icon

Ako vyrobiť prateľné vreckovky z tričiek?

paulita
4. feb 2025

Ahojte maminky, chcem sa s vami podeliť o svoj nápad, keď máme soplíkavé dieťa (aby sme nemuseli kupovať toľko jednorazových vreckoviek).
Nastrihala som nepoužiteľné bavlnené tričká na menšie časti a keď dieťatko vyfúka soplíky, dáme to do prania. Práčka to vyperie, vyžehlíme a používame dookola 🙂🍀

Ako vyrobiť prateľné vreckovky z tričiek?Ako vyrobiť prateľné vreckovky z tričiek?
Strana
z2
pribinak
4. feb 2025

Prášok voda elektrina….prepac, ale radšej kúpim

barka1
4. feb 2025

@paulita to je milé...ja som vyrastala s klasickým bavlnenymi vreckovkami. V 80tkach niekedy nebol ani toaletak, o papierovych vreckovkach sme ani nesnivali.

patka06
4. feb 2025

Ako myšlienka fajn, no prať "soplíkové" - to radšej jednorázové
Z tohto by som radšej urobila podbradníčky alebo "servítky" na ruky pri jedení.

lukbe
4. feb 2025

Ja som mala celú kopu plátených vreckoviek, ale ani sa to poriadne nevypralo, musela som vyvárať🙈, ak som to chcela mať čisté. A koľko toho treba, aby bola plná pracka? Lebo zasoplene s iným pradlom som nechcela. Ja som za eko, šetrenie ap., ale toto nie.

bronkax
4. feb 2025

Jednorazové a prateľné sa navzájom vylučuje 😀

viestta
4. feb 2025

@lukbe a to zehlenie....

doriiis
4. feb 2025

Som dieťa rokov 90 tych.Niekedy sme iné ani nemali.Ano,prali sa soplave a boli to prvé veci,ktoré som sa učila žehliť.Mali presný návod,ako ich zložiť,a také zložené,prezehlene ležia dodnes u našich v šuflíku.😁

viestta
4. feb 2025

@doriiis asi tak, plny suflik kvalitnej ale nepouzitelnej bavlny

nikpa
4. feb 2025

@paulita dodnes si pamätám ako mama nadavala a musela to predpierat v rukách lebo to v práčke poriadne nezyšlo. Teraz by som to neprala s ničím iným a keď si predstavím kolko soplavych handier by som musela mať aspoň na pol práčky aby som ju pustila... Nie, ďakujem.

jakubrianka
4. feb 2025

@paulita super nápad ako inšpirácia. Nabudúce keď budem vyhadzovať bavlnené tričká porozmýšľam aj ja nad utierkami k jedlu a pod. Ďakujem 🙂.

misicka31
4. feb 2025

Prášok,voda,elektrina,zapnutá ,,prázdna" práčka...to mi ekologické nepríde...ja mám z tých veci handry do garáže 😃

katulienkax
4. feb 2025

Ja používam jednorazovú papierovú vreckovku až kým nie je dotrhana, šetrím tak životne prostredie a neminie sa veľa papiera

pralinka86
4. feb 2025

Ale veď sa to moze prat spolu s uterakmi, utierkami.. ani uterák, s ktorým si utierate telo nedate do pracky? Či tričko, do ktoreho dieta utrelo sopel, rovno vyhodite? na 60tke sa vsetko vyperie, su dezinfekcie do prania.. aaach

martinka13
4. feb 2025

Tak toto je fakt nechutné. Vždy keď vidím niekoho smrkať do látkových vrekoviek až na napne.

prasiatko30
4. feb 2025

Ja vytiahnem koruc toaletaku a funguju len taky fukot a aspon nemusim prat tie zaslopene handry - fuj ked si na to spomeniem ako sme to kedysi pravali tak sa mi zaludok obracia

januska12323
4. feb 2025

Jednorazové by boli keby si ich po použití vyhodila. Ja za najlepší nápad považujem papierové vreckovky, neznášala som tie usoplené, mokré kusy textilu.

guudy
4. feb 2025

Pridavam sa k vacsine, tiez som vyrastala s bavlnenymi vreckovkami a uz ako decko som ich neznasala. Autorka, ja tvoj ‘napad’ naozaj neocenim…🤷🏼‍♀️

anavixy
4. feb 2025

@martinka13 a handricky na zadok po stolici si uz videla? 🥲🥲🥴

pribinak
4. feb 2025

@pralinka86 do uteráka sa utieram čistá po kúpaní sprche či umyti rúk…

rozculena
4. feb 2025

sa neposerte 😂 práve som nachladnutá a mám obyčajnú bavlnenú vreckovku.
Vodový sopeľ mi tečie iba z jednej nosnej dierky.
Ja zase neznášam,keď mi ostanú mokré osoplené prsty po jednom fúknutí do papiera

zuzudrnda
4. feb 2025

Ženy, vy ste ozaj nikdy nemali látkové vreckovky? Používame a sme tu. Dokonca aj látkové plienky. Perieme klasicky, prihodíme pár vreckoviek. Už aby začali vyrábať jednorazové oblečenie. Lebo fuj to čo nosíme a kde všade v tom sadáme. Ešte si tým zašpiniť práčku🥴 Potom svet aj tak vyzerá. Ešteže ho necháme našim deťom...autorka: dla mňa veľmi fajn nápad👍

lilope
4. feb 2025

@martinka13 čo je na tom nechutné mi povedz. Bavlnené vreckovky sú na nezaplatenie, z papierových pri veľkej nádche sa mi vždy vyšúcha nos a dostanem herpes. Okrem toho jedno smrknutie rovná sa jedna papierová vreckovka v koši. Bavlnená vreckovka sa dá preprať v umývadle mydlom a prať s ostatným prádlom. Žiadna prázdna práčka a zbytočné plytvanie energiami, skôr naopak.

pribinak
4. feb 2025

@rozculena Však si kúp 3 alebo 4 vrstvove vreckovky a nebudeš mat sople po paprciach

deedol
4. feb 2025

mali sme latkove vreckovky, ale tie lepkave sople sa z toho proste nevyperu.
ked chcete setrit na jednorazovych vreckovkach, mozete pouzit toaletny papier.

lukbe
4. feb 2025

@lilope tečie ti voda aj v umyvadle pri prepratí aj potom pri praní, ak už hovoríš, že žiadne zbytocne plytvanie...

ibrunova
4. feb 2025

Ja mám staré tričká nastrihané a používam ich ako handry pri upratovaní.

oblecenie99
4. feb 2025

@doriiis Ja sa ku našim chystám cez víkend, pozriem sa do tej skrine, kde sme to dávali, som presvedčená, že to tam doteraz je, v tom istom stave, po ich poslednom žehlení 20 plus rokov 😅

doriiis
4. feb 2025

@oblecenie99 ...100% že to tam bude.Dokonca niektoré sú u nás odložené ešte v ,,luxusných " darčekových krabiciach!Samozrejme nikdy nepoužité.😄 My sme boli ale nóbl rodina.

ukulela
4. feb 2025

Ja mám takto nastrihané plienky. Keď sa nevyperu, vyhodím.... Ako písal niekto vyššie, papierové mi zväčša vysuchaju nos. Muž papierové neznesie. Periem s uterákmi, utierkami, bielym na 60. Podľa potreby používam sanytol. Ak potrebujem, použijem namiesto látkovej kuchynskú papierovú utierku. Lacnejšie ako papierové vreckovky.

oli18
4. feb 2025

Mm papierove nechce, pouziva stale latkove. Periem ich s rucnikmi na 60tke a zehlim. Nie je na tom nic nehygicke.

Strana
z2