Ako získať správny pomer na sadrové odliatky?
Ahojte som začiatočník kúpila som si prášok kde píše pomer 10:3 ale mne príde extrémne hustý na videu som videla redšie .....neleje sa je krémový skúsila som to aj tak keď som vyberala z formy sa mi drobné veci na anjelovi lámali , keď som spravila redšie je krásny anjel ale stále morky aj po dni aj keď píše že za 2 h suchý máte niekto nejaký iný pomer
@viestta áno istá 😔🤦 nesedí to aj tak proste temu ....na videu to majú tekuté až sa leje a ja to mám husté neviem čo je zle
@alex5896 nikdy som sa neriadila tým, čo je na sadre, vždy som si robila pomer podľa seba, áno tekutejší schne aj 2-3 dni, s tým treba rátať, keďže je tam viac vody a dlhšie sa odparuje. Daj to na teplé miesto, nie však priamo na zdroj (tým myslím, nie na radiátor, ohrievač,…)
@alex5896 nikdy som sa neriadila tým, čo je na sadre, vždy som si robila pomer podľa seba, áno tekutejší schne aj 2-3 dni, s tým treba rátať, keďže je tam viac vody a dlhšie sa odparuje. Daj to na teplé miesto, nie však priamo na zdroj (tým myslím, nie na radiátor, ohrievač,…)
@a0 ďakujem krásne vy máte nejaký pomer ? Malo by sa to liať alebo tuhšie dávať lebo ja som ten tuhý musela lyžicou naberať neztekalo ale bol ako keby tuhý krém
@a0 ďakujem krásne vy máte nejaký pomer ? Malo by sa to liať alebo tuhšie dávať lebo ja som ten tuhý musela lyžicou naberať neztekalo ale bol ako keby tuhý krém
@alex5896 pri tuhom sa mi robili občas vzduchové bubliny, takže za mňa redšie je lepšie. Ale nie úplne vodanté, pripísala by som to asi ku bežnému cestu na koláč - husté ale rozleje sa.

@alex5896 a si si ista coho ma byt 10 a coho 3. Lebo pri beznej modelarskej sadre sa do vody sype sadra a pomer je jeden diel vody, asi jeden az dva diely sadry.