých veci handry do garáže 😃
Ja používam jednorazovú papierovú vreckovku až kým nie je dotrhana, šetrím tak životne prostredie a neminie sa veľa papiera
Ale veď sa to moze prat spolu s uterakmi, utierkami.. ani uterák, s ktorým si utierate telo nedate do pracky? Či tričko, do ktoreho dieta utrelo sopel, rovno vyhodite? na 60tke sa vsetko vyperie, su dezinfekcie do prania.. aaach
Tak toto je fakt nechutné. Vždy keď vidím niekoho smrkať do látkových vrekoviek až na napne.
Ja vytiahnem koruc toaletaku a funguju len taky fukot a aspon nemusim prat tie zaslopene handry - fuj ked si na to spomeniem ako sme to kedysi pravali tak sa mi zaludok obracia
Jednorazové by boli keby si ich po použití vyhodila. Ja za najlepší nápad považujem papierové vreckovky, neznášala som tie usoplené, mokré kusy textilu.
Pridavam sa k vacsine, tiez som vyrastala s bavlnenymi vreckovkami a uz ako decko som ich neznasala. Autorka, ja tvoj ‘napad’ naozaj neocenim…🤷🏼♀️
@martinka13 a handricky na zadok po stolici si uz videla? 🥲🥲🥴
@pralinka86 do uteráka sa utieram čistá po kúpaní sprche či umyti rúk…
sa neposerte 😂 práve som nachladnutá a mám obyčajnú bavlnenú vreckovku.
Vodový sopeľ mi tečie iba z jednej nosnej dierky.
Ja zase neznášam,keď mi ostanú mokré osoplené prsty po jednom fúknutí do papiera
Ženy, vy ste ozaj nikdy nemali látkové vreckovky? Používame a sme tu. Dokonca aj látkové plienky. Perieme klasicky, prihodíme pár vreckoviek. Už aby začali vyrábať jednorazové oblečenie. Lebo fuj to čo nosíme a kde všade v tom sadáme. Ešte si tým zašpiniť práčku🥴 Potom svet aj tak vyzerá. Ešteže ho necháme našim deťom...autorka: dla mňa veľmi fajn nápad👍
@martinka13 čo je na tom nechutné mi povedz. Bavlnené vreckovky sú na nezaplatenie, z papierových pri veľkej nádche sa mi vždy vyšúcha nos a dostanem herpes. Okrem toho jedno smrknutie rovná sa jedna papierová vreckovka v koši. Bavlnená vreckovka sa dá preprať v umývadle mydlom a prať s ostatným prádlom. Žiadna prázdna práčka a zbytočné plytvanie energiami, skôr naopak.
mali sme latkove vreckovky, ale tie lepkave sople sa z toho proste nevyperu.
ked chcete setrit na jednorazovych vreckovkach, mozete pouzit toaletny papier.
Ja mám staré tričká nastrihané a používam ich ako handry pri upratovaní.
@doriiis Ja sa ku našim chystám cez víkend, pozriem sa do tej skrine, kde sme to dávali, som presvedčená, že to tam doteraz je, v tom istom stave, po ich poslednom žehlení 20 plus rokov 😅
@oblecenie99 ...100% že to tam bude.Dokonca niektoré sú u nás odložené ešte v ,,luxusných " darčekových krabiciach!Samozrejme nikdy nepoužité.😄 My sme boli ale nóbl rodina.
Ja mám takto nastrihané plienky. Keď sa nevyperu, vyhodím.... Ako písal niekto vyššie, papierové mi zväčša vysuchaju nos. Muž papierové neznesie. Periem s uterákmi, utierkami, bielym na 60. Podľa potreby používam sanytol. Ak potrebujem, použijem namiesto látkovej kuchynskú papierovú utierku. Lacnejšie ako papierové vreckovky.
Mm papierove nechce, pouziva stale latkove. Periem ich s rucnikmi na 60tke a zehlim. Nie je na tom nic nehygicke.

Prášok voda elektrina….prepac, ale radšej kúpim